Skocz do zawartości
tokarex pontony

Ripper czy twister

Lary

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. W jednym ze swoich postów napisałem że nie mam zbyt dużego doswiadczenia ze spiningiem. W tym roku mam zamiar ruszyć z kopyta i ostro wziąść się za spining. Moje pytanie brzmi: jakich przynęt stosujecie (chodzi mi o rippery czy twistery ewentualnie jaki kolor) ryby które zamierzam łowić to głównie okoń, kleń jaź a z ciut większych :lol: to sandacz i szczupak. Proszę o podzielenie sie opiniami na temat tych dwóch przynęt. Ach będę w głównej mieże łowił na boczny trok (choć nie wiem czy to ma jakieś znaczenie)

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Odnośnie połowu okoni to musisz mieć i twistery i ripery no i oczywiście kopyta(odmiana ripera)bo nie wiadomo na co będą mialy ochotę danego dnia co do kolorów to zależy od łowiska i musisz popytać się kolegów którzy łowią na danym łowisku jednak w ciemno możesz kupić motor oil,perłowe,czerwone,seledyny te kolory sprawdzają sie w wiekszości zbiorników.Jeśli chodzi o szczupaka to ripery oraz kopyta od 7cm w góre kolory to perła z różnymi odcieniami na grzbiecie, motor oil,seledyn,biały.

• 1 year later...
Napisano
W tym roku mam zamiar ruszyć z kopyta
dobrze powiedziane ,wiec KOPYTA, to przynenta nr 1 przynajmniej dlamnie, kolory ........hmmm jest ich tyle ze czasami lepiej ich nie rozrozniac ale gumy nie sa drogie wiec najlepiej miec kilka rodzajow
Napisano

na szczupaki i sandacze stosuj kopyta najlepsze biało- czerwone, biało- czarne chociaż wiesz wszystko zależy od łowiska, na boczny trok najlepiej < na okonie > stosuj paproszki perłowe, czerwone, pomarańczowe

jeśli chodzi o klenie czy jazie jednak lepiej sprawdzają się malutkie 3cm woblerki i tych gumami raczej nie zastapisz

próbuj jaskrawe kolory, ciemniejsze stosuj raczej na płytszej wodzie i jesli lapiesz na bardzo czystych jeziorach, kopyta na szczupaka i sandacza 7- 12 cm a głowki jiggowe to już zalezy na jakiej głębokości lapiesz i czy jest nurt :mrgreen:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.