maryaChi Napisano 26 Marca 2007 Napisano 26 Marca 2007 Witam. Zamierzam w tym roku sprawdzić odcinek Wisły od tamy we Włocławku do Torunia. Czy ktos z forumowiczow łowi w tamtych okolicach? Jesli tak to jak prezentuje sie tam rybostan (glownie chodzi mi o drapiezniki, ale jaziem i leszczem tez nie pogardze), na co warto pojechac i czy w ogole warto. Pozdrawiam.
P Napisano 26 Marca 2007 Napisano 26 Marca 2007 Witam Coz jesli mozna powiedziec ze Czerniewice sa miedzy Toruniem a Wloclawkiem to jak najbardziej moge cos tutaj wpisac Wysoki brzeg od strony Czerniewic gwarantuje wedkowanie nawet przy bardzo wysokich stanach wody wrecz alarmowych dla Torunia Kilka ciekawych miejsc jest i dla spiningistow i dla splawikowcow a takze grunciarzy Dominuja na tym odcinku ludzie lapiacy z gruntu - jako zananta najczesciej platki owsiane a do tego mady, robale lub peczak Czasami ktorys probuje zanat firmowych co niestety widac po sladach na brzegu Splawikowcy przynenty podobne przy czym potrafia dolaczyc do arsenalu np groch ale wtedy raczej ci o tym nie powiedza wrecz beda sie chowac - przyznaja to stali bywalcy po czasie Spiningisci najczesciej laza za szczupakiem dlatego chyba lepiej sprobowac lapac inaczej Z brzegu jest kilka ciekawych przelewow Sa na nich i jazie i klenie a i sandacza mozna trafic lapiac z brzegu Dojazd prosty i latwy poniewaz w miejscowosci Czerniewice dojezdza sie do skrzyzowania ze swiatlami i trzeba odbic w bok w strone Wisly a pozniej wrocic (pojechac zalezy z ktorej strony sie jechalo) w strone mostu autostradowegoprze plotem odzielajacym pas autostrady bedzie droga do Wisly przy samym wale autostrady (na poczatku asfalt, pozniej z takich betonowych plyt) Obecnie grzebia na osiedlowych drogach wiec na samym osiedlu moga byc drobne objazdy Dojechac sie da do Wisly pod mostem i ze dwie glowki w prawo Z rozmow z wedkarzami to niedawno (Wisla ciagle sie zmienia wiec nie gwarantuje ze nadal tak bedzie) ciekawe miejsca na suma byly ponizej mostu autostradowego ale ponizej niego klo Grabowca jednak nie weryfikowalem tego bo tam nie jezdze Nie wiem co mam wiecej pisac Jesli ktos jest zainteresowany wypadem na rybki to wczesniej jakies info to wezme spining i pokaze ten rejon a przy okazji pogadamy pod warunkiem ze by mi pasowal termin Pozdr
maryaChi Napisano 26 Marca 2007 Autor Napisano 26 Marca 2007 Interesuja raczej okolice Nieszawy, w kazdym razie charakter rzeki pewnie mocno się do Czerniewic nie zmieni. Nie pozostaje mi nic innego jak sprawdzic co w Wisle piszczy. Dzieki P i pozdrawiam.
P Napisano 26 Marca 2007 Napisano 26 Marca 2007 Witam Nieszawa powiadasz No coz nie jezdze tam tylko jak juz to za Osiek i mniej wiecej jestem prawie naprzeciwko Ciechocinka Jest tam bardzo fajna i dluga kolo (1,5 km) opaska na Wisle a jeszcze wyzej jest wyspa Dla mnie to teren dziki z fatalnym dojazdem ale bardzo urokliwy choc nieodgadniony wedkarsko (bywam sporadycznie) Co do ciechocinskiej strony widzialem kilka dlugich glowek wychodzacych daleko w Wisle I byly okupowane przez wedkarzy ale cieezko ocenic co lapali Dlasze rejony mniej wiecej okolice Otloczyna czyli cos posredniego miedzy Ciechocinkiem a Czerniewicami radze sobie raczej odpuscic Fatalny dojazd krzaki i chaszcze Bylem tam raz latem i czasami przez pokrzywy nie wiedzialem gdzie ide a glowki takie sobie - znajdzie sie duzo takich gdzie nie trzeba sie mordowac po chaszczach A poza tym od Nieszawy do Czerniewic nie masz znowu tak daleko i mozesz podjechac Pozdr
P Napisano 9 Maja 2007 Napisano 9 Maja 2007 Napisalem to juz w temacie jak bylo na rybach ale tam zginie w natloku wiadomosci dlatego tutaj powtorzenie bo najbardziej dotyczy to tego tematu http://www.gpmedia.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/po/20070507/TORUN01/105070442/-1/torun Proponuje przeczytac i sie nie dziwic tym co sie bedzie dzialo nad woda Przyznam ze jestem zalamany dlatego ze Wisla to dla mnie lowisko numer jeden I wiosna byla lipna i myslalem o tym ze latem bedzie lepiej Chyba jednak nie bedzie Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.