Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jutro lany poniedziałek, może żonka potraktuje Cię Jarosławie zimną wodą...

Amen

Tak się też stało :lol: Może będę teraz innym człowiekiem, skoro Ktoś potrafił przepowiedzieć mi przyszłość :wink::lol:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Idzie tutaj normalna dyskusja, wyrażamy swoje zdanie i polemizujemy. ............... Luz trini, to tylko taka zabawa :mrgreen:

Są różne zboczenia .

To forum niestety zaczyna zjeżdżać po równi pochyłej.

Wielka szkoda.

Napisano

Koledze cytowałem ostatnio słowa W.Bartoszewskiego, więc pozwolę sobie przypomnieć je również tutaj: : "Jedyną miarą człowieka jest jego uczciwość".

Dla przypomnienia:

Źle się dzieje jeśli Admini i Moderatorzy pozwalają na wejście i pisanie takim postaciom na forach aby zdobyć poczytność i zainteresowanie. Z czasem przeradza się to w niechęć do takiego forum ludzi chcących robić coś dobrego i wartościowego. Gorzej jak sobie znajdzie wśród userów głupków na posyłki podtrzymujących jego ego. Wtedy główny bohater może z chichotem na ustach triumfować, że wszystkich przekręcił przez wyżymaczkę. Nasze forum ma jednak rygorystyczny regulamin i tak trzymać

Chwilę potem, niczym niewierny Tomasz (nie mylić z Tomaszkiem), wypierał się:

Czy ja choć słowem powiedziałem że Trollem jest Pike????????/ To nawet nie był mój post tylko cytaty z gazety.To Ty za wszelką cenę starasz się mi to włożyć w usta. Powiedziałem o zjawisku aby ostrzec userów a Ty podgrzewasz cały czas. Siądź lepiej do zimnej płyty

a teraz to: http://www.lakefishing.com.pl/forum/viewtopic.php?t=42&start=30 - rozmowa Jarosława Z Voltek'iem o Pike'u.

Wniosek: credo Cichego (z Młodych Wilków): 'kiedy Cię złapią za rękę, mów, że to nie twoja ręka', jest wiecznie żywe.

Dla jednych może to być 'żarcie się', zabawa, zboczenie, dla mnie - wyłącznie dochodzenie do prawdy i demaskowanie prawdziwych intencji.

Jedyne pytanie jakie się wyłania (na inne i tak nie uzyskam odpowiedzi), to: kto i w jaki sposób zastraszył Tomika i Kolegów Moderatorów, no chyba, że to było tylko 'józiolenie'...

Finito.

Gość bogdan39
Napisano

Najwiekszym pieniaczem i macicielem napewno był czy jest Pike,a.

I czy to sie podoba komus czy nie takie jest moje zdanie.

Juz dawno powinien oberwac po grzbiecie i tyle.

Jarka sie nie czepiacie bo chłop wie co mówi.

I juz bez analizy postów bo dalej brniecie w chlew.

Trini moze mieć zal bo duzo zycia tu tchneła ,a tu jakies tam opieprzenia.

Myśle ze cos sie wam wymyka spod kontroli,panowie rzadzacy.

Nie pisze poto żeby jatrzyc ale jest żle.

Zreszta nic juz nie pisze bo faktycznie lepiej nie podgrzewać .

Trini tak jak powiedział Tomaszek[a on ci zle napewno nie życzy] nie przejmuj sie.

A jesli dostałas jakies obrazliwe teksty to zgłos do Tomika,choc nie wiem czy odpowie bo jak mnie Pike,a zmieszał z błotem to wysłałem do niego na Pw wiadomosc o obrazeniu .

Do dzis nic nie napisał w tej sprawie.Zato w innej sprawie ,Pytanie do..... zareagował szybko.

Noto siegnelismy dna.

Kazdy nowy potencjalny temat niesie zarzewie kłótni.

Napisano

Do Lesia

To o niczym innym nie świadczy jak o tym, że Twój protegowany na jednym i drugim forum zostawił smród (myślę, że nie tylko na tych ale nie chce mi się dochodzić) Tam po prostu ktoś szybciej zareagował choć i tam wzywał na pojedynek ha ha ha i ............Nikt Ci nie zabrania takiej przyjaźni ale mnie do tego nie mieszaj. Sam sobie dobieram towarzystwo a nie z polecenia czy rekomendacji.

Z mojej strony uważam temat za zakończony. Będziesz ze mną rozmawiał,-dobrze, nie -jakoś to przeżyję :cry: I myślę, że nie finito, bo Twoje zawsze musi być na wierzchu.

Pozdrawiam serdecznie. :lol:

Gość bogdan39
Napisano

Lessio moge być i tym skansenem taki mój los. :roll::wink::lol:

Wrzućcie na luz.Gróba czerwona krecha tylko to moze haczyk uratować.

Poprostu blokować wszystkie tematy w których dochodzi do kłótni.

Czy jak wolicie wymiany zdań.

A tam kolejne , kolejne ziarno rzucone na ugór.

nie wchodze juz w takie tematy.

Napisano

Skoro Admini nie zamykają tematu to widocznie musi być potrzebny.

słowa W.Bartoszewskiego, więc pozwolę sobie przypomnieć je również tutaj: : "Jedyną miarą człowieka jest jego uczciwość".

Lepiej takich autorytetów nie mieszać do tak przyziemnych dyskusji.

Jedyne pytanie jakie się wyłania (na inne i tak nie uzyskam odpowiedzi), to: kto i w jaki sposób zastraszył Tomika i Kolegów Moderatorów, no chyba, że to było tylko 'józiolenie'...

Daje do myślenia wypowiedź Bogdana:

A jesli dostałas jakies obrazliwe teksty to zgłos do Tomika,choc nie wiem czy odpowie bo jak mnie Pike,a zmieszał z błotem to wysłałem do niego na Pw wiadomosc o obrazeniu .

Do dzis nic nie napisał w tej sprawie.Zato w innej sprawie ,Pytanie do..... zareagował szybko.

Zresztą admin ma wgląd do prywatnej korespondencji na Priw bez naszej zgody to i tak wie wszystko :lol:

Napisano

Tak sobie myślę, że Pike czyta Wasze posty i przeżywa emocjonalną ekstazę. Tak naprawdę osiągnął swój cel- narobił zamieszania, podzielił i skłócił użytkowników forum, które do tej pory było wzorem zgody i harmonii. :cry:

Na każdym forum na które zawitał, pozostawiał zamęt i niesmak. Był z nich wyrzucany, lub sam odchodził z przytupem. Nie wiem jak psychologowie nazywają jego przypadłość, a może nie ma jeszcze nazwy. Jedno jest pewne takie sytuacje będą się zdarzać, bo jak wszyscy wiemy internet to nie tylko narzędzie pracy i fajna zabawka, ale również pole do popisu dla ludzi, którzy powinni spędzać czas w bezpiecznym miejscu :wink:

Haczyk był do tej pory zgraną społecznością, w której- jak w każdej rodzinie- zdarzały się drobne nieporozumienia, sprzeczki, ale częściej dzieliliśmy radości (np. autentycznie wzruszające dla mnie reakcje Haczykowej rodziny na urodzenie mojej córeczki :razz: ) i czasem smutki.

Nie pozwólmy żeby ludzie czerpiący satysfakcję z destrukcyjnej działalności w internecie wbili klin w naszą "rodzinę", bądźmy razem w takich chwilach a z każdej opresji wyjdziemy jeszcze silniejsi.

Napisano
Nie pozwólmy żeby ludzie czerpiący satysfakcję z destrukcyjnej działalności w internecie wbili klin w naszą "rodzinę", bądźmy razem w takich chwilach a z każdej opresji wyjdziemy jeszcze silniejsi.

Kto to ma zrobić jak nie Admini i Moderatorzy. Przecież jak temat jest niebezpieczny dla forum to nawet czerwone kartki nie pomogą tylko kłódka. Widać jak dużo wartościowych osób przestało pisać od "pewnego" czasu. Ja jestem na kilkunastu forach i nigdy nie dostałem ostrzeżenia a tu ostatkiem sił trzymam nerwy na wodzy. :grin:

Napisano

Jeżeli tak żądasz porządku od wszystkich innych, to zacznij od siebie. Nazwałeś kilka osób na tym forum mianem 'głupków na posyłki' powtarzając słowa swojego mentora, na innym określiłeś te same osoby mianem obrzydliwych wykształciuchów. Zgodnie z regulaminem (pkt 10): 'krytyka wypowiedzi lub odmienna opinia na dany temat wymaga uzasadnienia i nie polega na obrażaniu innych użytkowników'.

Twoje wypowiedzi i pokrętne unikanie głównego wątku stoją w rażącej sprzeczności z tym zapisem, co jak sądzę pokazałem czarno na białym.

Napisano

I teraz Jarosław ....a po nim Lesio......i znowu Jarosław i ....znowu Lesio ....może jeszcze ktoś się właduje pomiędzy .....za wszelką cenę położyć swoje 5 groszy na wierzchu !!!!

Ja juz pasuję .

Finito.

Napisano

Tematu nie zamykam bo ... jest o trolach. Jak na razie prezentujecie świetne przykłady trolowania. Brnijcie dalej w ten marazm a nic dobrego z tego nie wyjdzie.

Pragnę przyponmieć, że każdy kto publicznie zabiera głos (czyli pisze na forum) jest całkowicie odpowiedzialny za swe słowa i za ich wagę. W stosownym czasie podsumuję całość.

Trolujcie dalej :lol:

Napisano
Jak na razie prezentujecie świetne przykłady trolowania. Brnijcie dalej w ten marazm a nic dobrego z tego nie wyjdzie.

Mi chodziło dokładnie o to, co Tobie w konwersacji z Kerim. Jeżeli tutaj odbywa się trolling, to w Waszym temacie również.

Napisano
Jak na razie prezentujecie świetne przykłady trolowania. Brnijcie dalej w ten marazm a nic dobrego z tego nie wyjdzie.

Mi chodziło dokładnie o to, co Tobie w konwersacji z Kerim. Jeżeli tutaj odbywa się trolling, to w Waszym temacie również.

Obiecałem sobie ze głosu w tym temacie nie zabiore ale Lesio muszę cie poprzec, masz 100% racji,
Napisano

Witam

Lesio i Jaroslaw mam nadzieje ze kazdy z was wyciagnie reke i dacie sobie spokoj z klotniami :cool:

Pokazcie oboje klase a nie tylko ciagle diabelskie rozki :???:

Poza tym Trini nie zartuj ze nie bedziecie Cie na zlocie

Nie widze takiej opcji :twisted: Matka warjatka musi byc :lol: innej opcji nie ma :!::twisted:

Pozdr

Napisano
Ta sama postać na innym forum działa dalej przy pomocy drobnych......... Mało tego znalazł posłuch i poparcie u niektórych wykształciuchów.

Ciekawe czy jestem tym drobnym czy wykrztałciuchem. Z calą pewnoscia jestem jednak głupkiem na posylki. Wszechwiedzacy weszli w dyskusje na lakefishing. Bije pokłony.

Admin i modki są zastraszeni

To jest bardzo ciekawe twierdzenie. Autentycznie i tomik i moderatorzy z cala pewnoscia sa zastraszeni. Czy aby na pewno wiesz co mowisz?

Chcialem nie zabierac glosu w tej dyskusji. Niestety zrobilo mi sie po prostu przykro po przeczytaniu tematu z lakefishing. Wiedzialem o czym mowilem piszac o zdjeciach pikea i nadal to podtrzymuje.

Zastanawiam sie tylko po co temat pt. trol został założony. Na takich forach jak to troling jest niedopuszczalny i nie ma miejsca. Najwiekszym zrodlem trolingu jest nasz najpopularniejszy portal onet.pl. Pod kazda wiadomoscia sa glupie - specjalne!! - wypowiedzi troli, a polglowki wierzący w to co pisze troll odpisuja. Najlepszym przykladem sa np tematy o adamie malyszu w ktorym zawsze ktos twierdzi ze np. "MALYSZ BYL OD ZAWSZE CIENKI TYLKO RZE MU CZASEM DOBRZE POWIALO". Specjalnie duzymi literami (kojarzy sie z krzykiem) specjalnie z razacymi bledami ortograficznymi (zeby jeszcze mocniej wkurzyc) Logiczne jest ze az krew by sie zagotowala gdyby ktos tak myslal i wszem i wobec to krzyczal. Dlatego zbiera sie rzesza matolow ktorzy na to odpowiadaja i czuja sie bardzo mądrzy twierdząc inaczej. Logiczne jest jednak tez ze jest to zwykla prowokacja, a autor czeka na jak najwiecej wpisow i jak najwieksze poruszenie ludnosci. Często wygrywa.

Tutaj tego nie ma - ja nie zauwazylem. Jestem jednak glupkiem takze moge sie mylic.

Napisano
Jeżeli tak żądasz porządku od wszystkich innych, to zacznij od siebie. Nazwałeś kilka osób na tym forum mianem 'głupków na posyłki' powtarzając słowa swojego mentora, na innym określiłeś te same osoby mianem obrzydliwych wykształciuchów. Zgodnie z regulaminem (pkt 10): 'krytyka wypowiedzi lub odmienna opinia na dany temat wymaga uzasadnienia i nie polega na obrażaniu innych użytkowników'.

Twoje wypowiedzi i pokrętne unikanie głównego wątku stoją w rażącej sprzeczności z tym zapisem, co jak sądzę pokazałem czarno na białym.

1.Kogo z tego forum personalnie nazwałem głupkiem????????????

2. Wykształciuchem też jestem tylko technicznym a to tak się ma do humanisty jak... no gorsze. Napisałem' "Mało tego znalazł posłuch i poparcie u niektórych wykształciuchów. Obrzydlistwo" co wcale nie jest równoznaczne, że wykształciuchy są obrzydliwe ale temida teraz więcej kreci aby zarobić niż dawniej. Nie pisałem też o jakie forum chodzi ani nie było nazwisk Panie..... Dopiero za Twoim posłannictwem wszyscy teraz wiedzą z kim trzymasz.

3. Zmieniłeś tory bo widocznie spostrzegłeś, że(....) albo śmierć stoi w sprzeczności ze słusznymi decyzjami Dyrekcji tego forum.

4. Przytaczasz fragmenty z innego forum mimo, że wiesz dlaczego tam posprzątano śmieci i o tym nic nie piszesz na tym forum.

5 Na tamtym forum jakoś nikt mi nie zwrócił uwagi, wiec bądź pierwszy, ale tam.

6. Prowokujesz awanturę której nie ja chcę a Ty masz w tym cel.

7. Nie dam Ci tej satysfakcji. Mogę odszczekać wszystko co powiedziałem na życzenie Admina

8. Proszę Admina o wytyczne na Priw

Napisano

Dziękuje za cenne uwagi w tym temacie, wszystkie są dla mnie bardzo ważnę i wezmę je pod uwagę.

Jeżeli macie jeszcze jakieś proszę pisać.

Napisano

1.Kogo z tego forum personalnie nazwałem głupkiem????????????

2. Wykształciuchem też jestem

skoro tak twierdzisz, to pewnie jesteś, ale nie mów tak o innych. Pewnie nikogo nie nazwałeś głupkiem, to tylko moja i MariaChi'ego wyobraźnia płata figle...

Napisałem' "Mało tego znalazł posłuch i poparcie u niektórych wykształciuchów. Obrzydlistwo" co wcale nie jest równoznaczne, że wykształciuchy są obrzydliwe

Jeżeli obrzydlwie jest zachowanie wykształciucha, to wykształciucha można określić jako obrzydliwego. Proste.

Dopiero za Twoim posłannictwem wszyscy teraz wiedzą z kim trzymasz.

Do Twojej wiadomości - z nikim nie trzymam, trzymam się jedynie faktów, Ty wyłącznie emocji. Będę bronił każdego, nawet Ciebie, jeżeli będzie nagonka, w mojej ocenie nie do końca słuszna, taka mam naturę.

3. Zmieniłeś tory bo widocznie spostrzegłeś, że(....) albo śmierć stoi w sprzeczności ze słusznymi decyzjami Dyrekcji tego forum.

Podałem link do tamtego forum, żeby pokazać hipokryzję.

4. Przytaczasz fragmenty z innego forum mimo, że wiesz dlaczego tam posprzątano śmieci i o tym nic nie piszesz na tym forum.

5 Na tamtym forum jakoś nikt mi nie zwrócił uwagi, wiec bądź pierwszy, ale tam.

Tamto forum mnie nie interesuje, nie będę zakładał tam konta. Wykazałem Ci robienie ludzi w tym temacie w balona i to Cię zabolało....

6. Prowokujesz awanturę której nie ja chcę a Ty masz w tym cel.

Cel mam taki, że postuluję o więcej kultury w dyskusji i nie włączanie epitetów, gdy brakuje argumentów... kto tu jest awanturnikiem?

7. Nie dam Ci tej satysfakcji. Mogę odszczekać wszystko co powiedziałem na życzenie Admina

Nikt Ciebie nie zmusi do szanowania innych userów 'haczyka', decyduj o tym we własnym sumieniu....

Możecie mnie określać mianem trolla, głupka, byle by to było uzasadnione, najlepiej w punktach z konkretnymi cytatami z moich wypowiedzi....

Napisano

Zdaje się, że temat o tzw"Trolach" został wyczerpany.

Natomiast powstał dodatkowy wątek, który jak najbardziej pasuje do bardzo przydatnego tematu: "Użytkownicy o użytkownikach, czyli kłótnie i spory na forum" poniższy link:

http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=170

Jak najbardziej zachęcam w nim do kontynuacji wątku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.