wojtt Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 wolfram jest ciężko zawiązać, jeśli się uda często wychodzi spirala lub załamuje się, nawet prostym węzłem, trzeba było pomyśleć o zaciskach do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Smutne i wzruszające http://wiadomosci.onet.pl/2031658,11,item.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Niewielu takich ludzi jest i jeszcze jeden odszedł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Myślę, ze każdy z nas, na miejscu tego wędkarza, zrobiłby to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 To jest odwaga i bohaterstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Myślę, ze każdy z nas, na miejscu tego wędkarza, zrobiłby to samo. Mylisz się, może tak się zdaje, ale w obliczu adrenaliny? Czy byś się zdecydował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Mylisz się, może tak się zdaje, ale w obliczu adrenaliny? Czy byś się zdecydował?Powiem szczerze ,że im jestem starszy to bym sie zastanowił ,czy skoczyć ,prawda jest taka że topią sie ci co zdaje im się że umieją pływać,za "młodego"nawet sie nie zastanawiałem tylko skakałem na ratunek kilka osób udało sie uratować ,ale dziś bym sie wpierw zastanowił,smutne to ale prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Czy byś się zdecydował? Mam 13 lat, więc w tym wieku raczej nic bym nie zdziałał, ale będąc nad wodą mój tata już niejednokrotnie kogoś wyciągał z wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Mam 13 lat, więc w tym wieku raczej nic bym nie zdziałał I tu jesteś w błędzie. Już teraz możesz zacząć robić różnego rodzaju kursy które mogą pomóc Ci w przyszłości w różnych trudnych sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Kocur ma rację, znajomy w moim wieku, czyli 15 lat zrobił kurs młodego ratownika WOPR, zna różne sposoby ratowania, jak złapać topielca itp. Ja dla przykładu nie umiem tego, ale chyba zacznę myśleć o takim kursie "w razie czego". Nie ciekawa sprawa to też częste przypadki zatopienia ratującego przez topielca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Ja mam jedynie certyfikat ukończenia kursu pierwszej pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Też mam taki certyfikat, byłem wybrany z klasy, wraz z kolegą , żeby iść na ten kurs. Tylko trzeba jeszcze wyciągnąć topielca, to jest najcięższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Oto moje zestawy, 40% mam już kupione, moglibyście sprawdzić czy wszystko jest OK?: Zaznaczę co mam tym # I. Picker/ Feeder: - Zestaw 1 (Pickerek na białoryb) - Martin Picker 2,70 M/ 50 G # - Shimano Catana 2500 FA # - Trabucco T-Force Feeder 0,255 mm/ 8,40 Kg/ 150 M # - Zestaw 2 (feeder na białoryb, karpia i węgorzo-sumika) - Dragon Titanium Feeder 3,30 M/ 150 G - Okuma Traveltine TRB 55 # - Trabucco T-Force Pro Carp 0,354 mm/ 15,80 Kg/ 300 M - Rurka Antysplątaniowa: Wygięta, 10 Cm # - Koszyczki Zanętowe: Kwadratowe, Zamknięte: 0 i 25 G # - Ciężarki: Z Krętlikiem, 25 i 50 G # - Stoper: York, M # - Krętlik: Colmic, 14; Bushido, 5 # - Żyłka Przyponowa: Trabucco T-Force Feeder 0,255 mm/ 8,40 Kg/ 150 M - Haczyki: Mustad 406, 8; Tandem Baits Super Light 4; VMC 7054TR - 1 # - Przynęty: Kukurydza, Robak Czerwony, Robaki Kolorowe, Makaron, Czereśnie i Ser - - Akcesoria: (90% mam) Pokrowiec Trzy Komorowy, Folia Przeciwdeszczowa, Podbierak 150 Cm, Szczypce, Podpórki, Siatka 40/ 160 Cm + Pokrowiec 45 Cm + Sztylca, Nożyczki, Pojemnik Wspólny + Przynętowe, Spinki, Świetliki 4,5 Cm, Siedzisko, Szczytówki, Wiadro, Wiaderko x4, Poradnik, Proca, Torba Szmaciana, Rękawica, Nóż, Dzwoneczki, Waga Elektroniczna z Miarą, Długopis, Bandaż i Woda Utleniona. II. Spinning: - Wędka: Konger Arcus Spin 2,70 M/ 20 G - Kołowrotek: Dragon Viper FD820iT - Żyłka: Dragon Millenium Szczupak 0,25 mm/ 6,90 Kg/ 200 M - Przypon: Dragon Surfstrand 7x7 * - Przynęty: - Obrotówki - Wahadłówki - Cykady - Koguty - Gumy - Woblery (tylko trcohę przynęt) III. Morze: - Wędka: Cormoran Seacor Surf 3,90 M/ 250 G - Kołowrotek: York Sea Fisher 7000 - Żyłka: Daiwa Samurai Morze 0,35 mm/ 10,10 Kg/ 300 M - Surfcasting Rig - Ciężarek: 100 G - Przynęty: Kolorowy, Rosówka. - Przywieszki Śledziowe - Ciężarki: 25 G - Molo: - Wędka: York Racer Picker 2,70 M/ 25 G - Kołowrotek: Konger CarboMaxx 420 RD - Żyłka: Trabucco T-Force Spinning Perch 0,255 mm/ 8,46 Kg/ 150 M - Krętlik z Agrafką: Stan-Mar - 16 - Haczyki: * (wszystko poza żyłką trabucco) + Woda Utleniona - Akcesoria: Pojemnik, Szczypce, Jedno Komorowy Pokrowiec, Drabinki, Rękawica, Bandaż, Waga Elektroniczna z Miarą, Noż i Nożyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Wiedziałem ,że nawet w niebie są anioły i archanioły, ale.. zauważyłem dziś ,że tomek1 jakoś nam nieco zburaczał (kolor nicka) może po prostu dojrzał jak owoc Ps. Oczywiście gratuluje awansu, z czymkolwiek toby się nie wiązało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 tomek1 jakoś nam nieco zburaczał (kolor nicka) może po prostu dojrzał jak owoc A mi się jednak wydaje, że strasznie się zawstydził tego, że jest "zielony". Stąd ten efekt Oczywiście graty dla Młodego Admina P.S. Tomek a czy to znaczy, że od teraz do tomika będziesz się zwracał "tato" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Tomek a czy to znaczy, że od teraz do tomika będziesz się zwracał "tato" Jedyna dopuszczalna a zarazem poprawna w dzisiejszych czasach forma , to chyba per Ojcze Administratorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Ps. Oczywiście gratuluje awansu, z czymkolwiek toby się nie wiązało Wiąże się oczywiście z nieograniczoną władzą i znaczną podwyżką wynagrodzenia Tomek a czy to znaczy, że od teraz do tomika będziesz się zwracał "tato" Jedyna dopuszczalna a zarazem poprawna w dzisiejszych czasach forma , to chyba per Ojcze Administratorze Obie formy super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Ojcze Administratorze Noo dobrze, że nie Ojcze Dyrektorze..... znaczną podwyżką wynagrodzenia No gadasz, ile dostałeś Obie formy super :lol: No cieszymy się niezmiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Dumniej brzmiałoby Senior Admin, bo ten 'Junior' wszystko psuje.... ehh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 No gadasz, ile dostałeś Tyle co Ty + 50% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Wiąże się oczywiście z nieograniczoną władząCzyżby nowa "miotła' i nowe porządki Tomek wel Ojcze Dyrektorze wel per Ojcze Administratorze vel Młodego Admina vel Lordzie Vaderze [to moje] nie pisz pierdółek o madi napisał/a: No gadasz, ile dostałeś Tyle co Ty + 50% Bo są tacy co uwierzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 maniek, ja już uwierzyłem i mam zamiar rozkręcić aferę z tego powodu Przynajmniej już wiem na co idą moje składki z PZW tomek1, juniorze w zmienionym kolorze! szczere wyrazy współczucia z powodu administracyjnego zatrucia maniek, młody Skywalker został przeciągnięty na ciemną stronę mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 kocur, tobie coś dolega , że tak rymujesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 nie pisz pierdółek o madi napisał/a: No gadasz, ile dostałeś Tyle co Ty + 50% Bo są tacy co uwierzą. Maniek no weź.... jaki obciach, ja nie wiem dlaczego Ty tak piszesz, Ty nic nie dostałeś kocur, tobie coś dolega , że tak rymujesz . Dobrze, że rymuje, a nie grypsuje, Bo nikt by nie załapał, o czym pisze kolega, Zdrowy chłopina, nic mu nie dolega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 To są plusy dodatnie urlopu we wrześniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi