PPu88 Napisano 7 Lipca 2017 Napisano 7 Lipca 2017 Cześć! Chciałem podzielić się z wami swoim własnym sposobem na odświeżenie zmęczonej już nieco rękojeści z korka. Po dwóch sezonach korek pobrudził się nieco i wytarł, sprawa dotyczyła jednej z moich muchówek. Celem zabezpieczenia i odświeżenia rękojeści dokonałem następującego zabiegu: 1. korek oczyściłem gąbką ścierną o gradacji 80-100 2. Celem zabezpieczenia korka przed chłonięciem wody i zabrudzeniem pokryłem go środkiem do pielęgnacji podstrunnic gitarowych Jest to środek dedykowany do konserwacji podstrunnic wykonanych z palisandru(ciemne drewno) efektem zastosowania tego środka jest, prócz zabezpieczenia przed zabrudzeniem wydobycie łączeń i wyrazistości materiału z rękojeści. 3. Po nałożeniu środka wytarłem korek papierowym ręcznikiem celem odsączenia nadmiaru. Efekt wygląda jak poniżej: Od nowości nie odbiega a może nawet jest i lepiej Tu dodatkowo jeszcze dwa odświeżone korki: Mam nadzieję, że komuś pomoże:) Jeśli macie jakieś inne metody na odświeżanie takich elementów to dzielcie się 4
maniu394 Napisano 7 Lipca 2017 Napisano 7 Lipca 2017 Fajna sprawa . Moja muchówka jak na razie leży w szafie i czeka na lepszy czas (tzn jak dzieciaki dorosną ), bo akurat z czasem kiepsko na dalsze wyprawy. Ale korek chyba odświeżę .
Rekomendowane odpowiedzi