Qstosh Napisano 2 Października 2018 Napisano 2 Października 2018 Witam serdecznie wszystkich. Po 20 latach przerwy mam zamiar wrócić do dawnej wędkarskiej pasji - przerwanej z wielu powodów ... ale nie o tym. Ponieważ od tak dawna nie miałem styczności ze sprzętem, więc nie jestem zbytnio zorientowany co aktualnie oferują sklepy. W związku z tym mam pytanie (być może niepoważne) - czy któryś z szanownych kolegów miał jakieś doświadczenia z bolonką Jaxon Arcadia? Ponieważ muszę kupić w zasadzie cały sprzęt - do różnych metod (spławik, grunt, spining) - to pomysł mam taki, żeby na początek kupić sprzęt "z dolnej półki", a dopiero z czasem wymieniać sukcesywnie na lepszy. W całości lepszego sprzętu nie udźwignę finansowo. Pozdrawiam Cytuj
wasyl1968 Napisano 3 Października 2018 Napisano 3 Października 2018 Panie kolego super że się zaraziłeś się znowu 😀 co prawda nie mam doświadczenia z tym Jaxonem kijem ale nie podałeś warunków wędkowania ? i jaka długość bolonki ? patrząc na parametry jaxona 4 m. i wędki którą używam Mikado Princessa 4 m. jest jedna różnica ! Waga ! od zeszłego sezonu urzywam ten kijek i jestem bardzo zadowolony co prawda do innych celów 😉 ale daje radę , a cena jest przyzwoita nie jest to nowość ale na All.g.r. do kupienia Cytuj
Ras al Ghul Napisano 26 Listopada 2018 Napisano 26 Listopada 2018 Z tańszych bolonek miałem w rękach Robinson CARBONIC BOLOGNESE 5,00m 10-20g, ewentualnie Dynacore Bolognese o takich samych parametrach. Solidne wędziska, które z rybami do 2 kg radzą sobie bez problemu. Ale nie ma co się oszukiwać trochę ważą. Z resztą wagowo Jaxon wypada podobnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi