Timi Napisano 7 Maja 2007 Napisano 7 Maja 2007 Jak łowić jazie gruntówką? Na co? Jaka zanęta? Daleko czy blisko?
Gość wobler129 Napisano 7 Maja 2007 Napisano 7 Maja 2007 Powiem Ci że jazia musisz duuuużo nęcić. Ja łowiłem je na kukurydzę lub czerwone robaki, które zacząłem sam hodować bo nie chciało mi się kasy wydawać
jmk81 Napisano 7 Maja 2007 Napisano 7 Maja 2007 Jak łowić jazie gruntówką?Na co? Jaka zanęta? Daleko czy blisko? Wg mnie pytania są zbyt ogólne. zadaj konkretniejsze pytania bo ciężko odpowiedzieć. do wypowiedzi Woblera129 dorzucę jeszcze że jazie łowie na pinkę koloru czerwonego przy samym brzegu rzeki (rzeka na której je łowię ma 5m szerokości a głębokość to jakiś 1-1.5m tzn w takich miejscach na tej rzece).
lutek Napisano 18 Maja 2007 Napisano 18 Maja 2007 witam ja jakiś czas temu słyszałem że jazia trzeba grochem nęcić i na groch łapać podobno dobre jednak sam nie praktykowałem pozdrawiam
Eksist Napisano 18 Maja 2007 Napisano 18 Maja 2007 ostatnio jak bylem na rybach to kolo mnie lowil jakis facet na pickera i ja tez na haczyku mialem pinke nic nie zlapalem tego dnia a kolo mnie facet trzaska jazie jednego za drugim podrzedlem do niego i zapytalem sie na co lowi jaka ma zanete itp. powiedzial mi ze lowi na rosowke i zanente plociowa (dodatkow nie zdradzil )
jmk81 Napisano 5 Czerwca 2007 Napisano 5 Czerwca 2007 To ja ostatnio łapałem jazie na pęczak i pineczkę, zanętę miałem leszczową. Jedyny problem to taki że na feedera ciężko mi było zaciąć bo brania były strasznie krótkie wieć szalełem ze spławikiem, owszem jazia trzeba porządnie nęcić
jmk81 Napisano 7 Czerwca 2007 Napisano 7 Czerwca 2007 A dziś zaliczyłem nockę nad rzeką, łowiłem na DS i wiem jedno: w nocy brania są o wiele bardziej widoczne. Zauważyłem też że jazie w dzień chowają sie w zaroślach a wieczorem jak słońce zachodzi i w nocy wypływają w głębsze rejony (na pewno dotyczy to rzeki w której łowię - Kamienna obszar Starachowice)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.