Arek0402 Napisano 5 Lutego 2019 Share Napisano 5 Lutego 2019 Mam do was prośbę, napiszcie mi ile wam wchodzi na kołowrotek plecionki Shiro 0,15mm w porównaniu do żyłki. Miałem kiedyś tą plecionkę i pamiętam że zajęła mi tyle miejsca co dużo grubsza żyłka ale nie pamiętam konkretnie ile tego weszło. Chcę nawinąć ją na kołowrotki które mają pojemność 0,30mm/150m i zależy mi żeby weszło ponad 200m a boję się że tyle nie wejdzie i tylko kasę w błoto wyrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 6 Lutego 2019 Share Napisano 6 Lutego 2019 Ja to licze mniej wiecej tak że plecionka dajmy na to 0.10mm to odpowiednik żyłki 0.16-0.18mm. Oczywiście są plecionki które opisane jako np 0.15m realnie mają nawet 0.18mm ale to już pomijam. Według mnie powinno ci się udać takiej plecionki nawinąć te 180-200 metrów.. ewentualnie rozważ nieco cieńszą plecionkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 15 Lutego 2019 Autor Share Napisano 15 Lutego 2019 Hmmm... no myślę że 200m 0,15mm by wystarczyło do wywózki. Myślisz że dla pewności lepiej by było kupić 0,13mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi