cysiu Napisano 23 Listopada 2018 Napisano 23 Listopada 2018 Mam pytanie na temat przemieszczania się ryb z rzek do jezior i odwrotnie. Gdzie szukać ryb w zimie? Raczej woda stojąca czy płynąca? Głównie chodzi mi o okonia. Cytuj
buszmen Napisano 23 Listopada 2018 Napisano 23 Listopada 2018 To zależy od głębokości rzeki(Ełk) , u mnie średnia głębokość to 1,5m są miejsce oczywiście płytsze jak i doły po 3-5m a ryba schodzi do Biebrzy , oczywiście mogła by zejść do jeziora Ełckiego i część tak robi ,ale na moim odcinku gdzie mieszkam jest tama więc ryba schodzi w dół rzeki. Zimą raczej bym szukał w jeziorze , tyle że zimą one zamarzają ale ja uwielbiam łowić z lodu ,może nawet bardziej jak latem Cytuj
tomek1 Napisano 23 Listopada 2018 Napisano 23 Listopada 2018 W moich okolicach ryby raczej wchodzą z jezior (zbiorników zaporowych) do rzek w zimie. Zwłaszcza płocie, krąpie, leszcze. Cytuj
cysiu Napisano 25 Listopada 2018 Autor Napisano 25 Listopada 2018 To chyba zależy od konkretnego jeziora/rzeki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi