Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 months later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Jeżeli możesz to popraw link, ponieważ powyższy nie chce mi się wczytać. Sprecyzuj też jak łowisz oraz jaki budżet jesteś w stanie przeznaczyć na zakup nowej wędki, jakie masz względem niej wymagania.

• 1 month later...
Napisano
16 godzin temu, Amator napisał:

Moim zdaniem prawie każdy 3 skład będzie lepszy. Szukałbym konger lub jaxon.

Czy możesz uzasadnić propozycje wyboru wędek tych firm. Osobiście poszukałbym czegoś z Daiwa, Prologic, JRC, o ile budżet Kolegi nie będzie zbytnio nadwerężony, a i w razie czego będzie można je odsprzedać.  Proponowane przeze mnie wędki są już sprawdzone przez wielu karpiarzy, a Daiwa BW były również katowane w trakcie moich zasiadek i nie mogę powiedzieć o nich złego słowa. Jeżeli warunki transportowe nie będą stanowiły ograniczenia w gabarytach, to lepiej kupować kije dwuskładowe.

Napisano
12 minut temu, Amator napisał:

Skoro pyta o kijek za 80zł to nie zaproponuje mu kija za 200zł. 

No tak, w myśl zasady - "g...no musi być dobre, przecież miliony much nie mogą się mylić". Zapytał o taką wędkę bo pewnie nie ma rozeznania w sprzęcie, i co ważne nie wiemy ile Kolega chce przeznaczyć na wędkę. Przecież można mu doradzić dozbieranie trochę większej kasy i kupno czegoś lepszego. Niestety idzie do zimy, więc będzie czas na dokonanie trafionych zakupów.

ps. dopiero zauważyłem, że odgrzewamy starego kotleta,pewnie już dawno wędka została kupiona😊