Gość wobler129 Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 No to jeszcze lepiej Dzięki, że mnie poprawiłeś, bo na prawdę nie patrzyłem nawet w kalendarz. Czy nie ma czegoś takiego, że jak na weekend przypada początek okresu to dzień szybciej można połowić? Czy w sobotę będzie już można się wybrać? Czy źle coś skojarzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 Źle kombinujesz. Gdyby sobota była dniem ustawowo wolnym od pracy, to byś mógł łowić w tym dniu, ale tak nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 Źle kombinujesz. Gdyby sobota była dniem ustawowo wolnym od pracy, to byś mógł łowić w tym dniu, ale tak nie jest. Ok właśnie rozważałem te dwie możliwości. Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightbird Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 pytanie czy sa moze gdzies pojedyncze gotowe formy ? a moze ktos z was ma niepotrzebna ) prosze o kontakt ( pw ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 czy sa moze gdzies pojedyncze gotowe formy ? Formy do kogutów w Polsce nie kupisz jako firmowego wyrobu, chyba W USA by znalazł ale nie wiem-a czemu nie spróbujesz wykonać z gipsu w tym temacie znajdziesz opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 Z gipsu idzie łatwo, ale trochę krótko przeżyje - najlepiej zrobić z alu - wytrzyma długo. Ale do mniejszych odlewów nie ma potrzeby ćwiczyć z aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightbird Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 chodzi o wieksze glowki do kogutow.. tylko mam problem z plaskownikiem aluminiowym grubszym niz 3 mm xD nie umiem takowego znalesc :< dlatego tez szukam formy moze ktos ma na zbyciu ? bo juz np nie chce mu sie robic kogutow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 No więc może zrobisz z gipsu... robiłem taką kiedyś, ale spadła na kafelki parę razy i... Kiedyś coś czytałem ( i jak dobrze pamiętam ) to mówili, że gipsowa forma wytrzyma około 300 odlewów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightbird Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 sprobuje ; ) ale i tak jesli ktos mialby jakies niepotrzebne formy to pisac ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 Może troszkę Ci pomogę - poniżej masz link, w którym właśnie jest opisane to - jak zrobić formę gipsową. http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=892&Itemid=110 Nie wiem jak teraz - ale foto nie widzę. Kiedyś było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightbird Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 no ja tez wlasnie foto nie widze wiec to troche utrudnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 Kiedyś było pięknie opisane bo fotki były Wszystko można było zobaczyć - ale to była forma do główek jigowych, ale tylko oczko wystarczyło dać pod 45 stopniami i nie dawać zadziorka/talerzy do "chwycenia" gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightbird Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 ; D ja raczej nie mam talentu do takiego czegos ; d wiec dalej licze na wasza pomoc ;d bo piora z koguta to nie bedzie problem ) a te w sklepie koguty mi sie jawnie nie podobaja ;/ jakies czerwone zolte ; / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightbird Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 moze inaczej jak sprawuja wam sie ;p koguty sklepowe ? sa jakies efekty ? jak tak to na jakie kolory ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 sa jakies efekty ? Problem tkwi w tym, żeby koguta dobrze poprowadzić - wtedy jest skuteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 Problem tkwi w tym, żeby koguta dobrze poprowadzić - wtedy jest skuteczny. I tu przydałyby się jakieś szczegóły Może jakiś nowy temat Jeżeli nie tutaj to chętnie założę nowy, żeby dowiedzieć się czegoś nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 Mówiłem - nakręcę filmik i będzie wszystko jasne Mam nadzieję, że pomogę wieeelu użytkownikom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 Mówiłem - nakręcę filmik i będzie wszystko jasne Mam nadzieję, że pomogę wieeelu użytkownikom. W takim razie czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightbird Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 xD i tak nie odpowiedziales na moje pytanie xD wiec masz efekty na te sklepowe ? xD i czy da sie lapac jak te oczko jest pod katem 90 stopni a nie jak szogun poleca 45 xD ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 i czy da sie lapac jak te oczko jest pod katem 90 stopni a nie jak szogun poleca 45 xD ? Dać się da tylko czy coś złowisz to inna kwestia Na rynku jest wielu twórców kogutów którzy nie wiedzą o nich nic nie wspominając już o łowieniu, to co jest opisane o kogutach i ich budowie przez naszego kolegę szoguna może i powinien posłużyć za wzór przy ich budowie i zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 Oczko pod kątem 45 stopni zdecydowanie zmniejsza ilość zaczepów. Wtedy śmiało można użyć kotwicy, którą w ogóle nie powinna mieć prawa zaczepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nightbird Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 da sie cos zrobic z tymi kogutami sklepowymi ? xD chodzi o wygiecie tego oczka ;p czy to nie pogorszy sprawy xD ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 A ja mam takie pytanie: czy oczko od żyłki moze byc pod kątem 90* tak jak w gumach czy lepsze jest pod kątem 45* w stronę kotwicy (tak widziałem w waszych kogucikach) czy mogło by byc pod takim samym kątem ale w kierunku do przody z góry dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 rav91, patrz posty powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 da sie cos zrobic z tymi kogutami sklepowymi ? Mówiłem - jak dobrze poprowadzisz takiego koguta to połowisz. Więcej napisałem w temacie "opad" i niedługo będzie filmik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi