Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 373
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
a na co Ci tyle martwych płoci, zjesz je wszystkie??

no co, pewnie koty ma, a i do zamrażarki można wsadzić ;)

a ja nie lubię płoci, jeżeli już to jako "wypełniacz" do kotletów rybnych, także 99% wypuszczam, niech sobie żyją gadziny :D

Napisano
grzesiek a na co Ci tyle martwych płoci, zjesz je wszystkie??
no co, pewnie koty ma, a i do zamrażarki można wsadzić

Nie dokuczajcie gościowi :evil: Złowił ładne płotki pochwalił się jak umiał. A co jak weźmie 3 sandacze to lepiej? Każdy bierze co mu pasuje (byle zgodnie z prawem) i nic nam do tego. Mój teściu też uwielbia płotki i często je zabiera z nad wody- jego sprawa...Ja tego nie robię nie znaczy, że zabraniam innym :wink:

Jedyna sugestia do ciebie Grzegorzu to pomyśl o jakimś fajniejszym tle dla twoich zdjęć :wink: I pokaż najładniejsze ze złowionych ryb a niekoniecznie wiadro przeciętnych do tego. Gratuluję połowu

Napisano

no dobra, przepraszam, nie robi nic niezgodnego z prawem - ale swoje zdanie mam, to je wyraziłam :twisted:

tylko...

Czasami zanim wciśniemy spust migawki warto się zastanowić nad

tym co chcemy pokazać.

Napisano
zdanie mam, to je wyraziłam

I dobrze :wink: Mi chodzi tylko o to, że w galerii pojawiają się zdjęcia ledwie paru osób. Facet zdobył się na odwagę wsadził zdjęcie a tu z mety krytyka.....Zacznijcie wklejać pozytywne przykłady jak należy pokazywać ryby i wędkarstwo, żeby młodzi mieli skąd czerpać wzorce a nie tylko krytykować :wink::lol:

Napisano

no dobra, niech tylko się sezon zacznie :P

p.s. - jeśli chodzi o "pobranie" pozytywnego przykładu, to wystarczy obejrzeć fotki, Mańka, Wiesławka i innych starych wyjadaczy, żeby zakumać o co chodzi ;)

i nie jest to kwestią ilości zdjęć w galerii, tylko tego jak się podchodzi do ryby i hmm... oczu współforumowiczów?

Napisano

to może ja wstawie coś na dobre oglądanie jeden z wielu co powrócił do wody (98 cm)

ebe78ff8d1f0cda8m.jpg

teraz niema brudki i wąsów :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Napisano
Rozwiń, jak, gdzie, kiedy, na co itd

łowisko, rzeka nieopodal mojego domu, Widawa, tak jak wspominałem połów dzisiaj, brały na czerwonego robaka.

...grzesiek a na co Ci tyle martwych płoci, zjesz je wszystkie??

chyba nie jadłeś marynowanej ryby...

Jedyna sugestia do ciebie Grzegorzu to pomyśl o jakimś fajniejszym tle dla twoich zdjęć :wink: I pokaż najładniejsze ze złowionych ryb a niekoniecznie wiadro przeciętnych do tego. Gratuluję połowu

ok następnym razem pomyśle o tym ;)

Napisano

no to troche się mylisz ale jest możliwość porównania do ręki ::: :mrgreen: od łokcia do przegubu mam 32 cm a wchodzi na długośc 3 razy więc niemoże mieć 60 cm ( a propo dł. poszperałem w kompie w zapiskach maiał faktycznie 92 i nie powrócił do wody ) sorry za pomyłke :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Napisano

Ja nie patrze na ugięte łokcie (co wysuwa rybę do przodu) lecz na szerokość dłoni. Gdybyś jeszcze troszke je wyprostował, miałbyś łapska ja gryzli :lol:

Ponadto 90-tki na wysokości karku i płetwy ogonowej są troszkę grubsze :wink:

Nie ważne, rybol ładny i gdyby miał jeszcze pełną długość promieni w płetwie ogonowej byłby bezbłędny, szczególnie, że ryba była śiwetnie wybarwiona i ... te centki lamparcie ... bajka, Uważam jednak, że najpiękniejsza rybą jest kropkowaniec a zaraz za nim okoń :mrgreen:

Napisano
Gdybyś jeszcze troszke je wyprostował, miałbyś łapska ja gryz
he, he dobre :grin::grin::grin:

Pietrek, proszę, abyś mi wyliczył wymiar tego rybola, ponieważ coś mi się nie chce wierzyć że to te szczęśliwe 105cm które są na zdjęciu :grin::grin::grin:

6c9725e6fb282415med.jpg

Napisano

Witam

Wiesławek wspaniała wiadomość , tylko szkoda ,że dopiero dziś . Dowiedziałem

się też .że w Studzienicach też już łowią , lód 7cm.Dzisiejsza odwilż nie zrobiła bałaganu.

Do piątku ma być lekko w plusie a od piątku temperatura w dół . Chłopaki jest szansa.

Napisano
Witam

Chłopaki jest szansa.

Chyba dupsko zmoczyć w zimnej wodzie .

Jaki lód ??? Jaki śnieg ????

U mnie pod blokiem przebiśniegi na 10 cm wysokie . A w południe do słoneczka było 16 stopni . :mrgreen:

WIOSNA IDZIE !!!!!!!