dziara Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 czy wie ktoś z was jakiego użyć barwnika do pofarbowania piór?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Barwniki do barwienia tkanin. Tylko nie gotuj piór bo ci się pozlepiają i poskręcają. Ja taki numer odwaliłem i cała kapa poszła do śmietnika Trzeba zagotować barwnik wrzucić pióra i poczekać do ostygnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 bodek_w, jak pióra przyjmują kolorki? bez problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Piórka kolory przyjmują bardzo dobrze. Musisz uważać z dozowaniem barwnika bo troszeczkę za dużo i masz kolor bardzo intensywny(np chciałem uzyskać oliwkowy jasny ale sypnęło mi się za dużo barwnika no i wyszedł bardzo ciemny). To opanujesz jedynie metodą prób i błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kroku Napisano 2 Kwietnia 2012 Share Napisano 2 Kwietnia 2012 Do farbowania polecam barwniki firmy kakadu ,wystarczy podgrzać trochę wodę ale nie za mocno ,wrzucasz pióra i mieszasz w koło jakiś czas.Później pióra dajesz do wyschnięcia i gotowe.Farbowałem tak z białego na żółty i na pomaranczowo tez farbowałem .Pióra farbowane jak są obok zwykłych kolorów (oczywiście mokre) lubią puszczać kolor .Dlatego lepiej żeby były już suche w pudełku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 A poniżej mój pierwszy Krytyczne uwagi mile widziane. Nie wiem czy nie za długie pióra ma Robiony jeszcze z "kupnej" główki ale swoje nie długo też będą powstawać. Mam do was jeszcze jedno pytanie. Dziś słyszałem opinie, która nawet na forum się przewijała, że koguty to głownie wody stojące i zbiorniki zaporowe. Czy na rzekach ktoś z was łapał i wypowie się na temat skuteczności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 Wszyscy moi znajomi ze Sz-n łowią kogutami na Parnicy (rzeka). Także ta opinia to jakaś bzdura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzis Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 A dla dodania Tomasz Krzyszczyk- spinningowy mistrz świata robi i łowi na koguty. Ma specjalne puchowce na pstrąga i okonia Także powiem,że to bzdura...bo tez sam zaczęłem łowić ijestem zadowolony z efektów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 No to Przemek pierwsze koty za płoty. Ciekawe jakie u nas kolorki sobie sandałki upodobają? Mam nadzieję, że efekty będą przyzwoite i nie tylko w ilości zerwanych kurek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 4 Kwietnia 2012 Share Napisano 4 Kwietnia 2012 Być może trochę źle się wyraziłem. Generalnie w tej opinii nie chodziło o to , że nikt nie łapie tylko, że są dużo mniej skuteczne na rzekach niż gumy. A w zbiornikach zaporowych to niby inna bajka. A może ktoś coś napisze na temat powyższego brzydactwa Wydaje mi się ze muszę następnym razem nieco inaczej rozłożyć pióra i je skrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 Z tym ułożeniem piór to jest różnie. Raczej układa się je w ten sposób, że tworzą pojedynczy ogon, a nie pióropusz. Chociaż np. przy kręceniu raczka piórka ustawia się aby odstawały na boki. Ja wstawiam świąteczne kurczaczki - jeden patriota się znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 próbowaliście robić kurki imitujące raki? Dajcie jakies zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawik Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Tu masz link jak Iras kręci http://www.youtube.com/watch?v=AnzkJr0JCAs&list=UUGD5at38g1LFnDsqtyxIrgA&index=5&feature=plcp Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Irasa kury i raczki to ja dobrze znam Chciałbym zobaczyć jakies inne wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 oto pierwszy raczek który powstał z moich rąk Kolory są przekłamane bo mój aparat dostał na głowe i kłamie. Jest w kolorach bardziej olivkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 Moje pierwsze pseudo raczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 bodek_w, daj znać jakie wyniki na te raczki Ja na moje dzisiaj wydłubałem pare okoni ale obawiam sie że to końcówka bo idą na tarło. Ale raczki rewelacja się sprawdzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek_w Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 Jak tylko minie okres ochronny to zaraz ruszę przetestować raczki. Zobaczymy co z tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theman11 Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Efekt nudy w dzisiejszy deszczowy dzień Dopiero zaczynam kręcić, ale myślę że wyszły nieźle, tylko czy się sandacz skusi xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raczej Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 witam wszystkich, poszukuję dostawcy u którego kupiłbym cały "zestaw startowy" do rozpoczęcia kręcenia kogucików (narzędzia, materiały, główki, kotwice itd ), macie może kogoś do polecenia ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianeq94 Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 http://www.bogdangawlik.pl/index.php/cPath/76/KAT/Narz%C4%99dzia%20|%20Imad%C5%82a Tutaj wszystko kupisz potrzebne do kręcenia kogutów. Kurde, cały czas nie mam czasu żeby zrobić formy do główek. Ale ostatnio kupiłem piórka marabuta i ukręciłem na próbę 2 jigi okoniowe. Nawet udało mi się dzisiaj jednego złowić na moje wynalazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 mój nowy model kogucika. Osobiscie nie miałem okazji go przetestować ale kolega nim dzis wydziobał kilka ładnych okoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawik Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Świetne zdj Ci wychodzą, jaki masz aparat? Ciekawe kolory koguta /Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 zwykły cyfrowy głuptak kupiony używany za 100 zeta sony DSC-S950 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawik Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Jak na 100 zł to zdj robi ładne Łapałeś już na futrzaki w tym sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi