harrold Napisano 4 Kwietnia 2007 Napisano 4 Kwietnia 2007 ja to lubie zastosowac do zanety olejki aromatyzujace. mozna je kupic w kazdym spozywczym sklepie. jeden taki olejek kosztuje okolo 1zł a sa rozne zapachy i sa bardzo skuteczne!!
kaczor Napisano 25 Czerwca 2007 Napisano 25 Czerwca 2007 Witam Czy stosuje ktoś do zanęt zapachy f-my- Jaskulski Aromaty-? Tak na marginesie , czy zdarzyło się komuś otrzymać dwukrotnie , raz zamówiony towar ?
_barti_ Napisano 30 Sierpnia 2007 Napisano 30 Sierpnia 2007 I naprzykład kulki proteinowe można dipować w takim olejku? Czy ten olejek sie jeszcze z czymś miesza?
maniek Napisano 2 Września 2007 Napisano 2 Września 2007 Najprostszy dip jaki kiedyś robiłem to olej słonecznikowy + esęcja zapachowa.często stosowałem do kuku ,same ziarno szybko się psuło natomiast zalane olejem z zapachem troche postalo.Bardziej skąplikowane dipy niestety wychodzą drogo ,nawet drożej niż w sklepie.
Mirosław Napisano 7 Września 2007 Napisano 7 Września 2007 Trini. Chodzi o „miksturę” z płatków dzikiej róży. Kwitnie chyba maj/czerwiec. Świetna na dużego karpia. Dlaczego „miksturę”? Otóż musicie Koleżanki i Koledzy odróżniać właściwości rozpuszczalnika. Rozpuszczalnikiem może być: woda, alkohol, olej, tri (trójchloroetylen), aceton, kiedyś stosowałem eter, ale jest zabroniony do sprzedaży (właściwości wybuchowe po utlenieniu). O co chodzi? Maceraty na bazie alkoholu nadają się na porę chłodną i zimową. Doskonale rozpuszczają się w zimnej wodzie. Aromaty na bazie olejów, świetne są na pory gorące – długo działają. To wszystko. Możemy skoncentrować aromat np w samym ciężarku zestawu w postaci dipu (aromat + żelatyna, agar-agar itd). W takim dipie można moczyć dane przynęty, które dipy częściowo chłoną (przynęty roślinne, zwierzęce itp), a niektóre pozostają na wierzchu przynęty (woblery, blachy, muchy itp). Ot i cała tajemnica...
Jarosław Napisano 8 Września 2007 Napisano 8 Września 2007 Ot i cała tajemnica... A czy próbowałeś melisy???????
Mirosław Napisano 8 Września 2007 Napisano 8 Września 2007 Nie Jarosław. Nie próbowałem melisy, ale jeśli jest to składnik mieszanek do potraw strączkowych, to przypuszczam, że można spróbować łowić na ten zapach klenie i jazie - lub w ogóle duże białe ryby. Aby było śmiesznie, to zastosował bym ją do sałaty i na amura. Zapiszę pomysł i sprawdzę w przyszłym roku.
Mirosław Napisano 8 Września 2007 Napisano 8 Września 2007 Natomiast na temat atraktorów/dipów zwierzęcych pisałem we Wiadomościach Wędkarskich chyba w 1996 roku. Złowiłem wówczas trzy rekordowe rozpióry, ale nie pobiłem rekordu Polski Pana Matraca (przepraszam, ale nazwisko piszę z głowy i mogę coś pomieszać w nazwisku), ze Szczecina. Brakło mi o ile się nie mylę 7 gram.
Gość wobler129 Napisano 29 Grudnia 2007 Napisano 29 Grudnia 2007 Od 2 dni kombinuję z tym, jak zrobić jakiś atraktor - najchętniej słodziutką wanilię. Kombinuję i myślałem, żeby kupić coś w wędkarskim o ostrym zapachu wanilii - w proszku lub płynie - rozrobić z odrobiną oleju oraz miodem i zostawić coś takiego na jakiś czas. To tylko mój pomysł nawet nie wiem czy to będzie miało w ogóle smak - kombinuję. Co sądzicie? Maniek może Ty się wypowiesz na ten temat - jak zrobić coś takiego o mega zapachu?
maniek Napisano 31 Grudnia 2007 Napisano 31 Grudnia 2007 najchętniej słodziutką wanilię.Ok,ale czy istnieje zapach słodki ,pewnie tak i bynajmniej nie chodzi mi o miód,bo to będzie zapach miodowy ,sam zapach jest troche trudny do określenia ale możliwy ,czy jest osiągalny do zakupu ,to się przekonamy ,teraz należało by się zastanowić nad kupnem wanilli ,a w zasadzie esęcji tego zapachu.Wobler skoro zapytaleś ,to jeszcze określ poziom finansowy ,bo atraktor można w zasadzie zrobić pozostaje kwestia finansowa.Do tej pory miałem dojście do aromatów i zapachów tej firmy,LINK ,cena nie jest wygórowana ,ale pamiętać trzeba że to hurt i w detalu ci nie sprzedadzą,a asortyment dość spory i jest z czego wybierać.Czyli jeśli kupisz esęcje napisze o następnym kroku.
Gość wobler129 Napisano 27 Marca 2008 Napisano 27 Marca 2008 Wobler skoro zapytaleś ,to jeszcze określ poziom finansowy ,bo atraktor można w zasadzie zrobić pozostaje kwestia finansowa. Oj przepraszam, ale dopiero teraz to zauważyłem Chodzi o to, by zrobić jak najtaniej, a dobrze - mam nadzieję, że Mańku mnie rozumiesz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.