Wędkarz1981 Napisano 16 Lipca 2017 Share Napisano 16 Lipca 2017 Witam szanownych kolegów ,chciałem zapytać o zalew bagry wielkie a dokładnie o jakość dna czy jest porośnięte roślinnością i czy któryś z was był w ostatnim czasie ze spiningiem, i czy jest szansa tam na złowienie okonia bo z tego co wiem to podobno ładne sztuki tam pływają. A moje ostatnie pogonie za okoniem na przylasku i brzegach to mnóstwo szczupaków a pasiaków może w sumie 6 ,czy na prawdę w naszych stawach szczupak wybił resztę drapieżnika ? Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 17 Lipca 2017 Share Napisano 17 Lipca 2017 Okonie są, często gdy łowię tam białoryb to widze jak ganiają wylęg lub małe płotki / wzdręgi. Co do dna to niestety w większości miejsc z brzegu jest zielsko.. trzeba albo stosować lekkie główki i nie opuszczać do samego dna albo łowić w toni i przy powierzchni np na małe wahadełka itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wędkarz1981 Napisano 17 Lipca 2017 Autor Share Napisano 17 Lipca 2017 Dzięki wielkie w takim razie spróbuje się w tyg wybrać i zobaczymy co tam w wodzie siedzi bo na reszcie naszych zbiorników coś słabo z pasiakiem . A mam pytanie odnośnie wjazdu, czy od strony torów kolejowych da się dojechać w okolice brzegu ? .Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 17 Lipca 2017 Share Napisano 17 Lipca 2017 58 minut temu, Wędkarz1981 napisał: Dzięki wielkie w takim razie spróbuje się w tyg wybrać i zobaczymy co tam w wodzie siedzi bo na reszcie naszych zbiorników coś słabo z pasiakiem . A mam pytanie odnośnie wjazdu, czy od strony torów kolejowych da się dojechać w okolice brzegu ? .Pozdr. Zwykłą osobówką może być problem, ale w tym sezonie jeszcze tam ze spinem nie chodziłem więc na 100% nie wiem jak teraz wygląda tam droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salto Napisano 17 Lipca 2017 Share Napisano 17 Lipca 2017 Co do dojazdu to można było wjechać od strony ul. Mierzeja Wiślana, Sudecka i Bagrowa. Jak jest obecnie to nie wiem bo na Bagrach nie łowię od kilku lat. Na tak zarośnięte zbiorniki polecam slidery wersje pływające. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wędkarz1981 Napisano 18 Lipca 2017 Autor Share Napisano 18 Lipca 2017 To dobrze się składa bo dziś kurier przywozi nową wędkę zamówioną w Stepanow Fishing model Favorite White Bird cw 0.5-5 gr którą cały internet chwali i właśnie pływające slidery pod czeburaszkę więc będzie się czym pobawić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi