likaon01 Napisano 29 Maja 2018 Share Napisano 29 Maja 2018 Witam. Ze względu że dzieciaki połapały bakcyla na wędkowanie (10 i 8 lat) i dla nich własnie zdałem na kartę wędkarską (moje doświadczenie zerowe w łowieniu ) żeby mogły sobie nad jezioro pojeździć. Mam już jedna wędkę z Lidla zestaw karpiowy na spławik 40g (wiem wiem wędka słaba ale na początek im styka) i teraz chce kupić druga coś lepszego ale bez przesady i mam prośbę do doradzenie co do kołowrotka bo chyba wędzisko powiano być dobre . Zanim napisze o jaki zestaw mi chodzi powiem ze zależało mi na wędce Feeder metoda połowu to będzie najwięcej na method. łowisko komercyjne w Rozkochowie zakole a i b (podobają mi się tam krajobrazy) a jak coś to wykupie jeszcze na PZW Kraków żeby łapać na Wiśle. Co do wędki po przeczytaniu kliku forum padło na (jeżeli macie jakaś inną godną uwagi i w podobnej cenie to piszcie): WĘDKA MIKADO GOLDEN LION ULTRAFEEDER 360m 100g gorzej z kołowrotkiem tu mam tak do 100 zł (musi być na pewno z wolnym biegiem i do 100 zł mogę najwyżej dołożyć 30 zł i nie piszcie ze mogę dołożyć kolejne ileś tam żeby był jeszcze lepszy bo tak można dokładać i do 1000 zł) ROBINSON FREE RUNNER 306 Okuma Carbonite XP 55 z wolnym biegiem KOŁOWROTEK WĘDKARSKI AVOCET FREESPOOL 6000 MITCHELL ten jest w decathlon za 100 zł ale nie ma nic o nim na forum ewentualnie mogę dołożyć do Okuma Kołowrotek Ceymar Baitfeeder CMBF-330 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 29 Maja 2018 Share Napisano 29 Maja 2018 Wędka Mikado Shinu cw do 100 gr https://sklepdrapieznik.pl/sklep/mikado/26856-mikado-shinju-feeder-360-100g.html W sumie te same pieniądze a troszkę lżejsza . Co do kołowrotka polecam coś z okumy np https://sklepdrapieznik.pl/sklep/okuma/27228-okuma-barbarian-baitfeeder-55.html lub model 40 albo taki kołowrotek https://sklepdrapieznik.pl/sklep/okuma/21571-okuma-carbonite-match-baitfeeder-40.html w zestawie są 2 szpule .Jedna matchowa ,druga zwykła ewentualnie bardzo budżetowy https://sklepdrapieznik.pl/sklep/okuma/21534-okuma-carbonite-xp-baitfeeder-40.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
likaon01 Napisano 30 Maja 2018 Autor Share Napisano 30 Maja 2018 Dzięki za odpowiedź i chyba wezmę tego KOŁOWROTEK OKUMA BARBARIAN BF40 z WOLNYM BIEGIEM. Pytanie jeszcze odnośnie samej wędki nie zobaczyłem sobie ze ona ma piankę na rękojeści i może znacie jakieś dobre wędki w tej cenie tylko żeby miała korek. Ewentualnie co sądzicie o tej choć już jak dla mnie grubo przekracza cenę jaką miałem dać za wędkę WĘDKA JAXON ANTRIS HTI FEEDER 3,60m 40-90g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 30 Maja 2018 Share Napisano 30 Maja 2018 pianka w tej cenie lepsza bo w cenie do 200 zł dają białą piankę pokrytą tapetą korkopodobną która pęka od wilgoci ,brudzi się . Tą wędkę WĘDKA JAXON ANTRIS HTI FEEDER 3,60m 40-90g ma kolega i sobie chwali,nie jest to nic specjalnego ale swoją funkcje spełni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 30 Maja 2018 Share Napisano 30 Maja 2018 Nie uprzedzaj się do pianki. O wiele bardziej przyjazne wędkarsko wykończenie niż korek. Korek jest ładny jak jest nowy i czysty. piankę łatwiej utrzymać w czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 30 Maja 2018 Share Napisano 30 Maja 2018 Jeśli chodzi o kołowrotek to Free Runner to dobra maszynka. Z wolnym biegiem mogę polecić jeszcze Robinson FD method Feeder za 120zł idzie znaleźć. Z resztą na obydwa 5 lat gwarancji. Co do korka i pianki zgadzam się z ds-fan, Pianka po pierwsze nie jest zła a po drugie tani korek zazwyczaj nie jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
likaon01 Napisano 30 Maja 2018 Autor Share Napisano 30 Maja 2018 Dziś pojeździłem po sklepach wędkarskich żeby zobaczyć i pomacać wędki. Nawet ta pianka w tych mikado nie przeszkadza myślałem że gorzej to wygląda a nawet jest ok. Z tym że pogadałem z gościem w sklepie i doradził mi fajna wędkę co prawda droższa ale bardzo poleca szczególnie że dzieciak się uczy i jest to Garbolino Bullet Picker 2,70m 10-35g i do tego kołowrotek założyłem w sklepie MIKADO FREERUNNER 3006 i powiem że dobrze leży w ręce, lekka, zgrabna i dobrze wyważona. Dziecku zapaliły się oczka na nią :)) czy ktoś ma taka wędkę, co o niej można powiedzieć lub może coś innego w tej cenie (280 zł wędka i kołowrotek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi