Gość Anonymous Napisano 1 Listopada 2005 Napisano 1 Listopada 2005 chcialbym zakupic spining firmy St. Croix Jesli mozecie powiedzcie czy warto i jakie koszty to bede bardzo wdzieczny Kazda opinia mile widziana. mam znajomego ktory ma taki uzywany spining oto jego dane: St.Croix wild river WS86M2 / 8'6" MEDIUM fast action sc graphite 8-12 lb 3/8-3/4oz czy to dobry sprzet ?? prosze o opinie
shogun_zag Napisano 2 Listopada 2005 Napisano 2 Listopada 2005 Dobry, dobry St.Croix ma dobre blanki i dba o detale. Kijki są bardzo dynamiczne i lekkie zarazem. Ja miałem tego: http://archiwum.fishing.pl/trade/productview/743/108/ lecz z uwagi na długość (za długi) sprzedałem go za 300 zł sąsiadowi i jest w nim zakochany
jeux Napisano 23 Lutego 2007 Napisano 23 Lutego 2007 KUSHIRO LANCER JIG 16 dł 2,70m LIMITED EDITION CW 4-16g TRIMMING STEERAMID SYSTEM---- -czy ktoś to widział i może coś powiedzieć ???? i jeszcze jeden przykład możę otej wędce ktoś coś powie ST.CROX z serii Wild River WSW106UL2 Line Wt.2-6 lb.Lure Wt.1/16 - 1/4 OZ
Dziki Napisano 23 Kwietnia 2007 Napisano 23 Kwietnia 2007 Mam pytanie. Nigdy jeszcze nie lowiłem ryb, a mam spinnigować. Mam mnóstwo różnego sprzętu, kupionego nie przeze mnie i ileś tam wędek do dyspozycji. Chciałbym mieć własną. Kto może mi coś powiedziec o wędce St. Croix Avid 8-17 lb AS86Mhf2 2.6m ccw 35g. Polecano mi ją w sklepie. Spisałem wszystko co na niej było, ale moglem się gdzieś pomylić.
Dziki Napisano 5 Maja 2007 Napisano 5 Maja 2007 Kurcze, nikt nie doradzil. Kupilem inną wedke wiec nieaktualne, ale jestem rozczarowany.
keri Napisano 5 Maja 2007 Napisano 5 Maja 2007 ale jestem rozczarowany. Masz prawo byc rozczarowany. Wedzisko to kosztuje w przedziale 800-850zł. Wg danych "dystrybutora" na Polske takich kijów sprzedaje sie rocznie kilkanascie. Tak wiec prawdopodobienstwo znaleziena uzytkownika tego kija na ogolnych forach internetowych jest troche ciezkie. Poza tym to dardzo ciekawy kijek na ten pierwszy w zyciu. Pozdrawiam ps Dziki, a co kupiłes jestem bardzo ciekaw
Dziki Napisano 5 Maja 2007 Napisano 5 Maja 2007 Skopiowalem to co ma osoba, która mnie uczy. Dragona Hm pike. Kupilbym tamten, ale podobno pierwszy spinning i tak zniszczę nad rzeką, więc troche też dlatego. Za tamten chciano ode mnie 900zł. Chyba wiec nie kupię juz nic w tym sklepie
pewniak Napisano 5 Maja 2007 Napisano 5 Maja 2007 no dziki potwierdzę to co mówi keri. Przypuszczam że twój stan majątkowy pozwala ci na kupowanie tak drogiego sprzętu ale naprawdę na ten pierwszy raz nie jest konieczna wędka za 900 zł. O kiju niestety nic nie moge powiedzieć, poza tym, że generalnie kije st. croix mają świetną renomę.
solver Napisano 5 Maja 2007 Napisano 5 Maja 2007 jestem rozczarowany Tak jak przedmówcy. Poza tym, większość ludzi, którzy mogliby coś powiedzieć o tym kiju, zapewne potraktowali Twój post jako dowcip bądź prowokację. Praktycznie rzecz biorąc nikt nie kupuje, nie mając żadnego doświadczenia, jako pierwszego, kija w granicach 1k zł. Więc gdy ktoś zadaje tego typu pytanie, przeważająca większość userów nie traktuje go poważnie.
Dziki Napisano 13 Maja 2007 Napisano 13 Maja 2007 gdy ktoś zadaje tego typu pytanie, przeważająca większość userów nie traktuje go poważnie. Nic nie rozumiem. Ja bym albo udzielil rady albo nie, zależy czy znalbym się na tym. Nie wiem skad takie przeczulenie. Zreszta zniszczyłem tego dragona i mam pytanie, czy kupic takiego samego dragona czy tego avida. Pytanie jest serio, jesli ktos umie i chce niech doradzi. W tym dragonie podobno jest troche nie taka akcja.
Tomek_N Napisano 13 Maja 2007 Napisano 13 Maja 2007 O kurde to szkoda :/ .... Jak to zrobiłeś? Nie wiem co Ci polecić, nie wiem co lubisz...jak Ci sie Dragonek spodobał to kup cos Dragona, pójdź do sklepu wędkarskiego i wybierz fajnego kijoszka który Tobie leży w łapie. Pozdrawiam!
Dziki Napisano 13 Maja 2007 Napisano 13 Maja 2007 wybierz fajnego kijoszka który Tobie leży w łapie Wiem, to już mi mówili. Problem w tym, że dla mnie to wszystko niczym się nie różni. Słucham, ze ten jest szybszy ten wolniejszy, ale to podobno lepiej bo się nie urywają ryby itd. Nigdy nie łowiłem ryb i nie mam do czego tego odnieść. Najbardziej podoba mi się team dragon, ale slyszalem, że będa mi się urywać ryby bo jest sztywny. Z tego hm dragona też mi się cos urwało a dwa małe szczupaki złowiłem. Ogólnie zdania są podzielone avid czy mh 62 pike. Na tamtego kobieta wjechała samochodem, ale że ładnie potem trzepotala rzęsami to wybaczylem
Tomek_N Napisano 13 Maja 2007 Napisano 13 Maja 2007 Dziki, sluchaj, ja tez jeszcze nie spinninguje dlugo (od tego sezonu doslownie) i wiem co "przezywasz". Mysle ze cw pewnie juz wiesz jakie potrzebujesz, tak? Nie wiem na jakie przynety lowisz... Ale polecam Ci ten temacik... http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=1475 Mysle ze sie dowiesz tam troszke. Ja mam sztywny kijek bo lowie na gumki, ale szczerze mowiac zyczyl bym sobie w niektorych momentach troche miekszego...Dlatego juz w lecie kupuje lekki sprzecik (cw. gdzies 3-18gr ) Jak miales twardego kija, to moze kup sobie cos miekszego - moze Ci sie bardziej spodoba? Kto wie..
artech Napisano 13 Maja 2007 Napisano 13 Maja 2007 Dziki, Do Wa-wy masz niedaleko za cenę Avida zrobisz sobie kijek jaki będziesz chciał na dobrym blanku. A Avidy podobno są ok.
Dziki Napisano 14 Maja 2007 Napisano 14 Maja 2007 Dzięki za rady. Na razie chyba posłucham najmądrzejszego człowieka jakiego znam, który mówi bym łowił jego wędkami, przymierzal się do innych w sklepach i jak juz bedę wiedział, która mi najbardziej odpowiada, to to jest dla mnie najlepszy kij na swiecie obojetne czy kostuje 20 zł czy 1000. Kolowrotek na przykład mam tani i świetnie pracuje. Przynęt nakupowano mi calą torbę i brania miałem na te najtańsze
Tomek_N Napisano 14 Maja 2007 Napisano 14 Maja 2007 No wlasnie, najlepiej sobie poszukac kijka ktory sie Tobie podoba! Nie wazne czy to St. Croix, Daiwa, Shimano czy Dragon. Za pare lat bedziesz mogl w firmach przebierac bo masz np. doswiadczenie z jakas tam firma dobre i Ci pasuja... Teraz trzeba wyprobowac roznych Pozdrawiam! Jak cos kupisz to daj znac.
Dziki Napisano 15 Maja 2007 Napisano 15 Maja 2007 Jak cos kupisz to daj znac. Odkupiłem tego hma pike. Nazywa się "szczupak" a ja mam je łowić, to co będę wydziwiał Jeszcze kazalem sobie coś na nim napisać i za parę dni mi dostarczą. Kupię jeszcze inny kołowrotek, bo tamten jest czarny a ja nie lubię i koniec z wydatkami. Poza tym mam chyba wszystko, tak z pół bagażnika ciuchów wędkarskich, podbieraków i innych cudów - myślałem, ze to tańsze hobby. Zniszczyłbym coś cudzego, może ulubionego i bezcennego, po co mnie to Na razie.
magnum666 Napisano 18 Lipca 2007 Napisano 18 Lipca 2007 Niedawno zakupiłem Avida w nowszym wydaniu z serii na rok 2008, wykonany w technologii IPC. 2.6m (8'6") 10-28 gr(do 1 oz) kijek szybki. Używam go przede wszystkim do Jigowania. Jak dla mnie jest super kijkiem. Przed jego zakupem zastanawiałem się nad Avidem (do 35 gr), ale wydawał mi sie zbyt mocny. W między czasie pojawiła się wersja do 28 gr. I na nią się zdecydowałem
magnum666 Napisano 1 Sierpnia 2007 Napisano 1 Sierpnia 2007 Od zakupu wyżej wspomnianego kijka minęło już trochę czasu. I muszę przyznać, że jestem z niego zadowolony w 100%. Ma już na koncie kilka szczupaków, a dzisiaj złowiłem na niego karpia 4,21 kg (na gumę ). Zazwyczaj łowie nim na gumy 15-20 gr. i świetnie się przy nich spisuje. Polecam ten kijek z czystym sumieniem.
dawid_ Napisano 2 Sierpnia 2007 Napisano 2 Sierpnia 2007 Trochę drogi jak na pierwszy kij, ale wybór dobry. St.Croix to jest marka
magnum666 Napisano 2 Sierpnia 2007 Napisano 2 Sierpnia 2007 To fakt, jest to drogi sprzęt. Niemniej jednak nie żałuję wydanych pieniędzy.
Fish_Hunter Napisano 27 Lutego 2008 Napisano 27 Lutego 2008 Nie widziałem tego sprzętu, ale moge powiedzieć że mam pickera Kushiro i świetnie się spisuje
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.