niki Napisano 21 Czerwca 2017 Share Napisano 21 Czerwca 2017 Witam Koledzy potrzebuje pilnej pomocy byłem na tygodniowym wypadzie na żwirowni kije stały praktycznie non stop nawet w ulewę gdy zaczeliśmy się pakować jeden z kijów nie dał się złożyć dodam że jest to bolonka 7 metrowa a zapieczenie jest na drugim składzie od dolnika macie może jakiś sposób na bezpieczne rozklinowanie bez uszczerbku na kiju ( od kolegów nad wodą słyszałem że można schłodzić lodem) kij nie należy do tanich i nie chciałbym go uszkodzić Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 21 Czerwca 2017 Share Napisano 21 Czerwca 2017 WD40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niki Napisano 21 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2017 Witaj WD 40 nic nie dało podobno jeszcze pogarsza bo przykleja do siebie wszelkie brudy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 21 Czerwca 2017 Share Napisano 21 Czerwca 2017 z tego co widzę jesteś z Warszawy, być może będę na weekend w stolicy , mam sprężone co2 jak będziesz chciał to możemy schłodzić i spróbować złożyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niki Napisano 21 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2017 Będę próbował schładzać lodem ale jeśli mi się nie uda to bardzo chętnie skorzystam z pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 21 Czerwca 2017 Share Napisano 21 Czerwca 2017 Lałem zimną wodę prysznicem "od góry" - korek z dolnika odkręcony - nie słyszałem o schładzaniu ale mi to poskutkowało - ja starałem się wypłukać brudy, piasek :). Schładzanie - większość sklepów mięsnych, ośrodków, hoteli, restauracji ma duże zamrażalki takie "szafowe" na - 20 - 40 stopni - moment Ci się wędka schłodzi tylko znaleźć kogoś znajomego. W Łomiankach jest serwis Mikado wg. mnie b. dobry - zadzwoń to na pewno Ci poradzą. Lub stary indiański sposób z Ameryki - Coca Cola :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niki Napisano 22 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2017 Niestety cola nie pomogła próbuje obkładać lodem a jeśli i to zawiedzie bedę płukał złacza wodą z ludwikiem dzięki za poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 Może najpierw spróbuj samym "ludwikiem" zalać od góry te dwa elementy i delikatnie próbować je obracać. Sam "ludwik" da Ci większy poślizg. Są też takie płyny w sklepach hydraulicznych służące do smarowania gumowych uszczelek przy łączeniu dwóch elementów. Kiedyś taki problem rozwiązałem przy pomocy oleju z dodatkiem grafitu - grafit daje bardzo dobry poślizg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 6 godzin temu, niki napisał: Niestety cola nie pomogła próbuje obkładać lodem a jeśli i to zawiedzie bedę płukał złacza wodą z ludwikiem dzięki za poradę Płyn do naczyń stosuję się, żeby weszło gładko - był poślizg, ale jak wyschnie to jest ryzyko, że zadziała jak klej. Tak myślę o schładzaniu - należałoby schłodzić jeden element - wewnętrzny wtedy teoretycznie powinien się skurczyć, schładzanie 2ch elementów może spowodować skurczeni się obydwóch Ja bym zadzwonił do mikado jak oni sobie z czymś takim radzą. tel: +48 (22) 732-71-01 e-mail: serwis@abramis.com.pl godziny pracy: Pon.-Pt. 7:00-15:00 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niki Napisano 23 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2017 Witam Jestem załamany wszelkie sposoby odklinowania nie skutkują dzwoniłem do serwisu w łomiankach serwisant poradził mi podgrzanie ( nie wiem czy dobrze myślę żeby to miało sens należy podgrzać element następny za zaklinowaniem czyli grubszy a nie sam zablokowany) też bez efektu będę chyba próbował w jakimś profesjonalnym serwisie bo już skończyły się pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 Czytając to wszystko stwierdzam że nic innego nie pozostaje jak tylko iść na siłownie po dwóch chłopa a nie dwie skórki od chleba i spróbować przekręcać w przeciwną stronę , jeżeli pójdzie schodź troszkę to już będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niki Napisano 1 Lipca 2017 Autor Share Napisano 1 Lipca 2017 Witam Ufff udało się ale czystym przypadkiem po kilu nieudanych próbach rozłączenia próbowałem podgrzać skład zauważyłem że puścił klej trzymający przelotkę zdjołem ją teraz dwa uderzenia o podłogę i skład puścił teraz tylko ponowne wklejenie przelotki gruntowne mycie i kij jak nowy DZIĘKI ZA POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi