Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Mam to wędzisko w klasie #4 i jako bardzo zadowolony użytkownik mogę z czystym sumieniem polecić. Jest to wg mnie dość mocny kij, jak na swoją klasę. Dobrze się ładuje nawet z niektórymi linkami klasy #5, bez wrażenia przeciążenia - w granicach rozsądku, oczywiście. Najczęściej używam tego wędziska do mokrej muchy i lekkiego streamera, ale w razie potrzeby i zaistniałej sytuacji na łowisku, do suchej też się nada. Nie jest to jednak wędzisko, tzw. uniwersalne. Do suchej muchy są lepsze kije.

Napisano

Wypowiem się o wędziskach, które znam z autopsji. Ze stajni Ego, to DryFly. Nowy kij przekracza jednak nieco te 300zł, ale moim zdaniem jest on godny polecenia. Z tańszych i mieszczących się z powodzeniem w kwocie 300zł, to np. Shakespeare Agility Rise Fly. Naprawdę pięknie się tym kijem kładzie suchą muszkę, zwłaszcza tymi krótszymi modelami, np. 7' lub 7,6'. W zestawieniu z linką #4 DT, za stosunkowo niewielkie pieniądze można powędkować z wielką przyjemnością.

• Super 2
Napisano

Kolega Tomek,właściwie w zupełności odpowiedzial na pytanie. Rzeczywiście agility to świetne kije w niskiej jak na muchówki cenie. Jednak jeśli szukasz kija, który udźwignie trochę trudniejsze warunki atmosferyczne (wiatr), to polecam ego dry fly'a #4 dlugosci 8'6". Pieknie sie ładuje z linkami Wf#5 a w sytacjach tego wymagających poleci i DT#5. Warto przeszukiwac forum flyfishing w dziale komis, bo można trafić naprawdę perełkę w świetnych pieniążkach. Niejeden z nas sie o tym przekonał 😆

Pozdrawiam i frajdy ze sznurowania życzę!