Qstosh Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 Witam serdecznie wszystkich. Po 20 latach przerwy mam zamiar wrócić do dawnej wędkarskiej pasji - przerwanej z wielu powodów ... ale nie o tym. Ponieważ od tak dawna nie miałem styczności ze sprzętem, więc nie jestem zbytnio zorientowany co aktualnie oferują sklepy. W związku z tym mam pytanie (być może niepoważne) - czy któryś z szanownych kolegów miał jakieś doświadczenia z bolonką Jaxon Arcadia? Ponieważ muszę kupić w zasadzie cały sprzęt - do różnych metod (spławik, grunt, spining) - to pomysł mam taki, żeby na początek kupić sprzęt "z dolnej półki", a dopiero z czasem wymieniać sukcesywnie na lepszy. W całości lepszego sprzętu nie udźwignę finansowo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 3 Października 2018 Share Napisano 3 Października 2018 Panie kolego super że się zaraziłeś się znowu 😀 co prawda nie mam doświadczenia z tym Jaxonem kijem ale nie podałeś warunków wędkowania ? i jaka długość bolonki ? patrząc na parametry jaxona 4 m. i wędki którą używam Mikado Princessa 4 m. jest jedna różnica ! Waga ! od zeszłego sezonu urzywam ten kijek i jestem bardzo zadowolony co prawda do innych celów 😉 ale daje radę , a cena jest przyzwoita nie jest to nowość ale na All.g.r. do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 26 Listopada 2018 Share Napisano 26 Listopada 2018 Z tańszych bolonek miałem w rękach Robinson CARBONIC BOLOGNESE 5,00m 10-20g, ewentualnie Dynacore Bolognese o takich samych parametrach. Solidne wędziska, które z rybami do 2 kg radzą sobie bez problemu. Ale nie ma co się oszukiwać trochę ważą. Z resztą wagowo Jaxon wypada podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi