cysiu Napisano 23 Listopada 2018 Share Napisano 23 Listopada 2018 Mam pytanie na temat przemieszczania się ryb z rzek do jezior i odwrotnie. Gdzie szukać ryb w zimie? Raczej woda stojąca czy płynąca? Głównie chodzi mi o okonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 23 Listopada 2018 Share Napisano 23 Listopada 2018 To zależy od głębokości rzeki(Ełk) , u mnie średnia głębokość to 1,5m są miejsce oczywiście płytsze jak i doły po 3-5m a ryba schodzi do Biebrzy , oczywiście mogła by zejść do jeziora Ełckiego i część tak robi ,ale na moim odcinku gdzie mieszkam jest tama więc ryba schodzi w dół rzeki. Zimą raczej bym szukał w jeziorze , tyle że zimą one zamarzają ale ja uwielbiam łowić z lodu ,może nawet bardziej jak latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Listopada 2018 Share Napisano 23 Listopada 2018 W moich okolicach ryby raczej wchodzą z jezior (zbiorników zaporowych) do rzek w zimie. Zwłaszcza płocie, krąpie, leszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 25 Listopada 2018 Autor Share Napisano 25 Listopada 2018 To chyba zależy od konkretnego jeziora/rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi