Skocz do zawartości
Dragon

Wędkowanie przez osoby nieletnie

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ale jakbyś chciał połowić z gruntu albo na spławik to tylko na jedną :cool:

Ale ja mam kartę więc mogę na 2 wędki ? A gdy bym chciał łapać na spławik na dwie wędki to mogę jedną odstąpić tacie ?

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 216
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ale jakbyś chciał połowić z gruntu albo na spławik to tylko na jedną :cool:

Ale ja mam kartę więc mogę na 2 wędki

Dlaczego Kubiak mówisz że tylko na 1 wędkę łowić?jeśli jest członkiem uczestnikiem i ma legitymacje członkowską,to może łowić na 2 wędki.

A gdy bym chciał łapać na spławik na dwie wędki to mogę jedną odstąpić tacie ?

Nie jek tata nie ma karty to nie może wędkować.

Napisano

Podsumowanko :) :

Mając przy sobie :

- kartę wędkarską oraz legitymacje członkowską

- dowód że opłaciłem ten odcinek Motławy

- tata(opiekun nie posiadający karty ani legitymacji nic) jest w pobliżu

- ryby zgodnie z prawem (wymiary, okresy, limity , itp )

Nie dostane wtedy mandatu ?

Jeszcze jedno pytanko bo nie uzyskałem odpowiedzi :) :

- czy np. w kwietniu paproszkując (polując na okonia) sobie na rzece , przyjdzie kontrola . Nie będzie miała problemu że spinuje na rzece podczas okresu ochronnego na szublaka ?

Napisano
Ale jakby miał karte to mógł by odstąpić jedną wędkę małżonce i odwrotnie.

posiadam kartę , ale małżonki nie ^^ Co Ty byś chciał od 12 latka ? xD

Napisano

panowie czytać regulamin odstępujemy tylko jak w regulaminie jak napotkacie PSR albo SSR niema wytłumaczenia żona lub teść to obce osoby .

sorry lepiej przeczytać kilka razy niż zadawać pytania

Napisano

jeux, trochę nie zrozumiałem twojej wypowiedzi :roll:

Ja posiadam legitymację członka uczestnika i jedni mówią mi że mogę łowić na 1 wędkę a inni że na 2 :???:

Napisano

pytanie tyczy się spinningu a więc odpowiedziałem nie wolno mu odstępować spinningu nikomu w trakcie połowu musi przebywać pod nadzorem osoby pełno letniej jeżeli to osoba obca pisemna zgoda rodziców . a tak teraz dla wyjaśnienia młodzież do 14 roku życia nie posiada uprawnień na wędkowanie zwane spinning .

Napisano
młodzież do 14 roku życia nie posiada uprawnień na wędkowanie zwane spinning .

W RAPR nic takiego nie pisze :roll:

Pisze tylko tyle:Członek PZW do 14 lat ma prawo wędkować z następującymi ograniczeniami: w ramach własnego łowiska, zgodnie z limitem ilościowym i wagowym, wyłącznie pod nadzorem osoby uprawnionej do opieki.

O metodach łowienia nic nie pisze :???:

Napisano

jeux, nie rozumiem Cię :neutral:

6. Młodzież niezrzeszona w wieku do 14 lat ma prawo wędkować:

a) w ramach uprawnień i dziennego limitu połowu ryb swojego opiekuna metodą spinningową lub muchową.

Lol skoro niezrzeszony może to dlaczego 12 latek z karta legitymacją opłaconymi składkami na dana wodę w obecności opiekuna nie mógłby spinnigować ? :roll:

Napisano

Pomóżcie bo już nie wiem . Mając kartę legitymacje opłacone składki na daną wodę z opiekunem (tatą) który karty nie posiada mogę spinnigować?

Napisano
Możesz spiningować ,jedyną opcją którą prawo ci zabrania to połowy nocne.

No,nareszcie konkretna odpowiedź :wink:

Napisano

maniek, dzięki za konkret dałbym punkcik ale nie mój temat :cry:

Niestety i tak chyba będę musiał zmienić metode połowu bo się boje pływać na łódce :oops::oops: (wiem że śmieszne)

Napisano

A jak już się odważę to tata wsadzi na mnie kapok w którym nie idzie machać wędką :evil:

Napisano
bo się boje pływać na łódce

Wito, tylko durnie się nie boją.

tata wsadzi na mnie kapok

najwyżej nauczysz się machać w kapoku ;)

Napisano
tata wsadzi na mnie kapok
najwyżej nauczysz się machać w kapoku ;)

Tylko że w kapoku nie idzie machać w ogóle :neutral: A i tak się czasem boje w kapoku . :oops:

Napisano

czy może mi ktoś odpowiedziec na pytanie czy do rejestru połowów wpisuje sie tylko ryby wymiarowe czy tez nie i jeszcze jedno pytanko czy lin ma wymiar ochronny bo sie w regulaminie nie doczytałem

Napisano

Do rejestru wpisujesz tylko ryby które masz w siatce/bierzesz do domu.

Przeczytaj jeszcze raz regulamin a zwłaszcza punkt 9 dotyczący wymiarów

LIN MA 25CM

Napisano
Do rejestru wpisujesz tylko ryby które masz w siatce/bierzesz do domu.
Skąd masz takie informacje?? Możesz przytoczyć jakiś konkretny zapis dotyczący tego zagadnienia??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.