abc Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Do puki są klienci, to stanica będzie działać. W niedzielę już o siódmej brakło łódek, kto przyszedł później musiał obejść się smakiem, takiego oblężenia nawet w czerwcu nie było. Pewnie to wpływ dobrej pogody. Zarybili szczupakiem takim około 35 cm i to one najczęściej brały, a czy połowili coś większego tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 sandacz z brzegu brał w środę, kilka brań i rybek padło... dzisiaj była cisza totalna, zmiana wiatru, ochłodzenie i bez brań niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pluto Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Z łodzi dzisiaj też pusto. Kilka małych szczupaczków do 40 cm i nic więcej. O 6 wypłynęło może ze 6 łódek, reszta ludzi wypływała po 7 rano. Na wodzie fala i wiatr, preraźliwie zimno i brak ryby. Niektórzy łapali pojedyńcze leszczyki. Do 14 wiekszość wróciła do rybaczówki bez wyników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 15 Grudnia 2011 Share Napisano 15 Grudnia 2011 da sie jeszcze połowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 5 Marca 2012 Share Napisano 5 Marca 2012 30 cm lodu, w następnym tygodniu zapowiadają powyżej 10 stopni + deszcz więc chyba lodowcy bedą kończyć sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 objazd po zbiorniku oraz po wpływie brynicy do kozłowej, na brynicy paru wędkarzy, część nawet prawie przy ujściu, o efektach nie było mowy. Jesli chodzi o zalew to połówka od strony tamy już bez lodu, ale to tylko ta strefa gdzie nie wolno łowić. Lód taki że 1 dzien deszcczu i kilka dni ciepła pozwoli na wypad rybki chyba jeszcze nie powstawały z zimowego letargu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 14 Kwietnia 2012 Share Napisano 14 Kwietnia 2012 około 12 wzręg - ok 20 cm + krąpik 25 cm + leszczyk 40 cm. Wszystko spławiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikis1995 Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Byłem w sobotę w Kozłowej na rybkach. 5 rano na łodzi. Na początku słabiutko, leszczyki po 10-15cm. Przepłynęliśmy, staliśmy jakieś 100m od trzcin, od strony rybaczówki. Zaczęło brać coraz lepiej. Ok. godziny 12-13 podchodziły leszczyki ponad 30cm ale musieliśmy już spływać. Nie było źle. Oczywiście wszystko spławik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 kolega z pracy wyciągnął karpika (42 cm)oraz kilka fajnych leszczy (powyzej 30 cm), spławik, średnia woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodok Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 dzieje się coś na kozłowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 nic się nie dzieje, z moich info ani z łodzi ani z żadnej ze stron brzegu nie dochodzą informacje o braniach. W tym roku kozłowa nie rozpieszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timur Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 Gdzie są dobre miejscówki na karpia na Kozłowej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 27 Lipca 2012 Share Napisano 27 Lipca 2012 zależy od pory roku. Nikt Ci tam nie zdradzi dobrej miejscówki. Mogę powiedzieć tylko że cały wschodni brzeg od wiosny był obstawiony, wszędzie markery stały i każdy nęcił. Ja osobiście na kulki własnej roboty złapałem 3 karpie max 4 kg, + jeden odjazd przespany + mam świadków ktorzy widzieli jak z łodzi spod moich markerów komplety wyciągali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perwer Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Karp bierze zaraz po zejściu lodu i komplet zrobisz za godzine .Ludzie wyciągają duuże ilości tej rybki. Wczoraj koledzy byłi na nocce i jeden sandaczyk im sie trafił 51cm i sporo leszcza 35-40cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timur Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Jak najlepiej jest dostać się na wschodni brzeg? nie chodzi mi o plażę od Wymysłowa (bo tam podobno dzieją się dantejskie sceny) ale troszkę dalej. Gdzie można w miarę bezpiecznie zostawić samochód albo gdyby nas ktoś podwiózł to gdzie i jak daleko do brzegu od drogi?. Mam jeszcze jedno pytanie czy da się tam połowić z brzegu bez wywożenia.?? Chdzie mi o łowienie obecnie. Bo ruhh napisał że zależy od pory roku........ Z góry serdeczne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 masz przed lasem w miejscowosci OSSY drogę wzdłuż lasu i dojeżdzasz nad samą wodę. Jednakże o efektach bez wynoszenia zestawów możesz zapomnieć. Kozłowa góra z to ne jest zbiornik rzutowy, trzeba wejść do wody za rybką. (nie mowie o leszczykach i krąpiach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timur Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 Hmmm z tego wynika że najlepszym wyjściem by było wędkowanie z łodzi ?? Popraw mnie jeśli się mylę. Mam pytanie: czy nie wybierasz się na wędkowanie z łódki ?. Chętnie bym się od Ciebie czegoś nauczył , bo jestem początkującym wędkarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 w tym roku zaliczyłem dwa wypady z łodzi, jedna dniówka, druga nocka. z dniówki nałapaliśmy. w maju. Z nocki lipa.... Sam z łodzi też połapiesz, jeśli tylko trafisz w dzień brań. Z tego co wiem to teraz nic się nie dzieje. ALe mogę się mylić.. Ja aktualnie mało wędkuje bo szykkuje się na zasiadkę więc z mojej strony wspólne wędkowanie odpada, ale dzięki za porpozycje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timur Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Wolałbym pierwszy raz powędkować z kimś kto już kilka razy wędkował z łodzi. Może ktoś będzie chętny ??. Termin dowolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Biała ryba ponoć się rusza , w zeszłym tygodniu kolega w nocy nałowił sporo leszczy od 30-50 cm ,dzisiejszej nocy sporo łodzi na wodzie - ponoć było przyzwoicie z efektami . Ja wole inne gatunki wyniki z ostatniej nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodok Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 ta w tamtym tygodniu leszcz brał złapałem tak z 10 w nocy 30-40 cm z plazy od strony wymysłowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timur Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Gratulacje Piotr, super rybki. Kiedy się wybierasz następnym razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 gratulacje rybek, za pewne nie wróciły do wody na trupeczka wsio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Tym razem zabrane wszystkie , złapane na płotki , a kolejny wyjazd jak czas pozwoli i lepsza połowa , może nawet przyszły weekend potem przerwa bo jadę męczyć ryby na plaży w słonej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frodok Napisano 7 Sierpnia 2012 Share Napisano 7 Sierpnia 2012 z 6 na 7 nocka 1 szczupak 3 leszcze z plazy wymysłow dziadek 50 metrow dalej 2 szczupaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi