Wito Napisano 31 Grudnia 2008 Napisano 31 Grudnia 2008 Ale jakbyś chciał połowić z gruntu albo na spławik to tylko na jedną Ale ja mam kartę więc mogę na 2 wędki ? A gdy bym chciał łapać na spławik na dwie wędki to mogę jedną odstąpić tacie ?
ds-fan Napisano 31 Grudnia 2008 Napisano 31 Grudnia 2008 Ale jakbyś chciał połowić z gruntu albo na spławik to tylko na jedną Ale ja mam kartę więc mogę na 2 wędki Dlaczego Kubiak mówisz że tylko na 1 wędkę łowić?jeśli jest członkiem uczestnikiem i ma legitymacje członkowską,to może łowić na 2 wędki. A gdy bym chciał łapać na spławik na dwie wędki to mogę jedną odstąpić tacie ? Nie jek tata nie ma karty to nie może wędkować.
warszawa_24 Napisano 31 Grudnia 2008 Napisano 31 Grudnia 2008 Ale jakby miał karte to mógł by odstąpić jedną wędkę małżonce i odwrotnie.
Wito Napisano 31 Grudnia 2008 Napisano 31 Grudnia 2008 Podsumowanko : Mając przy sobie : - kartę wędkarską oraz legitymacje członkowską - dowód że opłaciłem ten odcinek Motławy - tata(opiekun nie posiadający karty ani legitymacji nic) jest w pobliżu - ryby zgodnie z prawem (wymiary, okresy, limity , itp ) Nie dostane wtedy mandatu ? Jeszcze jedno pytanko bo nie uzyskałem odpowiedzi : - czy np. w kwietniu paproszkując (polując na okonia) sobie na rzece , przyjdzie kontrola . Nie będzie miała problemu że spinuje na rzece podczas okresu ochronnego na szublaka ?
Wito Napisano 31 Grudnia 2008 Napisano 31 Grudnia 2008 Ale jakby miał karte to mógł by odstąpić jedną wędkę małżonce i odwrotnie. posiadam kartę , ale małżonki nie ^^ Co Ty byś chciał od 12 latka ? xD
warszawa_24 Napisano 31 Grudnia 2008 Napisano 31 Grudnia 2008 Paproch to na okonia, pozatym kto by z nimi polował specjalnie na esoxa? Wiec niepowinienes mieć z tym problemu.
warszawa_24 Napisano 31 Grudnia 2008 Napisano 31 Grudnia 2008 Co Ty byś chciał od 12 latka ? xD To tylko przykład w naszym prawie gdy wędkarz ustępuje swoją wędke komus innemu.
Kubiak Napisano 31 Grudnia 2008 Napisano 31 Grudnia 2008 Dlaczego Kubiak mówisz że tylko na 1 wędkę łowić? Tak mi powiedziano w moim kole wędkarskim
jeux Napisano 1 Stycznia 2009 Napisano 1 Stycznia 2009 panowie czytać regulamin odstępujemy tylko jak w regulaminie jak napotkacie PSR albo SSR niema wytłumaczenia żona lub teść to obce osoby . sorry lepiej przeczytać kilka razy niż zadawać pytania
Kubiak Napisano 1 Stycznia 2009 Napisano 1 Stycznia 2009 Czyli mając legitymację członka uczestnika można łowić na dwie wędki
Kubiak Napisano 1 Stycznia 2009 Napisano 1 Stycznia 2009 jeux, trochę nie zrozumiałem twojej wypowiedzi Ja posiadam legitymację członka uczestnika i jedni mówią mi że mogę łowić na 1 wędkę a inni że na 2
jeux Napisano 1 Stycznia 2009 Napisano 1 Stycznia 2009 pytanie tyczy się spinningu a więc odpowiedziałem nie wolno mu odstępować spinningu nikomu w trakcie połowu musi przebywać pod nadzorem osoby pełno letniej jeżeli to osoba obca pisemna zgoda rodziców . a tak teraz dla wyjaśnienia młodzież do 14 roku życia nie posiada uprawnień na wędkowanie zwane spinning .
Kubiak Napisano 1 Stycznia 2009 Napisano 1 Stycznia 2009 młodzież do 14 roku życia nie posiada uprawnień na wędkowanie zwane spinning . W RAPR nic takiego nie pisze Pisze tylko tyle:Członek PZW do 14 lat ma prawo wędkować z następującymi ograniczeniami: w ramach własnego łowiska, zgodnie z limitem ilościowym i wagowym, wyłącznie pod nadzorem osoby uprawnionej do opieki. O metodach łowienia nic nie pisze
Wito Napisano 1 Stycznia 2009 Napisano 1 Stycznia 2009 jeux, nie rozumiem Cię 6. Młodzież niezrzeszona w wieku do 14 lat ma prawo wędkować: a) w ramach uprawnień i dziennego limitu połowu ryb swojego opiekuna metodą spinningową lub muchową. Lol skoro niezrzeszony może to dlaczego 12 latek z karta legitymacją opłaconymi składkami na dana wodę w obecności opiekuna nie mógłby spinnigować ?
Wito Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Pomóżcie bo już nie wiem . Mając kartę legitymacje opłacone składki na daną wodę z opiekunem (tatą) który karty nie posiada mogę spinnigować?
maniek Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Możesz spiningować ,jedyną opcją którą prawo ci zabrania to połowy nocne.
Kubiak Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Możesz spiningować ,jedyną opcją którą prawo ci zabrania to połowy nocne. No,nareszcie konkretna odpowiedź
Wito Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 maniek, dzięki za konkret dałbym punkcik ale nie mój temat Niestety i tak chyba będę musiał zmienić metode połowu bo się boje pływać na łódce (wiem że śmieszne)
Wito Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 A jak już się odważę to tata wsadzi na mnie kapok w którym nie idzie machać wędką
kocur Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 bo się boje pływać na łódce Wito, tylko durnie się nie boją. tata wsadzi na mnie kapok najwyżej nauczysz się machać w kapoku
Wito Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 tata wsadzi na mnie kapok najwyżej nauczysz się machać w kapoku Tylko że w kapoku nie idzie machać w ogóle A i tak się czasem boje w kapoku .
keri26 Napisano 9 Stycznia 2009 Napisano 9 Stycznia 2009 czy może mi ktoś odpowiedziec na pytanie czy do rejestru połowów wpisuje sie tylko ryby wymiarowe czy tez nie i jeszcze jedno pytanko czy lin ma wymiar ochronny bo sie w regulaminie nie doczytałem
ds-fan Napisano 9 Stycznia 2009 Napisano 9 Stycznia 2009 Do rejestru wpisujesz tylko ryby które masz w siatce/bierzesz do domu. Przeczytaj jeszcze raz regulamin a zwłaszcza punkt 9 dotyczący wymiarów LIN MA 25CM
artech Napisano 14 Stycznia 2009 Napisano 14 Stycznia 2009 Do rejestru wpisujesz tylko ryby które masz w siatce/bierzesz do domu. Skąd masz takie informacje?? Możesz przytoczyć jakiś konkretny zapis dotyczący tego zagadnienia??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.