pigularz Napisano 22 Sierpnia 2015 Share Napisano 22 Sierpnia 2015 Na porannej zmianie od 6:00 - 10:00 łącznie z kolegą 4 ryby - 3 pstrągi (nie wymiarowe) jeden okoń. Kilka spięć, ale opłacało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 23 Sierpnia 2015 Share Napisano 23 Sierpnia 2015 W tym roku prawie całkowice odpuściłem Dłubnie - choć mam do niej rzut beretem - na rzecz Białej Przemszy. Że nie ma porównania to na pewno każdy kto był na BP wie. Gorzej że do łowienia w Dłubni po wynikach jakie można uzyskać na BP całkowice się zniechęciłem. Na BP byłem raptem 5 razy, ale z każdym praktycznie wyjazdem poprawiałem swoje śmieszne życiówki z krakowskich ciurków. Wczorajszy wyjazd rano na Szrenie (w sumie pierwszy raz w tym roku, a kiedyś bywałem tam częstym gościem) i wieczorem na Dłubnie tylko utwierdziły mnie w przekonaniu, że jeśli chcę złoiwić coś wiecej niż okołowymiarowe kropki trzeba dymać te 50 km w jedną stronę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekR Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Witam. Ja również przemierzam ponad 60 km w nadziei na spotkanie z przyzwoitym pstrągiem a szkoda bo w małopolsce są przecież piękne rzeczki pstrągowe tylko brak w nich ładnych ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 26 Sierpnia 2015 Share Napisano 26 Sierpnia 2015 Dłubnia jest przykładem naprawdę świetnej rzeczki pstrągowej jako ze posiada naprawdę potencjał który dało by się wykorzystać... NIESTETY kiedy na łowisko wchodzą mięsiarze [bo karta musi się zwrócić] i kłusole ciężko aby się to udało. Ale miejmy nadzieje ze kiedyś spotkam takiego jednego i drugiego - będzie dwóch mniej A tymczasem chwytam jutro wędkę i skocze nad Dłubnie i poszukam szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek99 Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Wczoraj na Dłubni od 8:10 do 11:30 7 pstrągów i sporo puknięć w przynęty. Niestety największa ryba miała całe 23 cm... Woda niska i bardzo,bardzo czysta. Mnóstwo drobnej ryby w rzece. Pstrążków po 10-15 cm widziałem co niemiara. Spotkałem miejscowego, który próbował mnie przekonać, że "najlepsze na patelnię to są panie pstrągi po 25-28 cm. Większe są już niedobre, bo mają mięso suche". Chłop mógłby być moim ojcem, był ok. 60-tki... I jak mają być w rzece ryby, skoro miejscowi wyjadają wszystko co ma ogon i głowę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Grzesiek99 Trzeba było umiejętnie dziada podejść. Wypytać o rzeczy istotne a następnie uświadomić go jaki jest wymiar i na co się łowi i ile grozi za takie "patelniowe" pstrągi Takiego samego spotkałem na Ścieklcu... Jak na spowiedzi wszystko wygadał A potem się dowiedział co sadze o kłusolach-miesiarzach I Zapadła taka niezręczna cisza No nie istotne.... Ważne ze coś się dzieje i rzeczka żyje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigularz Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Sezon na pstrąga uznaję za zakończony. Wczoraj Dłubnia dopisała - 6 pstrągów od 15 do 29 cm. Zostało parę okazów w wodzie o długości ponad 30 cm, które udało mi się złapać przez ostatnie 4 wyprawy. Słyszałem od miejscowych o 60 cm. Zarzekali się, że jedna osoba go złapała i wypuściła. na wiosnę trzeba odwiedzić ta miejscówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulaas Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Wczoraj zamykałem sezon pstrągowy na Dłubni powyżej mostu w Laskach Dworskich. Jeśli chodzi o ryby, to trochę połapałem, choć największy kropas miał tylko ok. 25cm. Jednak najciekawsze było napotkanie dziwnej konstrukcji, nieopodal działki rekreacyjnej. Przy tejże działce był też przycumowany ponton. Próbowałem zahaczyć ten zwisający do wody sznurek woblerem ale nie udało mi się. Nie wiem czy coś tam było podczepione wtedy, jak tam byłem. Chyba nie. Jeśli ktoś tam wedkuje, to pewnie kojarzy jakąś rurę wodociągową czy ciepłowniczą przerzuconą przez Dłubnie. To jest dokładnie to miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Samołapki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 Dokładnie Tak Takie rzeczy się likwiduje albo zgłasza odpowiednim władzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Nightwalker .Szkoda ze nigdy nie natrafiliśmy na siebie na Dłubni , a przecież tyle razy byłem na niej i to po kilka godzin. Chętnie byśmy się wymienili doświadczeniami wędkarskimi Ciekawe jak byś zareagował widząc w mym koszyku 2 wymiarowe pstragi Musimy sie w przyszłym roku umówić na pstrągi na Dłubni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Nightwalker .Szkoda ze nigdy nie natrafiliśmy na siebie na Dłubni Nic Straconego. Podaj Adres - Podjadę To Wymienimy Się Tymi " Doświadczeniami " Ciekawe jak byś zareagował widząc w mym koszyku 2 wymiarowe Reaguje Zawsze Tak Samo... Intensywnie. Taka Rada Na Przyszłość... Nie "Zaczepiaj" Kogoś Kogo Nie Znasz... Tyle W Temacie... Aby Nie Robić Off TOPu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Panowie, uprzedzając kolejne posty powtarzam jeszcze raz - nie karmimy trolla. Szkoda nawet zwracać na tego delikwenta uwagę... Polecam przycisk "IGNORUJ" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Nighwalker..Ok jestesmy umówieni.W lutym sie odezwę i wyruszamy na Dłubnię Mam nadzieje ze wspólnie zamieścimy tutaj fotki ładnych pstragów:) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 bieniuphy Zgadza się... Poza tym ciężko mnie sprowokować... Tyle w temacie - widzimy się w 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Panowie, uprzedzając kolejne posty powtarzam jeszcze raz - nie karmimy trolla. Szkoda nawet zwracać na tego delikwenta uwagę... Polecam przycisk "IGNORUJ" U mnie dodany do listy IGNORUJ, nie wiem co tam bredzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_pw Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 Trochę z innej beczki, czyli to co nas boli - wycinka drzew nad Dłubnią... Panowie, jakiś czas temu pisaliście o wycince drzew w okolicy Maszkowa. Wygląda na to, że liczba takich miejsc się zwiększa. Wczoraj przejeżdżałem przez most w Raciborowicach i widziałem, że tam też usunęli sporo drzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 Co tam drzewa .Ja jak wracałem 2.11 z grobów bo byłem zobaczyć na znicze to widziałem 2-ch wędkarzy jak łowili pstragi na Dłubni.Auto mieli na blachach KR czyli byli z Krakowa bo auto stało koło mostu zaparkowane.Jeden taki wysoki 185 brunet brodziaty wiek kolo 40 lat a drugi po 50 lekko grubawy, troszku siwawy.Dłubnia to rzeka na której nie ma kontroli więc jest jak jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nofer Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Wczoraj udało się otworzyć sezon pstragowy na Dłubni. Okolice mostu kolejowego w Zesławicach w górę rzeki. 3.5 godziny niestety na zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigularz Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Ja Dłubnie otworzyłem we czwartek jeden zero dla mnie. Miło było zobaczyć wymiarowego kropka na końcu żyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 12 Marca 2016 Share Napisano 12 Marca 2016 Witam Panowie, odwiedza ktoś dłubnie? ja tydzień temu 2 piękne ryby niestety nie wiem czemu tylko wyjścia za wobler prwaie pod sam brzeg + jeden na dżiga spięty w zwalonym drzewie... ogólnie pierwszy wypad oceniam na bardzo dobry, zastanawiam się nad tymi odbiciami od woblera, zna ktoś takie przypadki? na dłubni zazwyczaj łowiłem w lecie i nigdy się z takim czymś nie spotkałem. miałem zamiar się jutro wybrać ale targi wędkarskie sosnowiec to obowiązkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigularz Napisano 12 Marca 2016 Share Napisano 12 Marca 2016 Woda na Dłubni jest niemal krystaliczna i ryby dobrze widzą co się dzieje na brzegu. Także miałem kilka odprowadzeń pod sam brzeg i zawinięcie ogonem. NIe powiem Ci jakie kolory i praca woblera działa na nie najlepiej, męczyłem się z tym cały zeszły rok. Ale do tego skradanie tam trzeba mieć opanowane do perfekcji Poniżej zeszłotygodniowy maluch całe 22 cm zdjęcie niezgodne z regulaminem- tomek1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 Pigularz spokojnie wierzę w siebie i swoje umiejętności, zobaczymy jak na kolejnych wyprawach będzie. a powiedz mi odcinek w góre michałowic znasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 14 Marca 2016 Share Napisano 14 Marca 2016 Byłem dziś na chwilkę, woda delikatnie podniesiona i trącona ale do łowienia. Wynik jeden spad i dwa na brzegu, wszystkie poniżej wymiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 14 Marca 2016 Share Napisano 14 Marca 2016 ja byłem na Dłubni tydzień temu i wynik podobny 2 małe na brzegu.. w ten week byliśmy na Prądniku i też 2 szt. i kolega miał kilka trąceń... ale też poniżej wymiaru.. ale narazie Prądnik będziemy męczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi