Cypo Napisano 6 Czerwca 2018 Napisano 6 Czerwca 2018 Witam, potrzebuję pomocy w doborze kija, jest ich na rynku tyle że idzie się pogubić. Zacznę od budżetu, który wynosi 300 zł. Przejdę do sposobu łowienia i miejsca. Bedę łowił przeważnie na gumy z główką 5 gramową, połów z brzegu, długość jaka mnie interesuje to około 270 cm, najlepiej wklejanka, cw w granicach 7-21. Chciałbym aby waga tej wędki umożliwiała wielogodzinne łowienie, nie męczyła zbytnio ręki. Akcja kija która spełni moje oczekiwania to średnia nawet może i wolna, nie przepadam za akcją szczytową, szybką. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
ŁYSY Napisano 9 Czerwca 2018 Napisano 9 Czerwca 2018 W tym budżecie i parametrach jest na rynku bardzo dużo kijków spełniających wymagania. A jeśli brać pod uwagę używki, to bardzo, bardzo dużo......:) Niestety, to co mi pasuje, nie musi pasować Tobie. Najlepiej przejedź się do dobrego sklepu, wybierz kilka kijków, poproś o kołowrotek, lub weź swój ze sobą dokręć i pomachaj na sucho. Zobacz który najlepiej leży w ręce, i kup.
Rekomendowane odpowiedzi