Bartlom02 Napisano 24 Lipca 2017 Share Napisano 24 Lipca 2017 Witam! Dopiero zaczynam przygodę z wędkowaniem, i chciałem się zapytać, jak to jest z tą pogodą na ryby, to znaczy w jakiej pogodzie ryby najlepiej biorą, na spina i muchę na rzece. Brak mi doświadczenia, więc chciałbym zasięgnąć rady specjalistów. Słyszałem też że fazy księżyca mają wpływ, więc kolejne pytanie, w jakiej fazie najlepiej biorą, jeżeli faktycznie jest różnica? Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 25 Lipca 2017 Share Napisano 25 Lipca 2017 Jak padają deszcze to biorą leszcze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 5 Sierpnia 2017 Share Napisano 5 Sierpnia 2017 Moim zdaniem każda pogoda jest dobra na ryby. Jest wiele czynników które wpływają na żerowanie i sugerowane sie jedynie pogodą nie ma sensu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 6 Sierpnia 2017 Share Napisano 6 Sierpnia 2017 Najważniejsze jest stabilne ciśnienie - jak skacze to i ryba grymasi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 6 Sierpnia 2017 Share Napisano 6 Sierpnia 2017 Z ciekawości zapytam jak odróżniasz stabilne od skaczącego? Jak często może się zmieniać żeby uznać za stabilne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 6 Sierpnia 2017 Share Napisano 6 Sierpnia 2017 5 godzin temu, zwykly_michal napisał: Z ciekawości zapytam jak odróżniasz stabilne od skaczącego? Jak często może się zmieniać żeby uznać za stabilne Mam barometr w domu i jak jest przynajmniej z 2-3dni takie samo to już lepiej np. od wczoraj wzrosło o 3hpa niby nie dużo ale wczoraj na jeziorze miałem lepsze wyniki jak dziś . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwykly_michal Napisano 6 Sierpnia 2017 Share Napisano 6 Sierpnia 2017 Nigdy nie zwracam na to uwagi, aby nie było ulewy i będzie dobrze. Wczoraj ulewa, dziś pochmurnie z przejasnieniami, od jutra deszcz. Ciśnienie nie może być stabilne a wyjałam kilka sztuk drobnicy i dwa liny ponad 2 kg każdy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 6 Sierpnia 2017 Share Napisano 6 Sierpnia 2017 U mnie dziś też padało , wczoraj to nawet zmarzłem ale przynajmniej bardziej płotka brała , a dziś leszcz 1 większy i 6 mniejszych ,ale wolę płotkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr 53 Napisano 7 Sierpnia 2017 Share Napisano 7 Sierpnia 2017 W zeszłą sobotę wybrałem się na rybki , około 8 rano ciśnienie na barometrze w domu od piątku było stabilne , nad wodę mam blisko wiec po wrzuceniu wędek zaczęło się dobrze dziać , niektóre brania były jak się to mówi pod kij , ale około 11tej nastała cisza , przesiedziałem bez brania do 14tej i pojechałem do domu , oczywiście pierwsze kroki do pokoju gdzie barometr a tam o 2 kreski w dół , jestem pewien ze spadek ciśnienia stał za bezrybnymi godzinami nad wodą , pozdo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alix90 Napisano 22 Września 2020 Share Napisano 22 Września 2020 Odnawiam wątek💁♀️ Jeśli zależy Wam na udanym łowieniu przy dobrej pogodzie, to polecam ją sprawdzać na https://www.twojapogoda.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi