Piotr 05 Napisano 17 Marca 2019 Share Napisano 17 Marca 2019 Witam Szukam wędki do 300 zł plus kołowrotek. To będzie mój pierwszy raz z tą wędka. Chciałbym tą wędka na szczupaki ,rzeka Wisła koło Krakowa, lub przypadek Rusiecki ,albo brzegi. Do tej pory tylko Fedeer czasami spławik,uczyłem się od wujka i tematy na forum czytałem,przeczytałem mnóstwo tematów i trudny wybór. Pomozecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 17 Marca 2019 Share Napisano 17 Marca 2019 Rozumiem że ma to być spining głównie do łowienia szczupaków ? Jeśli tak to polecam ci wędkę Dragon EXPRESS SPINN 30 X-FAST 2.75M 10-30G ( są modele z 2018 i 2019r ) Cenowo ok 150zł a do tego np. kołowrotek ryobi ecusima w rozmiarze 4000 cenowo również nawet od 140zł więc powinieneś się w budżecie zmieścić. PS. Jak dobrze poszukasz to na allegro kupisz obydwie rzeczy od jednego sprzedawcy z dostawą poniżej zakładanych 300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldemar Ptak Napisano 18 Marca 2019 Share Napisano 18 Marca 2019 Elast93 dobrze radzi, kijaszki Express mogą ciebie zadowolić. Akcją X-Fast nie przerażaj się, te blanki pęknie pracują pod przynętą i rybą, bardzo dobrze trzymają rybę płytko zaciętą. Jeśli koł. Ecusima (dystrybucja Dragona oznaczona jest na stopce koł. symbolem G201) nie będzie ci odpowiadać, to sięgnij po koł. Viper lub Millenium - gwarancja 5 lat. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr 05 Napisano 18 Marca 2019 Autor Share Napisano 18 Marca 2019 W dniu 17.03.2019 o 20:31, Elast93 napisał: Rozumiem że ma to być spining głównie do łowienia szczupaków ? Jeśli tak to polecam ci wędkę Dragon EXPRESS SPINN 30 X-FAST 2.75M 10-30G ( są modele z 2018 i 2019r ) Cenowo ok 150zł a do tego np. kołowrotek ryobi ecusima w rozmiarze 4000 cenowo również nawet od 140zł więc powinieneś się w budżecie zmieścić. PS. Jak dobrze poszukasz to na allegro kupisz obydwie rzeczy od jednego sprzedawcy z dostawą poniżej zakładanych 300zł Na początek na szczupaki,czytając forum wiem że nie ma uniwersalnej wędki spinningowej, Mogę dołożyć jeszcze 150 czyli wędkę za 300 zł, za 2 tyg wybieramy się na Wiśle to y się przydała😀,ten kołowrotek co podales wygląda fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 18 Marca 2019 Share Napisano 18 Marca 2019 Godzinę temu, Piotr 05 napisał: Na początek na szczupaki,czytając forum wiem że nie ma uniwersalnej wędki spinningowej, Mogę dołożyć jeszcze 150 czyli wędkę za 300 zł, za 2 tyg wybieramy się na Wiśle to y się przydała😀,ten kołowrotek co podales wygląda fajnie Sam posiadam od dwóch lat ecusimę 4000 do średnich przynęt +- 20g i daje radę na Wiśle. Kilka ładnych szczupaków 80/90 + oraz sumków na zestawie miałem i złego słowa nie powiem. W tej kasie jeszcze ewentualnie daiwa laguna Powiem tak jeśli masz do wydania więcej kasy niż 300zł to rozważ skompletowanie drugiego zestawu do lekkiego łowienia np kleni/jazi i okoni. Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć jedno - nie da się jednym zestawem łowić wszystkich drapieżników W razie czego chętnie doradzę coś solidnego i w miarę budżetowego do lekkiego łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 25 Marca 2019 Share Napisano 25 Marca 2019 W dniu 18.03.2019 o 21:04, Piotr 05 napisał: Na początek na szczupaki,czytając forum wiem że nie ma uniwersalnej wędki spinningowej, Mogę dołożyć jeszcze 150 czyli wędkę za 300 zł, za 2 tyg wybieramy się na Wiśle to y się przydała😀,ten kołowrotek co podales wygląda fajnie Jeśli możesz dołozyć to na Twoim miejscu nie pakowałbym wszystkiego w kij a raczej kołowrotek. To on jest narażony na ciężką pracę i przeciążenia. Kij polecam Robinson Diplomat Pike Spin 270cm 10-30g. Bardzo czułe kije które pod rybą przechodzą w głębokie ugięcie. Moim zdaniem przy połowach szczupaków, które robią świece amortyzacja kijem ma duże znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi