pfab Napisano 3 Marca 2019 Share Napisano 3 Marca 2019 Witam W najbliższym czasie mam zamiar nabyć kołowrotek do feedera. Myslę o produktach Daiwa i Ryobi. Połów leszcza na rzece, koszyk 100 - 120g. Proszę o propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 3 Marca 2019 Share Napisano 3 Marca 2019 Cześć - nie używam, ale fajne opinie I parametry ma nowa seria Daiwa Ninja Lt match&feeder np. Model 4000. Cena przystępna. Powinien dać radę przy takich koszykach, na jakie będziesz łowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pfab Napisano 10 Marca 2019 Autor Share Napisano 10 Marca 2019 Może jakieś propozycje z Ryobi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 10 Marca 2019 Share Napisano 10 Marca 2019 Do takiego ciężkiego łowienia maszyna musi być mocarna inaczej po sezonie się rozpadnie.. Wg mnie kołowrotki ryobi nie nadają się do tak ciężkiego łowienia, osobiście posiadam ryobi verum 2000 którego używam przy matchówce, oraz ecusime 4000 przy średnim spinie ( przynęty do 25g ). Wyżej wspomniana ninja ma dobre opinie na forach / fanpejdżach, ale w rękach jej nie miałem. Na twoim miejscu rozważyłbym też kołowrtoki Penn np. model battle / spinfisher / slammer bo są to mega mocne maszyny do ostrego orania. Łowiłem slammerem i spinfisherem i obydwa są godne polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi