Lord Konrad I Napisano 31 Maja 2009 Napisano 31 Maja 2009 ma ktoś jakiś dobrze sprawujący się model wiązarki do polecenia? Najlepiej taki który pozwoli porządnie zawiązać 16,18
-PuS- Napisano 8 Czerwca 2009 Napisano 8 Czerwca 2009 Wiązarki są do d.... Mam już swoje lata i z bliska coraz gorzej widzę. Kilka lat temu pomyślałem, że trzeba zmienić moją technikę wiązania. Była bardzo skomplikowana ale skuteczna. Pod jednym warunkiem. Że widzisz! Pogmerałem na necie i znalazłem. Teraz mogę uwiązać hak prawie po ciemku. I trzyma się!!! Jak znajdę chwilkę to nakręcę filmik jak to zrobić. Pewnie większość z tego forum zna te wiązanie. Ale...
maniek Napisano 8 Czerwca 2009 Napisano 8 Czerwca 2009 Jak znajdę chwilkę to nakręcę filmik jak to zrobić. Pewnie większość z tego forum zna te wiązanie. Ale...Przyda się "młodym' stażem wędkarskim.
Lord Konrad I Napisano 11 Czerwca 2009 Napisano 11 Czerwca 2009 i jak z tym węzłem? Może będzie bardziej przyjazny do wiązania 18 i mniejszych
GaGacek Napisano 18 Grudnia 2009 Napisano 18 Grudnia 2009 Wiązarki są do d.... Mam już swoje lata i z bliska coraz gorzej widzę. Kilka lat temu pomyślałem, że trzeba zmienić moją technikę wiązania. Była bardzo skomplikowana ale skuteczna. Pod jednym warunkiem. Że widzisz! Pogmerałem na necie i znalazłem. Teraz mogę uwiązać hak prawie po ciemku. I trzyma się!!! Jak znajdę chwilkę to nakręcę filmik jak to zrobić. Pewnie większość z tego forum zna te wiązanie. Ale... Zapomniałeś o nas. Jak nie masz kamery to chętnie pomogę i podjadę do Ciebie ze sprzętem. Wezmę ze sobą kamerę, żyłkę i 20szt 24.
Gość bifa Napisano 4 Września 2010 Napisano 4 Września 2010 widze ,ze temat dawno nie odswiezany...ale moze ktos tu jeszcze zaglada... panowie,po co sie spierac czy maszynka do wiazania haczykow jest potrzebna czy nie.przeciez sa juz na rynku haczyki , ktorych nawet nie trzeba wiazac.wlasciwie trzeba ale nie wiazac a tylko oplatac.zadnych wezlow,supelkow,petelek. w sprawnych palcach zajmuje to jakies 5 sec. i tyle samo trwa odwiazanie haczyka. mozna je wiazac majac slaby wzrok czy zmarzniete palce. jakis amerykanski patent.banalnie prosty. nie wiem na ile jest to nowosc i na ile sprawdzona ale dzis takie wlasnie haki widzialem na targach i kilka zamowilem. pozdrawiam bifa
red20 Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 bifa ciekawe rzeczy opowiadasz, pierwsze slysze i ciekawy jestem jak to wyglada, ja posiadam w swoim arsenale ten plastik sraxona (elektryczna maszynke uwazam za zbedna w moim przypadku) i przed wyjsciem na ryby zawsze 3-4 haczyki zawiaze, zdarza sie tez i na rybach jak jest nudno, nie mam z tym najmniejszego problemu a uwazam ze to bardzo ulatwia zycie, mala rzecz a cieszy
zdrapek Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 Kolega bifa, chyba ma na myśli haczyki z oczkiem i zwykły "węzeł bez węzła". Przynajmniej z jego opisu tak wnioskuję
Gość bifa Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 bifa ciekawe rzeczy opowiadasz, pierwsze slysze i ciekawy jestem jak to wyglada Kolega bifa, chyba ma na myśli haczyki z oczkiem panowie.zadnych oczek.haczyk nawet nie jest "rozklepany" na koncu. Napisalem , ze sprawne palce wiaza go w 5 sec.chyba nawet szybciej...5 sec. to ja wiazalem za pierwszym razem haczyk rozmiaru 12.fachowiec w 3sec. no i samo mocowanie jest mocniejsze bo nie ma wezla a wiadomo , ze supelek oslabia zylke. fajna rzecz gdy musimy skrocic przypon.wystarczy odwiazac sam haczyk,zawiazac go wyzej i odciac zbedna zylke.bez oddzielania przeponu od reszty zestawu. pozdrawiam bifa
pawel332 Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 bifa a mógłbyś wrzucić jakiś link do takich haków bo jakoś bez konkretnej nazwy to nie znajdę.
zdrapek Napisano 5 Września 2010 Napisano 5 Września 2010 Jakieś fotki z wiązania (mocowania)... intryguje mnie to hehe. Podrzuć cokolwiek.
Gość bifa Napisano 26 Września 2010 Napisano 26 Września 2010 bifa ciekawe rzeczy opowiadasz, pierwsze slysze i ciekawy jestem jak to wyglada Kolega bifa, chyba ma na myśli haczyki z oczkiem i zwykły "węzeł bez węzła". Przynajmniej z jego opisu tak wnioskuję.Jakieś fotki z wiązania (mocowania)... intryguje mnie to hehe. Podrzuć cokolwiek bifa a mógłbyś wrzucić jakiś link do takich haków bo jakoś bez konkretnej nazwy to nie znajdę Panowie,wszystko wyjasniam w tym temacie: http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=12166 Przepraszam ale wczesniej nie moglem odpisac ze wzgledow nazwijmy to "marketingowo-rynkowych"(nie chcialem wpychac sie komus na rynek).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.