piotrek51515 Napisano 20 Stycznia 2018 Share Napisano 20 Stycznia 2018 Witajcie.Poszukuje kręcioła do lekkiego spina max 10 gram.Waga około 220g, wielkość 2000-2500. Przedni hamulec. Szpula raczej płytka nawet matchowa. Cena: x > 200zł Sam mam ryobi zauber cf 4000 jestem bardzo zadowolony po prawie 5 latach. Kupiłbym taki sam tylko wielkosciowo 2000 lecz brak funduszy. Proszę o pomoc w wyborze.Oto kilka propozycji.SPRO Addicition Micro castRyobi ECUSIMA FD Ryobi VirtusDAM QUICK CAMARORyobi ArcticaZ góry dzieki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 23 Marca 2018 Share Napisano 23 Marca 2018 Witam Dawno już nie zaglądałem Ja również chciałbym się zapytać użytkowników o ich odczucia z posiadanych kręciołków. Powiem że wędka z którą będzie współpracował to Mikado NIHONTO ULTRALIGHT PERCH 210cm 8g w jednym składzie. Do tego nanofil 0,06 , więc nie będzie zbytnio obciążony. Do tej pory używałem Mikado Airspace 2008 FD ( którego zresztą dostałem za udział w GP 2014 ), jednak czas go zmienić. I teraz mam dylemat , bo nie chce kupować drogiego sprzętu w miejsce gdzie budżetowe też dadzą radę. Metodą odrzucania i czytania internetu wybrałem te kołowrotki ( w rozmiarze 2000-2500). Okuma Ceymar 25 FD waga 227 g ( coś wyczytałem o stożkowym nawoju linki , ale może tak ma być bo nie przeszkadzało to w łowieniu). cena około 240zł Okuma Epixor XT 20 FD waga 208 g ( opinii jeszcze nie widać bo mało kto chyba go posiada ) około 160zł Ryobi Zauber 2000 waga 280 g ( najcięższy z całej stawki , ale sporo pozytywnych opinii ) około 240zł Ryobi Ecusima 2000 waga 267g ( najtańszy , ale też czytałem wiele dobrych opinii) cena około 140zł Teraz powiedzcie mi czy warto dopłacać tą 100 i brać droższy czy lepiej kupić tańszy sprawdzony model Ecusimy i jeszcze wyjdzie nanofil???? Dodam , że proponowano mi Daiwe Ninja , ale rozmiar 2000 waży 240g ma 4+1 kosztuje coś koło 180 zł i ma tylko dwa lata gwarancji. Gdyby ktoś się zechciał podzielić swoimi doświadczeniami z wyżej wymienionymi kołowrotkami byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi