madi Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 madi, mam nadzieję że będziesz beta testerem i opowiesz nam wrażenia z kulinarnej podróży z jesiotrem Jak mi się uda to nie omieszkam zdać relacji Wysoki Sądzie zeznam już szczerze, mam 1000000% rację i pewność że jest to jedna z najsmaczniejszych ryb jakie kiedykolwiek wciągałem. Hehe nieźle, muszę spróbować któregoś pięknego dnia. Tak samo jak z morskich przepadam za czerniakiem. Kulinarna orgia Na tę orgię to bym się pisała ale ja potrzebuję na Wigilię jakąś "inną" rybę bo karpia nie bardzo trawię Spróbuj wędzonego. Kiedyś też nie przepadałem za karpiem, aż zasmakowałem w grillowanym i wędzonym. Hmmm Tomku a jak można zaserwować takiego wędzonego karpiszona? Bo wiesz ogólnie rzecz biorąc to u mnie w domu jakąkolwiek wędzoną rybę je się na kolanach i to paluchami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Hmmm Tomku a jak można zaserwować takiego wędzonego karpiszona? Bo wiesz ogólnie rzecz biorąc to u mnie w domu jakąkolwiek wędzoną rybę je się na kolanach i to paluchami Można i na kolanach, ale z okazji wigilii spróbujcie na talerzach Dzień przed wędzeniem na niezbyt grube dzwonki sypać sól, czosnek granulowany i ... klasyczną przyprawę do grilla. Wędzić niezbyt ostro około 3 godzin na siatce. Czas wędzenia zależy od wielkości ryby. Najlepsze karpie w przedziale 2-3 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Można i na kolanach, ale z okazji wigilii spróbujcie na talerzach No się wie Dzień przed wędzeniem na niezbyt grube dzwonki sypać sól, czosnek granulowany i ... klasyczną przyprawę do grilla. Wędzić niezbyt ostro około 3 godzin na siatce. Czas wędzenia zależy od wielkości ryby No masz babo placek, jeszcze mam se sama uwędzić. Przecież nie wykpię sobie teraz wędzarni bo ziemia zmarznięta na kość A w mojej dziurze wędzarni z prawdziwego zdarzenia to nie znajdę Najlepsze karpie w przedziale 2-3 kg. A to, to na bank. kocur pewnie zaraz dopisze, że większe to już drewno Dzięki Tomku za przepis, z pewnością kiedyś skorzystam jak tylko będę miała gdzie uwędzić mięcho... może uśmiechnę się do jakiegoś gospodarza, który sam wyrabia ze świnek wędlinki i pyszne kiełbaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 A to, to na bank. kocur pewnie zaraz dopisze, że większe to już drewnoA skąd on może wiedzieć ,on sie nawet samym słowem karp brzydzi a ja się właśnie objadam świeżutkim dorszykiem ,paluszki lizać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Skąd nie z kont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 maniek, nie lubię bo mi nie smakują ale w wigilię jem bo inaczej matka krzywo patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Polecam tatar z łososia - wczoraj zrobiłem po raz pierwszy w życiu, paluszki lizać! Drobniusieńko podziobany łosoś (z tym jest najwięcej zachodu), posiekana cebulka, można tez dodać do tego trochę drobno posiekanego ogórka konserwowanego. Trochę oliwy, dużo pieprzu i soli, a przed konsumpcją sok z cytryny - i to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 a przed konsumpcją sok z cytryny - i to wszystkoTen sok z cytryny to radzisz do rybki czy do kieliszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Ten sok z cytryny to radzisz do rybki czy do kieliszka hehe, przydaje się, moim zdaniem dużo wody i witaminy C eliminuje zespół objawów dnia następnego, zwany potocznie kacem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 A skąd on może wiedzieć ,on sie nawet samym słowem karp brzydzi Hmm no tak, kurcze a może się już po prostu przejadł ja się właśnie objadam świeżutkim dorszykiem ,paluszki lizać Wiesz co, maniek to już przegięcie... cholera gdyby nie było tak zimno to bym do Ciebie podskoczyła na kolację, a tak to mi tylko smaka narobiłeś maniek, nie lubię bo mi nie smakują Mi też..... w wigilię jem bo inaczej matka krzywo patrzy A mi to właśnie lotto latami byłam katowana karpiem, a od kilku stawiam na swoim... Panowie, widzę, że Wam świąteczny nastrój uderza do głowy.... cytryna obowiązkowo do ryby, na kaca - klin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Jestem ciekaw co się stało z użytkownikami: bogdan(ileś tam), kisox, trini, hexman, jarosław itp? Wydaleni czy poprostu nie piszą nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Raczej to drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Coś przed świętami mało czasu na wszystko jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Coś przed świętami mało czasu na wszystko jest Doskonałe. Dyplomacja polega na tym aby powiedzieć komuś s...aj a on czuł podniecenie przed ciekawą zbliżającą się podróżą. Wesołych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Eh jak ja lubię nastrój świateczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Taaak, ja też uwielbiam Święta.... jak jest wszystko zrobione, pogotowane, itp. Panowie potrzebuję pomocy, jak wymigać się z zakupów w zapchanych sklepach Jakie macie sposoby, no kogo mam pytać jak nie Was, macie przecież swoje skuteczne patenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzienciol Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Jakie macie sposoby, patenty Ja używam tej samej broni co moja Pani gdy ona nie ma na coś ochoty . Mówie np. - "Boli mnie głowa i po prostu nie mam ochoty, bo NIE!!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 "Boli mnie głowa i po prostu nie mam ochoty, bo NIE!!!" Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Dobre Nawet bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Jakie macie sposoby, patenty Ja używam tej samej broni co moja Pani gdy ona nie ma na coś ochoty . Mówie np. - "Boli mnie głowa i po prostu nie mam ochoty, bo NIE!!!" Cholera mnie akurat głowa boli..... Dobra Panowie, jeszcze pomęczę. Z racji iż mam problem z jesiotrem, pod decyzję główną podsunięta jeszcze została Tołpyga. Mam nadzieję, że ktoś się wypowie jak ta ryba smakuje. Oby szybko bo dziś jadę sobie ją (lub inną) złowić Z góry wielkie DZIĘKUJĘ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 madi, nie rób zakupów w dużych sklepach a jak już musisz to tylko w czasie kiedy ludzie są w pracy. Małe osiedlowe sklepiki itp są tak samo dobrze zaopatrzone ale jest minus bo trzeba się nabiegać pomiędzy nimi. "Boli mnie głowa i po prostu nie mam ochoty, bo NIE!!!" Wysoki Sąd jako kobieta powinien znać tą wymówkę więc może skorzystać z niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 madi, nie rób zakupów w dużych sklepach a jak już musisz to tylko w czasie kiedy ludzie są w pracy. Małe osiedlowe sklepiki itp są tak samo dobrze zaopatrzone ale jest minus bo trzeba się nabiegać pomiędzy nimi. Biegam od rana, właśnie kiedy większość powinna pracować.... I tak jest młyn w sklepach, na parkingach, targowiskach itp., mohery sieją zamęt, ma cwani biorą przed Świętami chorobowe żeby się ze wszystkim uwinąć Szlag by trafił jeszcze kierowców, bo albo jedzie jak pipa (delikatnie mówiąc) przy czym ja dość dobrze w takim momencie przypominam sobie wszelkie języki obce, albo idioci za kółkiem, którzy myślą, że im wszystko wolno. No przez takiego dzwona bym miała, yh. Wysoki Sąd jako kobieta powinien znać tą wymówkę więc może skorzystać z niej Znam doskonale tę wymówkę, której jednak jeszcze nie stosowałam bo nie miałam takiej potrzeby, ale w stosunku do przedświątecznych przygotowań mam zamiar Albo się spakuję i pojadę na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Albo się spakuję i pojadę na ryby -''Brawo Lamia, to Twoja pierwsza męska decyzja w życiu" Cytat wiadomo z czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Albo się spakuję i pojadę na ryby -''Brawo Lamia, to Twoja pierwsza męska decyzja w życiu" Cytat wiadomo z czego Dobre, dobre kocurku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Oj Madi, jak dobrze, ze jesteś tu na forum u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi