szczecinianin Napisano 6 Maja 2018 Napisano 6 Maja 2018 Witam. Jestem zarejestrowany na forum pewnie od kilku lat. Zaczynałem dopiero swoją przygodę z wędkarstwem i z rok na rok łowie coraz częściej! To forum było dla mnie takim podręcznikiem do nauki wędkowania. Łowie od marca do października, niestety zimna nie lubię. W tym czasie aktywnie wchodzę na forum, na początku tylko z pytaniami dotyczącymi sprzętu i metod połowu. Teraz może chciałabym inaczej ale stwierdzam, ze forum obumarło... Często jak patrzę na trzy ostatnie wrzucone posty są wrzucone 8-10h temu. Co jest nie tak? Jedny informacje to z województwa dolnośląskiego... niestety mam daleko! Cytuj
P Napisano 6 Maja 2018 Napisano 6 Maja 2018 Zacznij sam więcej pisać. To i forum ożyje. Jak chcesz zmieniać cokolwiek jak nie zaczynasz od samego siebie? Tak już mamy w narodzie, że większość woli obserwować ewentualnie narzekać niż coś robić (najbardziej to widać podczas wyborów gdy frekwencja jest niska a później narzekanie, że to źle, że tamto źle). Na forum każdy z nas ma realny wpływ. Tak więc co Ty zrobisz aby było lepiej? 3 Cytuj
tomek1 Napisano 9 Maja 2018 Napisano 9 Maja 2018 Forum tworzą ludzie. Tak jak napisał Przemek, kolego @szczecinianin wrzucaj posty dotyczące Twojego regionu, to może i inni wędkarze z okolicy się odezwą. Forum żyje i ma się dobrze. Z roku na rok odwiedza je coraz więcej unikalnych użytkowników i haczyk.pl niezmiennie jest w ścisłej czołówce najczęściej odwiedzanych serwisów wędkarskich. Oczywiście postów pojawia się mniej niż kilka lat temu, ale to naturalne zjawisko w przypadku forum tematycznego które w tym roku będzie świętować 14- lecie istnienia. Wiele zostało już opisane, wiadomości są uporządkowane, stąd aktywność dotyczy głównie bieżących relacji znad wody. Świat się zmienia, jest Facebook, Youtube, ale haczyk.pl trzyma się mocno- siłą świetnej społeczności 3 Cytuj
wernicjusz Napisano 10 Maja 2018 Napisano 10 Maja 2018 21 godzin temu, tomek1 napisał: Świat się zmienia, jest Facebook, Youtube, ale haczyk.pl trzyma się mocno- siłą świetnej społeczności Dokładnie Cytuj
Madmax Napisano 11 Maja 2018 Napisano 11 Maja 2018 W dniu 10.05.2018 o 00:15, tomek1 napisał: Świat się zmienia, jest Facebook, Youtube, ale haczyk.pl trzyma się mocno- siłą świetnej społeczności To nie jest tylko tendencja tego forum że postów pojawia się mniej - na moim forum modelarskim czy rajdowym jest podobnie. Rozwój internetu i mediów społecznościowych bardzo ułatwia znalezienie wielu przydatnych informacji a sporo rozmów i dyskusji przenosi się na wszelkiego rodzaju grupy na FB Z mojej strony postów jest mniej bo po prostu ze względu na narodziny dzieci czasu na wędkowanie praktycznie nie ma. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi