matiz Napisano 3 Lipca 2017 Napisano 3 Lipca 2017 Witam, jestem poczatkujacym wedkarzem i mam pytanie czy dobrze dobralem hak do przynety. Wydaje mi sie,ze jest ok, ale wole sie upewnic. Cytuj
matiz Napisano 3 Lipca 2017 Autor Napisano 3 Lipca 2017 Dodam, ze hak jest rozmiaru 2/0, a przyneta jest dlugosci 8cm. Cytuj
Elast93 Napisano 3 Lipca 2017 Napisano 3 Lipca 2017 Wygląda w porządku, długość haka powinno się dobierać tak żeby nie zakłucać pracy przynęty Cytuj
matiz Napisano 3 Lipca 2017 Autor Napisano 3 Lipca 2017 Rozumiem,ze jezeli hak jest zbyt duzy to zakluca prace przynety, a co jezeli jest zbyt maly. Objawia sie to trudnosciami w zacieciu ryby, czy przyneta traci ogonek podczas brania ? Cytuj
Elast93 Napisano 4 Lipca 2017 Napisano 4 Lipca 2017 I jedno i drugie czasem ludzie stosują różnego typu dozbrojki, ale ja nie jestem ich zwolennikiem. Czasem ryba głęboko łyknie i jest problem z wyhaczeniem Cytuj
matiz Napisano 4 Lipca 2017 Autor Napisano 4 Lipca 2017 Zastanawialem sie czy moze lepiej dac do tych gum haki 3/0, ktore delikatnie wchodzily w ogonek, ale skoro jest w porzadku to nie bede kombinowal. Cytuj
zanderspinn Napisano 21 Marca 2019 Napisano 21 Marca 2019 Pamiętaj, że im dłuższa główka tym słabsza praca przynęty. W tym przypadku praca ogonka była by słabsza z uwagi na przesztywnienie. Spokojnie zatniesz drapieżnika bo pewnie o to się obawiasz 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi