Marcin9393 Napisano 30 Sierpnia 2018 Napisano 30 Sierpnia 2018 Witam! Jako, że to mój pierwszy post, to słowami wstępu chciałbym powitać wszystkich kolegów "po kiju". Przechodząc do sedna sprawy chciałbym zadać 1 pytanie które nurtuje mnie już od jakiegoś czasu. W moim rejonie znajdują się 2 jeziora na które oczywiście wymagany jest zakup pozwolenia wędkarskiego na konkretny okres. Jednakże, zaraz obok jezior znajdują się rozlewiska które NIE SĄ w żaden sposób połączone z jeziorami. Jest ich dosyć sporo i ze względu na to, że były one nietknięte przez dłuższy okres czasu (+- 8 lat, gdyż ostatni raz łowiono tam gdy byłem świeżo ugotowanym, młodocianym nastolatkiem :) ) kursuje w nich sporo ryby dennej takiej jak lin i karaś. I tutaj moje pytanie, czy takie rozlewiska wymagają tylko posiadania karty wędkarskiej czy jednak -mimo braku połączeń w postaci jakichkolwiek kanałów/śluz - podciągane są również pod pozwolenia wędkarskie na jezioro? Z góry dzięki za odpowiedź! Pozdrawiam. Cytuj
ESSOX Napisano 31 Sierpnia 2018 Napisano 31 Sierpnia 2018 Najlepiej z pytaniem zwrócić się do właściciela jezior, lub do koła wędkarskiego które działa w tej okolicy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi