rybak_stefan Napisano 3 Kwietnia 2007 Napisano 3 Kwietnia 2007 Pomóżcie, Koledzy, nowicjuszowi i podajcie atrakcyjne (wg Was) łowiska Olsztyna i okolic.
rybak_stefan Napisano 6 Maja 2007 Autor Napisano 6 Maja 2007 Czy są tutaj koledzy (i koleżanki - oczywiście), którzy wędkują lub wędkowali na jeziorach wokół Olsztyna? Chodzi mi o następujące "akweny": Jezioro Ukiel (zwane Krzywym), Bartąg i Kielarskie? Podzielcie się doświadczeniami z wędkowania na tych jeziorach. Warto się nad któreś z nich wybrać?
gregorS Napisano 7 Maja 2007 Napisano 7 Maja 2007 Czy są tutaj koledzy (i koleżanki - oczywiście), którzy wędkują lub wędkowali na jeziorach wokół Olsztyna? Chodzi mi o następujące "akweny": Jezioro Ukiel (zwane Krzywym), Bartąg i Kielarskie? Podzielcie się doświadczeniami z wędkowania na tych jeziorach. Warto się nad któreś z nich wybrać? Każde z tych jezior jest ciekawe. Krzywe - tu raczej bez łódki ciężko znaleźć rybki (chyba, że lubisz długie spacery) Bartą - tu kiedyś były rybki, ale teraz to słabo szczególnie z drapieżnikami. Jest jeszcze ładny lin ale to nie moja liga:). Kielarski - tu z brzegu jest b.ciężko i chyba dlatego sobie nigdy tam nie połapałem. Jeszcze kwestia tego co chcesz poławiać. Na spławik wybrał bym się chyba na krzywe z pomostu na plaży miejskiej. Mało to kameralne ale można spotkać jakiegoś potwora z głębin
Brzydal Napisano 12 Lipca 2008 Napisano 12 Lipca 2008 Jesli jestes posiadaczem ludki pontonu tudzież innego kawałka plastiku co pływa polecam jezioro UMLAG
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.