Bidon Napisano 22 Lipca 2018 Share Napisano 22 Lipca 2018 Jaką polecacie dobrą i nie drogą żyłkę karpiową aktualnie używam żyłkę Gardnera 0,35 zieloną, lecz używam tej żyłki bo jak kupiłem kołowrotek od znajomego była już nawinięta. Myślałem nad żylką Tandem Baits 0,30 jest jedno ale, jak dla mnie jest za dużo metrów bo aż 600 a do mojego kołowrotka wchodzi 250m. I oto moje pytanie czy lepiej kupić żyłkę do kołowrotka na "raz" czy kupić więcej metrów i wymienać co sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 22 Lipca 2018 Share Napisano 22 Lipca 2018 Żyłka Gardnera nie jest zła, jeżeli Ci nie strzela to nie wymieniaj. Z tych tańszych mogę Ci polecić żyłkę Prologic xlnt camo hp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 31 Lipca 2018 Share Napisano 31 Lipca 2018 Lepiej kupić na raz niż trzymać gdzieś w piwnicy. Żyłka traci swoje właściwości jak gdzieś leży. Jeśli chodzi o dobre żyłki to polecam Carpex Carp No. 1 lub Neon RED Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 14 godzin temu, Ras al Ghul napisał: Lepiej kupić na raz niż trzymać gdzieś w piwnicy. Żyłka traci swoje właściwości jak gdzieś leży. Jeśli chodzi o dobre żyłki to polecam Carpex Carp No. 1 lub Neon RED Ciekaw jestem, jaką wagowo największą rybę wyholowałeś na te żyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpangler Napisano 8 Stycznia 2022 Share Napisano 8 Stycznia 2022 Panowie trochę odkurzę temat. Szukam jakiejś fajnej Żyłki 0.33mm. Do tej pory używałem Żyłki awa shima jednak postanowiłem w tym roku zmienić na coś innego. Z awy byłem bardzo zadowolony jednak coś zmienić trzeba. Żyłkę potrzebuje do rzutów na odległość ok 60m. Za każdą radę będę wdzieczny😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 8 Stycznia 2022 Share Napisano 8 Stycznia 2022 6 godzin temu, karpangler napisał: Panowie trochę odkurzę temat. Szukam jakiejś fajnej Żyłki 0.33mm. Do tej pory używałem Żyłki awa shima jednak postanowiłem w tym roku zmienić na coś innego. Z awy byłem bardzo zadowolony jednak coś zmienić trzeba. Żyłkę potrzebuje do rzutów na odległość ok 60m. Za każdą radę będę wdzieczny😎 Ostatnio mniej jeżdżę na karpie raptem kilka razy na rok, ale od kilku lat niezmiennie używam daiwy hyper sensor i póki co nie zamierzam zmieniać bo dla mnie jest świetna. Jak coś wklejam link tej której ja używam : https://sklepdrapieznik.pl/zylki/20519-zylka-daiwa-sensor-hyper-1192m-033mm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpangler Napisano 8 Stycznia 2022 Share Napisano 8 Stycznia 2022 Dzięki 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 10 Stycznia 2022 Share Napisano 10 Stycznia 2022 Od ładnych kilku lat używam PB Control i mogę śmiało polecić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi