DAWID Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 wczoraj na wisle w naszych rejonach klusownik sie utopił zakładali siec czy wyciagali popili troche % i wpadł do wody rano go wyłowili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudłaty Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Zalozmy ze za dziesiec lat standard zycia w Polsce dorowna temu w IRE...a problem klusownictwa zmniejszy sie do rozmiarow marginalnychKłusownictwa nie będzie !!!!.....bo zanim Polska dorówna IRE,to nie będzie ryb ,które będzie można skłusować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 Ryby będą. Co prawda wyłącznie w prywatnych łowiskach ale jednak. Panów z PZW warto posłać na szkolenia do prywaciarzy. Zobaczyliby jak można zadbać o swoje wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 Zobaczyliby jak można zadbać o swoje wody.'A co z kieszeniami? O nie tez trzeba dbac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudłaty Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 A co z kieszeniami? O nie tez trzeba dbac,tylko,że oni kieszenie to mają bez dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 To tez racja , ale nasze wody tez moga pomiescic dużo, ale kto o tym myśli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudłaty Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 To tez racja , ale nasze wody tez moga pomiescic dużo, ale kto o tym myśli... napewno nie oni.Szlag mnie trafia, jak sobie pomyślę jakie my pieniądze płacimy za zezwolenia ,a jakiś impotent intelektualny wali jednym rzutem 300kg ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 a jakiśimpotent intelektualny wali jednym rzutem 300kg ryb 500... dwa razy w tygodniu, w poniedziałek i piątek w nocy Potem to wszystko następnego dnia rano ląduje na targu, koleś sprzedaje ryby z samochodu - za leszcza 50 cm. płacisz 10 złotych i już... A to tylko jeden, a sieciarzy u mnie jest 50ciu No ale to się akurat nazywa zgodnie z prawem. Reszta tych bawołów rozwozi ryby po wszystkich barach w okolicy. A zarybiać to nie ma komu, bo zdaje sie obowiązku już nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 wali jednym rzutem 300kg ryb 500...dwa razy w tygodniu, na jeziorze wierzchowskim kilka lat temu jak jeszcze mieszkałem w okolicy jak leszcz we wrześniu szedł na żerowisku to na jeden zaciąg kilka ton brali (o ile pamiętam ponad 5) rwały im się sieci i łodzie przytapiały jak z tym na rybakówkę wracali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Koszmar. Nie chce mi się pisać, i nie powinnam - o tym co myślę na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papuga Napisano 7 Sierpnia 2008 Share Napisano 7 Sierpnia 2008 Ehh... wędkarz stara się wypuszczać prawie wszystkie ryby z powrotem do wody, a przyjdzie taki... Pan i weźmie za jednym razem paręset kilogramów ryb - żenada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudłaty Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 rwały im się sieci i łodzie przytapiały jak z tym na rybakówkę wracali... ...i jest to tak zwane "legalne kłusownictwo",bo rybacy również sieją spustoszeniew rybostanie(bez przestrzegania okresów i wymiarów ochronnych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czechu_Dg Napisano 24 Sierpnia 2008 Share Napisano 24 Sierpnia 2008 Gdy tylko widzę z kolegą policjantem kłusola to reagujemy natychmiastowo ostatnio złapaliśmy kłusownika łowiącego z tamy gdy przyjechaliśmy w reklamówce miał już 2 karpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 W sobotę od 6 rano siedzę sobie na "swoim" kanale, wokół znajomi wędkarze i jest sielsko. Około 8 rano pojawia się wodny patrol policji i powolutku oglądają z wody co słychać na brzegu. Nikt nie wieje, nie ma szarpakowców, cud miód, malina. Godzinę później pojawiają się znane zakazana ryje złodziei - szarpakowców. Na szczęście nic nie trafili a i ludzie już jakoś mało przychylnie patrzą na te gnidy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol_wojda Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Pragne poruszyć tutaj niezwykle ważny temat dotyczący zbiornika wodnego znajdującego się w środku miasta. Jako mieszkaniec Radomia nie zawsze znajduje tyle wolnego czasu aby wyjechac na cały dzień na ryby, do niedawna lubiałem wyjść z domu na godzinke z lekkim spiningiem w ręku. Pamiętam czasy kiedy to wymiarowe szczupaki trafiały się praktycznie co 2-3 dni. Sytuacja jednak pogarsza się z roku na rok, a odpowiedzialna jest za to szerząca się plaga kłusownictwa. Ostatnią kontrole Państwowej straży rybackiej widziałem tu w 2004 roku (a na rybach bywałem naprawde często). Obecnie nie wędkuje już na Borkach ponieważ nie moge patrzeć jak szczupaki o długosci niewiele ponad 30cm wędrują do reklamówek pseudowędkarzy. Raz zdarzyło mi się że widziałem jak jeden z nich karmił tymi szczupaczkami swojego psa!!!!! Apeluje do wszystkich kolegów wędkarzy: Nie bądźmy obojetni wobec aktów kłusownictwa!!! A jeśli ktoś chce posmakować mięsa szczupaka to niech pójdzie do sklepu rybnego, zaoszczedzi czas i pieniądze za zerwane przynęty. Zalew Borki jest jedynym łowiskiem gdzie zaobserwowałem że 75% wędkujących nie posiada odpowiednich uprawnień. Nie opłacają składek i jednocześnie kradną ryby tym którzy należą do PZW. Nieopłacanie składek nie przeszkadzało by mi gdyby stosowali sie oni do regulaminu amatorskiego połowu ryb. Dla pseudowędkarzy wszystko co ma głowe i ogon nadaje się do jedzenie. Jeśli taka sytuacja utrzyma sie jeszcze przez rok czy dwa lata to możliwość wyskoczenia na ryby na 2-3 godziny stanie sie niemozliwa dla mieszkańców Radomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 4 Października 2008 Share Napisano 4 Października 2008 Nie tylko u ciebie jest niestety ten problem U mnie pseudo wędkarze robią to samo co u ciebie Jeden powalił mnie tekstem ze teraz aby złowić nawet małego szczupaka trzeba cały dzień rzucać a kiedyś to cały worek nałowił ze ledwo się zabrał Bić takich ludzi i karać nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 ja się tylko dziwie strażnikom ze od razu nie zabijają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 ja się tylko dziwie strażnikom ze od razu nie zabijają Witamy w "dorosłym" świecie prawa W Szczecinie plagą są tzw szarpakowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 W Szczecinie plagą są tzw szarpakowcy We włocławku tak samo ale przeważnie wyłaniają się zimą i w czasie tarła leszcza na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 u nas raczej jest typ wędkarza "na oko"- łowi normalnie (czyli tzw. las gruntówek(nie da rady policzyć)+spin+4 spławiki) ale bierze wszystko jak leci W Głogowie utrapieniem są miłośnicy mycia aut !!!Byłem świadkiem takiego zdarzenia: miłośnik:"a bo mi się na myjkę nie opłaca jeździć ... a po za tym myłem tylko koła!!!" policjant: to masz pan za każde koło 50 zł czyli razem 200zł a to prawie jak abonament na myjni" M:nie przyjmuje mandatu P:ma pan takie prawo sprawa w sądzie grodzkim.... około 5 tys zł" M:to ile ten mandacik i skończyło się na 200 zł a wg mnie to powinni facetowi zabrać auto i spalić chatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 U mnie pojawili się szarpakowcy ale już 5 zatrzymanych przez policje w ciągu 2 dni Bravo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 U mnie pojawili się szarpakowcy ale już 5 zatrzymanych przez policje w ciągu 2 dni Bravo Teraz pytanie jakie kary dostaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Mam nadzieje że wysokie Szarpakowcy od 2 tygodni już grasowali i z kolegą wziąłem sprawy w swoje ręce poszło kilka artykułów do pewnej redakcji i przekazali sprawę dalej i zaczęły się kontrole w podanych przez nas miejscach I na tej stronie już wyniki podają w kronikach policyjnych Czyli się opłacił nasz trud jak na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 i z kolegą wziąłem sprawy w swoje ręce poszło kilka artykułów do pewnej redakcji i przekazali sprawę dalej i zaczęły się kontrole w podanych przez nas miejscach gratuluję postawy Teraz pytanie jakie kary dostaną? " Z uwagi na małą szkodliwość społeczną czynu..." wiesz jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 W nas wędkarzach jest siła pomógł mi kolega z innego forum z innego miasta który studiował dziennikarstwo Napisał o szarpaku taki artykuł do nich ze ja się popłakałem jak to czytałem ze szczęścia i mnie to ruszyło Jezli macie strony internetowe o swoim mieście i piszcie o problemach kłusownictwa nad woda w waszym mieście jak widać trochę to pomaga jeżeli podacie miejsca kłusownictwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi