tomek1 Napisano 4 Października 2018 Napisano 4 Października 2018 Czas powoli planować przyszłoroczny wyjazd. Wstępny pomysł- jezioro w Szwecji ok. 200 km od Karlskrony, obfitujące w okonia, którego łowi się dość klasycznie- w strefie przybrzeżnej jeziora. W jeziorze jest również duża populacja sandacza oraz nieliczne szczupaki. Podstawowym celem będzie jednak duży okoń 30-45 cm. Jeżeli uda się wstrzelić w dobre żerowanie sandacza, to również jest szansa na solidne łowienie. Wyjazd na przełomie maja i czerwca, nocleg w domkach, na miejscu łódki. Cena mniej więcej na poziomie poprzednich wypraw na szwedzkie szkiery. Na razie to tylko zarys informacji, dajcie znać co myślicie o takiej wyprawie. Wstępnie zainteresowanych proszę o wpis w tym temacie lub kontakt na priv. Cytuj
Gofer Napisano 9 Października 2018 Napisano 9 Października 2018 Cześć, Dzięki za propozycje. Ja nie pojadę, ale łamcie kije. Cytuj
tomek1 Napisano 13 Października 2018 Autor Napisano 13 Października 2018 Uzupełnienie informacji: - cena ok. 1800 zł. W tej cenie jest przewodnik wędkarski, który będzie z nami łowił. - dodatkowo płatne prom+ paliwo na dojazd+ paliwo do łodzi. - jedziemy samochodem przewodnicywedkarscy.pl Cytuj
oldBolo Napisano 14 Października 2018 Napisano 14 Października 2018 Chętnie bym pojechał ale bardziej na szczupaka, okoń jakoś mało mnie interesuje. Przyda sie wiecej informacji o miejscówce przed decyzją finalną. Cytuj
tomek1 Napisano 15 Października 2018 Autor Napisano 15 Października 2018 15 godzin temu, oldBolo napisał: Chętnie bym pojechał ale bardziej na szczupaka, okoń jakoś mało mnie interesuje. Przyda sie wiecej informacji o miejscówce przed decyzją finalną. W jeziorze jest również duża ilość sandacza, ale piszę o tym ostrożnie, bo z tą rybą można nie trafić. Okoń jest raczej pewniakiem do łowienia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi