Wąsaty Zbir Napisano 13 Września 2017 Share Napisano 13 Września 2017 Moja przygoda z wędkarstwem zaczęła się na początku wakacji tego roku. W lipcu złowiłem leszcza mierzącego 62 cm i nie sądziłem ,że w tak krótkim czasie złowię jeszcze pięknego karasia.Dnia 3 września 2017 roku około godziny 6:30, na żwirowni Byczeń-Bartniki spławik zaczął uciekać w bok. Na haku miałem wtedy czerwonego robaka. Przyciąłem i poczułem spory opór. Po 5 minutach ryba była już w podbieraku. Miałem wiele szczęścia, gdyż w chwili podbierania haczyk się wypiął. Cieszyłem się, że okaz nie uciekł mi sprzed nosa i zadowolony wróciłem do domu. Wcześniej miałem dwa ładne brania niestety ryba za każdym razem zrywała zestaw. Złowiony przeze mnie karaś miał 50 centymetrów, a waga pokazała ponad 3 kilogramy Poniżej przedstawiam zdjęcia z tej wyprawy. POZDRAWIAM. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 13 Września 2017 Share Napisano 13 Września 2017 Fajnie że zaczynasz pisać na haku. Dobrze że nie wstawileś nam fotek jak oprawić Karasia😕 No chyba że ta waga jeździ z Tobą na ryby to przepraszam. Pierwsze dwie fotki by wystarczyły aby uczynić posta ciekawym☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wąsaty Zbir Napisano 13 Września 2017 Autor Share Napisano 13 Września 2017 1 godzinę temu, Booryss napisał: Fajnie że zaczynasz pisać na haku. Dobrze że nie wstawileś nam fotek jak oprawić Karasia😕 No chyba że ta waga jeździ z Tobą na ryby to przepraszam. Pierwsze dwie fotki by wystarczyły aby uczynić posta ciekawym☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wąsaty Zbir Napisano 13 Września 2017 Autor Share Napisano 13 Września 2017 Dzięki że się odezwałeś i poświęciłeś mi chwilę P.S Wagę miałem w aucie (wujka) schowaną na taką okoliczność. Bałem się że Źle zważy na nierównej trawie więc poszukałem w miarę prostego podłoża l aby mnieć pewność co do wagi ryby, szczególnie że to ryba medalowa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 13 Września 2017 Share Napisano 13 Września 2017 Ryby warte uwagi - nieczęsto łowi się takie okazy, ja osobiście na Byczeniu nigdy dużej ryby nie złowiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi