węgorz Napisano 1 Marca 2007 Share Napisano 1 Marca 2007 Witam! czy ktos z was lowil w tym jeziorze?? jesli tak prosze napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 4 Marca 2007 Share Napisano 4 Marca 2007 hej, byłem na dadaju około 6-7 lat temu. Wybierałem jezioro na mazurach na które pojadę z rodzicami na wczasy a w tedy w wękdarzu polskim był właśnie opis dadaja. Opis oczywiście był bardzo interesujący. Niestety rzeczywistość była znacznie gorsza. Ja lubię łowić głównie na spining. Miałem ponton. Ale niestety przez tydzień czasu nie udało mi się złowić na spining ani jednej ryby!!!! Łowiłem w wielu ciekawych miejscach, przy wysepkach, w przewężeniach itp. Wielkie nic! Natomiast jeśli chodzi o białą rybę to rzeczywiscie bez większych problemów łowiło się płocie, średnio 20 cm, a czasami także ładne leszcze i nie był do tego potrzebny nawet ponton. Z tego co mówili miejscowi wynikało że łowi się tam dużo drapieżnika ale dopiero jesienią a ja byłem w lipcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
węgorz Napisano 4 Marca 2007 Autor Share Napisano 4 Marca 2007 no ja nie spininguje i za biala ryba nie przepadam lowie wegorze z gruntu i chcialbym sie z kims wymienic informacjami na ten temat bo tutejsi wedkarze niezbyt zyczli sa wiec wiele od nich nie wyciagne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinm157 Napisano 14 Lipca 2007 Share Napisano 14 Lipca 2007 widze że ten temat był już dawno ale jeżeli ktoś by szukał opisu tego jeziora to mogę się przydać gdyż pochodzę z nad tego jeziora i nie zgodzę się wypowiedzią poprzednika bo jest to jeioro bardzo obfite w drapiżniki szczegulnie okonie i sandacze ale jet także węgorz i szzczupak ale żeby je łapać trzeba mieć dobre miejsca a nie patrzeć tylko na przewężenia lub że przy wyspię najlepiej ustawić się przy górkach i można nałapać sporo tych ryb.Dadaj jest to jezioro coś około 1000 hektarów i tych dobrychb miejsc też jest multum trzeba tylko dobrze się przygotować często nawet z brzegu można nałapać ładnych sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinesz Napisano 5 Września 2007 Share Napisano 5 Września 2007 jest to jeioro bardzo obfite w drapiżniki szczegulnie okonie i sandacze ale jet także węgorz i szzczupak ale żeby je łapać trzeba mieć dobre miejsca a nie patrzeć tylko na przewężenia lub że przy wyspię najlepiej ustawić się przy górkach i można nałapać sporo tych ryb.Dadaj jest to jezioro coś około 1000 hektarów i tych dobrychb miejsc też jest multum trzeba tylko dobrze się przygotować często nawet z brzegu można nałapać ładnych sztuk. Witam, Napisałem do Ciebie na priv w sprawie jez. Dadaj - szukam namiarów na kwaterę nad tym jeziorem. Z góry wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
węgorz Napisano 16 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2007 mowisz ze jest tu multum miejscowek np jakie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek191 Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Temat trochę stary, ale.. Jadę za tydzień nad Dadaj i ciekawy jestem jak tam z rybkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi