matiz Napisano 3 Lipca 2017 Share Napisano 3 Lipca 2017 Witam, jestem poczatkujacym wedkarzem i mam pytanie czy dobrze dobralem hak do przynety. Wydaje mi sie,ze jest ok, ale wole sie upewnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matiz Napisano 3 Lipca 2017 Autor Share Napisano 3 Lipca 2017 Dodam, ze hak jest rozmiaru 2/0, a przyneta jest dlugosci 8cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 3 Lipca 2017 Share Napisano 3 Lipca 2017 Wygląda w porządku, długość haka powinno się dobierać tak żeby nie zakłucać pracy przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matiz Napisano 3 Lipca 2017 Autor Share Napisano 3 Lipca 2017 Rozumiem,ze jezeli hak jest zbyt duzy to zakluca prace przynety, a co jezeli jest zbyt maly. Objawia sie to trudnosciami w zacieciu ryby, czy przyneta traci ogonek podczas brania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 4 Lipca 2017 Share Napisano 4 Lipca 2017 I jedno i drugie czasem ludzie stosują różnego typu dozbrojki, ale ja nie jestem ich zwolennikiem. Czasem ryba głęboko łyknie i jest problem z wyhaczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matiz Napisano 4 Lipca 2017 Autor Share Napisano 4 Lipca 2017 Zastanawialem sie czy moze lepiej dac do tych gum haki 3/0, ktore delikatnie wchodzily w ogonek, ale skoro jest w porzadku to nie bede kombinowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zanderspinn Napisano 21 Marca 2019 Share Napisano 21 Marca 2019 Pamiętaj, że im dłuższa główka tym słabsza praca przynęty. W tym przypadku praca ogonka była by słabsza z uwagi na przesztywnienie. Spokojnie zatniesz drapieżnika bo pewnie o to się obawiasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi