SEARM Napisano 27 Maja 2017 Share Napisano 27 Maja 2017 Witam, Na początku chciałbym powiedzieć, że jestem nowy i nie miałem pojęcia gdzie napisać ten temat- mam nadzieję, że problemów nie będzie przez to, a teraz do sedna. Mam staw, którym się zajmuję. Jest to dosyć mały staw, aczkolwiek wystarczający. I mam kilka pytań- w stawie były wpuszczone: Kilka lat temu- okonie, płocie, karasie, leszcze, liny. W tym roku- karp około 150/200 szt. I problem leży w tym, że jedynie co mi ostatnio bierze to karp i karaś, nic więcej, a raczej reszta też jest bo co chwilę widzę ławice różnych ryb. Wiecie co może być powodem? Jedynie wczoraj porzucałem chwilkę to okonia złapałem na spining i to wszystko. Druga sprawa- mając te gatunki ryb warto jakieś jeszcze dokupić? Myślałem nad amurem oraz szczupakiem- dobry wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxiu Napisano 4 Czerwca 2017 Share Napisano 4 Czerwca 2017 Wincyyyj karpia wincyyyyj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 4 Czerwca 2017 Share Napisano 4 Czerwca 2017 3 godziny temu, Maxiu napisał: Wincyyyj karpia wincyyyyj Karp to śmieciuch , jeżeli masz za dużo roślinności w stawie to kilka amurów można wpuścić ale jeżeli nie ma za dużo to nie ma sensu , ryba musi się gdzieś chować , szuka schronienia . Wpuściłbym na twoim miejscu karasia złotego i lina . U brata w stawie jest przewaga tego gatunku z roku na rok jest coraz lepiej , trzy lata temu dołączyło dziesięć sztuk jesiotra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody11 Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 Kilka szczupłych też nie zaszkodzi, usunie ryby które są słabe i przetrzebi drobnice bo jak się karaś zacznie trzeć na potęgę to ryba skarłowacieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi