Skocz do zawartości
Dragon

łowiska wokół Olsztyna

rybak_stefan

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Czy są tutaj koledzy (i koleżanki - oczywiście), którzy wędkują lub wędkowali na jeziorach wokół Olsztyna? Chodzi mi o następujące "akweny": Jezioro Ukiel (zwane Krzywym), Bartąg i Kielarskie? Podzielcie się doświadczeniami z wędkowania na tych jeziorach. Warto się nad któreś z nich wybrać?

Napisano
Czy są tutaj koledzy (i koleżanki - oczywiście), którzy wędkują lub wędkowali na jeziorach wokół Olsztyna? Chodzi mi o następujące "akweny": Jezioro Ukiel (zwane Krzywym), Bartąg i Kielarskie? Podzielcie się doświadczeniami z wędkowania na tych jeziorach. Warto się nad któreś z nich wybrać?

Każde z tych jezior jest ciekawe. Krzywe - tu raczej bez łódki ciężko znaleźć rybki (chyba, że lubisz długie spacery) Bartą - tu kiedyś były rybki, ale teraz to słabo szczególnie z drapieżnikami. Jest jeszcze ładny lin ale to nie moja liga:). Kielarski - tu z brzegu jest b.ciężko i chyba dlatego sobie nigdy tam nie połapałem.

Jeszcze kwestia tego co chcesz poławiać. Na spławik wybrał bym się chyba na krzywe z pomostu na plaży miejskiej. Mało to kameralne ale można spotkać jakiegoś potwora z głębin :wink:

• 1 year later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.