Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 123
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Co za traf ze "wiosna" przychodzi zawsze w weekend :!: .Wiatr 50-60 km/h,temp 3C a do tego popaduje "cos" takiego 38f524815fced830m.jpg9d404a70e4b52d1dm.jpgef03f7391c80204bm.jpg3169424c71987eabm.jpg

'Idzie wiosna..... :evil:

Pozdro-Radek.

Napisano

No widzę, że nie tylko w Irlandii wali gradem :wink:

Swoją drogą zaliczyłam gradobicie na własnej skórze będąc na rybach, ździebko się zdziwiłam :shock: No i przyjemność też średnia :evil:

Tak więc i do mnie wiosna idzie, ale coś powolnymi krokami, no chyba, że zabłądziła bidulka :lol:

Napisano
Tak więc i do mnie wiosna idzie, ale coś powolnymi krokami, no chyba, że zabłądziła bidulka

Te kaprysy idzie jeszcze przetrzymac ale najnowsza prognoza na lato "powala" :!: .A swoja droga to gdzie sa ci przepowiadacze,ktorzy raczyli Nas optymistyczna wersja letniej pogody :?::evil: .Trzeba bylo czekac do Kwietnia aby zauwazyc ze w tym roku La Ninho bedzie bardziej aktywny niz zwykle co przyniesie chlodne i bardzo deszczowe lato na polnocnej polkuli :?::!::shock: .Szkoda gadac :sad: .

Pozdro-Radek.

Napisano
Tak więc i do mnie wiosna idzie, ale coś powolnymi krokami, no chyba, że zabłądziła bidulka

Te kaprysy idzie jeszcze przetrzymac ale najnowsza prognoza na lato "powala" :!:

Dokładnie, kaprysy pogodowe jeszcze można jakoś przetrzymać jeżeli chodzi o marzec i kwiecień, aczkolwiek trzy lata temu w Święta Wielkanocne w krótkim rękawku chodziłam i ja i mój brzdąc :roll: a same Święta wypadały jakoś pod koniec marca.

A swoja droga to gdzie sa ci przepowiadacze,ktorzy raczyli Nas optymistyczna wersja letniej pogody :?::evil:

Mi się wydaje, że ich "wywiało" :wink:

O tych frontach to dziś miałam mały wykład, faktycznie przepowiednie na lato mało perspektywiczne, zobaczymy co z tego wyjdzie, oby synoptycy się mylili...

Szkoda gadac :sad:

Masz rację, niestety :sad:

Napisano
oby synoptycy się mylili...

W kraju NAPEWNO w ktoryms z letnich miesiecy trfi sie upalny tydzien a tutaj jesli lato bedzie takie jak poprzednie(a moze gorsze :?::!::???: ) to aby sie wygrzac na sloneczku trzeba bedzie znow leciec na "psie wyspy" :sad: .Nic smiesznego :!::shock: .

Pozdro-Radek.

Napisano
W kraju NAPEWNO w ktoryms z letnich miesiecy trfi sie upalny tydzien

No szczerze mówiąc liczę na coś więcej niż tydzień :grin:

tutaj jesli lato bedzie takie jak poprzednie(a moze gorsze :?::!::???: ) to aby sie wygrzac na sloneczku trzeba bedzie znow leciec na "psie wyspy" :sad: .Nic smiesznego :!::shock:

No ja dziękuję za taki klimat, faktycznie nic śmiesznego.

No ale pogoda teraz płata figle, może i tam trafi sie jakiś w miarę słoneczny tydzień :wink:

Napisano
trzeba bedzie znow leciec na "psie wyspy"

masz jakieś zdjęcia z Azorów? :cool:

dzisiaj u mnie pięknie, zaraz spadam na Narew :mrgreen:

Napisano
hmm... to czemu psie?

kanarki to ptaki chyba

:smile: Podobno wyspy zawdzieczaja sw nazwe od faktu iz Hiszpanie napotkali na nich stada zdziczalych psow(zdaje sie ze Kolumb mial postoj na jednej z wysp), pies po lacinie to "Canis".Co ciekawe to podobno nazwa ptaka pochodzi od wysp a nie odwrotnie :smile: .A na marginesie to "wielka lipa" i gdyby nie pogoda i cena pobytu to mozna sobie darowac 'okrzyczane" wysepki :sad: .

Pozdro-Radek.

• 10 months later...
Napisano

Czas odświeżyć temat :mrgreen: Za oknem pogoda typowo wiosenna, słoneczko grzeje, ptaszki ćwierkają i w wędkarskich zaczyna brakować robali :cool:

Też Was nosi już :mrgreen:

Napisano
Też Was nosi już

Mnie tak :mrgreen:

Co chwilę sprawdzam sprzęt i myślę czy wszystko już mam na rozpoczęcie sezonu. Jak pogoda się będzie utrzymywać to w następny weekend może jakiś wypadzik. :lol:

Napisano
Też Was nosi już :mrgreen:

no ba :lol: . Trzeba w końcu zobaczyć jakie warunki na Wisełce. Byc może w przyszły weekend pierwszy wypad ze spławikiem w tym sezonie. :roll:

Napisano
Trzeba w końcu zobaczyć jakie warunki na Wisełce.

Wysoka woda. Jeszcze w korycie, ale ledwo, ledwo.

Byc może w przyszły weekend pierwszy wypad ze spławikiem w tym sezonie

Za tydzień może się już nie mieścić w korycie przy tych roztopach.

Napisano
U mnie i na kanale i na zegrzu jeszcze lód... :???: cienki bo cienki, ale połowić się nie da...

We wtorek i środę widziałem od strony Zegrza Płn. w zatoczkach siedzieli desperaci na lodzie :roll:

Napisano

ja przynajmniej jeszcze z tydzien posiedze na chorobowym :mrgreen: co mi na zdrowie pewnie wyjdzie i w przyszly poniedzialek juz lodu nie bedzie a i dosc cieplo powinno byc.

Napisano

A ja planuję już urlop na trzeci tydzień marca - dziewczyna wyjeżdża na całe 4 dni, ale się nałowię, ha! :grin:

Napisano
U mnie i na kanale i na zegrzu jeszcze lód... :???: cienki bo cienki, ale połowić się nie da...

We wtorek i środę widziałem od strony Zegrza Płn. w zatoczkach siedzieli desperaci na lodzie :roll:

Ze Szczecina Zegrze widać? :lol:

A poważnie - wiem, siedzą jeszcze i bojery po lodzie zasuwają.

Ciekawe, że nie mają żadnych skrupułów, bo na czaszy zbiornika do końca marca nie wolno wędkować...

Napisano
Niestety wiosna nie bardzo chce przyjść :sad: , było już tak ładnie i znów zaczyna ostro padać śnieg
To mam dobre wieści ,idzie ,idzie wiosna nam ,a na dowód kilka fotek mam .

W poszukiwaniu Wiosny

Jeszcze nie dawno pływały po Odrze takie kry

ed2e10982ecb98b7m.jpgfeb25ba9eebb2f94m.jpg

Już ostatnie na brzegu leżą zimy łzy

e2c1aca335349239m.jpg789a93d97794d638m.jpg25fc1eceba6ec83cm.jpg

Ale wiosnę czuć wokoło ,pierwsze listki pierwsze kwiatki

28e31868e1ebffd8m.jpgbb06c2ccafdad0dcm.jpgdcf86617958e959dm.jpg9995489cd5130ad7m.jpgeea6c5fe80a3fe18m.jpg7ee395fcb3d81f72m.jpg4343e0e2299ec22dm.jpg4b02e63a737dd056m.jpg

Woda płynie szybko ,szybko ,coby nową wiosną dala nam .

4b02e63a737dd056m.jpg3d0d57e9b88c4c92m.jpg

Ps- Dudi czy teraz rozumiesz dlaczego zrezygnowałem z tego miejsca.

Napisano

maniek, Twoje miasto leży tak jak Szczecin w jakiejś ciepłej enklawie bo jak wszędzie zimno jest to u nas jakoś pogoda tak nie doskwiera ;)

Wiosna nadciąga :mrgreen: