Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, założyłam tu konto po potrzebuje porady od zapalonych wędkarzy.  Mój dziadek wędkuje odkąd pamiętam, niedługo ma urodziny i chciałabym z tej okazji kupić mu jakąś niezłą wędkę.  

Ja się za bardzo nie znam na tym, jak macie jakieś pytania to zadawanie a ja postaram się odpowiedzieć. 

Od siebie mogę powiedzieć że:

- Dziadek wędkuje z brzegu,  na łódce bardzo rzadko

-Używa spławików 

- Wędki ma chyba poliwęglanowe 

- Wędkuje na jeziorach 

- Zazwyczaj łapie plotki, oknie...

- Używa też robaków i tych odżywek co się kulki lepi

Prosiłabym o nazwy wędek tak abym mogła je znaleźć. I może czy bardziej opłaca się kupować przez internet czy w danym sklepie stacjonarnym.

Mam nadzieję że ktoś pomoże, będę bardzo wdzięczna....Mój budżet to około 500zł

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Poszukaj coś dla dziadka może tu http://www.wedkarski.com/101-wedki-match   są tu wędki typu MATCH , te wędki są lekkie i wytrzymałe co daje że dziadek nie będzie się za dużo siłował z cięższymi wędkami . Tu można poczytać i popytać na temat takich wędek ale najlepszym wyjściem jest samej się przejść do sklepu wędkarskiego a tam już coś podsuną i podpowiedzą 

• 1 year later...
Napisano

Moim zdaniem do kwoty 500zł spokojnie możemy pomóc skompletować fajny, dobry sprzęt wędkarski na prezent dla Twojego dziadka. Co do sklepów to moim zdaniem o wiele lepiej wypada szukanie w internetowych, gdzie zawsze masz niższe ceny oraz szeroki asortyment.

Napisano
Godzinę temu, Iperch napisał:

Moim zdaniem do kwoty 500zł spokojnie możemy pomóc skompletować fajny, dobry sprzęt wędkarski na prezent dla Twojego dziadka. 

Myślisz że przez rok tego prezentu nie kupił ? 

:)