zdrapek Napisano 24 Marca 2009 Napisano 24 Marca 2009 Cze i czołem - teraz tylko zostaje wspólny wypad na ryby
Kia Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Witajcie, Nazywam się Krzysztof Kowalczyk i mieszkam w Chorzowie (Batory). Do Chorzowa przeprowadziłem się z Warszawy za sprawą teraz mojej obecnej żony (nie chciała przeprowadzić się do Warszawy). Od tamtej pory nie miałem wędki w ręku ale zamierzam to nadrobić w tym roku. Wędkuje od 14 roku życia kartę wędkarską mam od 1998 roku. Kiedyś specjalizowałem się głównie w wędkowaniu - spławik i grunt. Startowałem w kilku zawodach jako 15 latek razem z seniorami i zająłem wtedy nawet 3 miejsce (na 40 wędkarzy). Do momentu przeprowadzki było to moje wielkie hobby, któremu oddawałem się bez reszty. Teraz chcę powrócić do stanu sprzed przeprowadzki Większość kijów i sprzętu opiera się na spławiku i gruncie, ale ostatnio kupiłem sobie w miarę porządny (wydaje mi się) sprzęt do spiningu: 1) kij - Berkley Lightning 2,70 m c.w. 15-40 g 2) Kołowrotek Abu garcia cardinal 303 R 3) używam żyłek i plecionek 4) jako przynęty używam głównie obrotówek nr 3-4, twistery, rippery, woblerki salmo i rapala. Zrobiłem mały rekonesans a propos łowisk i gatunków ryb które je zamieszkują. Interesuje mnie towarzystwo z którym mógłbym regularnie wybierać się na ryby na łowiska: 1) głównie Dziećkowice -Imielin 2) Kozłowa Góra 3) Przeczyce 4) Poraj 5) Paprocany 6) Goczałkowice 7) ewentualnie od czasu do czasu zb.Rybnicki Posiadam własny samochód, dlatego nie ma problemu z dojazdami nad łowisko. Zależało by mi na osobach które znają już te łowiska. Ale nie jest to warunkiem. Jakby co piszcie na maila Krzysztof Kowalczyk kia@kia.acn.waw.pl
pepol1989 Napisano 23 Czerwca 2009 Napisano 23 Czerwca 2009 to jo tyż sie prziwitom okreg katowice grunt i poczatki spinignu
Heathen Napisano 6 Sierpnia 2009 Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam. Czy ktos z okolic Zabrza jest chetny na wedkowanie wspolne? Jestem zmotoryzowany, ale samotne wypady (narazie lowiska w okolicach Zabrza) strasznie sa wkurzające:) poszukuje wiec kompana do moczenia kija:) preferuje spinning, ale reszta nie pogardze (poza mucha)
obcy74 Napisano 15 Sierpnia 2009 Napisano 15 Sierpnia 2009 Witam wszystkich! Podstawowa metoda: Spinning Preferuję rzeki
sylvvester Napisano 15 Października 2009 Napisano 15 Października 2009 No to jak wszyscy sie witajom to i jo sie przyloncza,pozdrowionka i polomanio kija dlo wszystkich hanysow
janoxyz Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Pozdrawiom pierońskich hanysów! aus Katowiz!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.