kubap123 Napisano 31 Sierpnia 2018 Napisano 31 Sierpnia 2018 Dzień dobry! Piszę tutaj, ponieważ potrzebuje rad. Za tydzień w sobotę jadę na konkurs wędkarski i chciałbym zająć jakieś dobre miejsce. Mam do Państwa pytania i czy mi doradzicie, w nie których. Za pomoc wynagrodzę nawet i $$ Czy haczyk 16 będzie odpowiedni? Dysponuje na kołowrotku żyłką (0,2) a na przepony itd (0,14) czy będzie odpowiednia? Czy spławik 2G oraz 3G + na bata 1,5 oraz 2g będzie odpowiedni? Na co najlepiej się nastawić? - I na co łapać ryby (białe robaki?, Czerwone robaki? Pinki? Kukurydza? Pęczak?) Przynętę kupiłem na PŁOC ITD - czy dobrze zrobiłem? Nastawić się na mniejsze ryby typu: Wzdręga, płoć, ukleja? Cytuj
ESSOX Napisano 31 Sierpnia 2018 Napisano 31 Sierpnia 2018 Tak na szybko..... - wygruntować głębokość , łowić na dnie lub nad samym dnem, haczyk 16-18 + 2 pinki lub białe robaczki, inne przynęty sobie podaruj, do zanęty dodaj przynajmniej 1 paczkę pinki, wyszukaj głębokość około 2 metry , wcale nie musisz daleko rzucać i tam łów, batem możesz próbować łowić bliżej jak jest krótki. Spławik 1,5-2 g, na bata nawet 0,5g Powodzenia w zawodach Cytuj
kubap123 Napisano 31 Sierpnia 2018 Autor Napisano 31 Sierpnia 2018 @ESSOX A możesz mi powiedzieć czy co zanęty 1kg + ziemia mogę dodać pinke oraz mady? A dlaczego przy dnie mam łapać? A co do żyłki to nie za gruba? ;d Cytuj
ESSOX Napisano 3 Września 2018 Napisano 3 Września 2018 Wydawało mi się że o żyłce pisałem Główna może być 20 jak już jest na kołowrotku, ale na przypon daj 0,10 lub jeśli sobie z taką nie radzisz to max 0,12 Do zanęty co najmniej paczka pinki lub małego robaka . Dlaczego przy dnie ? Bo to naturalne miejsce poszukiwania pokarmu przez większość ryb zwłaszcza tych większych . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi