Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wobler129
Napisano
Kup sobie sygnalizator z wibratorem. I włóż do gaci. Jeden świeci na zielono drugi na czerwono.

A mogę wiedzieć ile takie coś kosztuję? I raczej się nie obudzę po takim czymś :???:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 369
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Z tego co wiem komplet z 50 - do 70 zet więcej niż normany sygnalizator. Ale teraz nie powiem bo musiałbym zadzownić. A o tej godzinie nie dzwonię bo nie wypada.

Ale z tego co wiem w świadku karpiowym to już standard. Zasięg z 50m. Czyli dość dużo. Gwarantuję że się obudzisz bo nie piszczy sygnalizator przy wędzie tylko twój w kieszeni i masz wybór kolorów reakcji. Oczywiście plus wibrator.

Technicznie patrząc. 1.50 kosztuje wibrator do telefonu można go przylutować do zwyłego sygnalizatora radiowego.

No dobra więcej nie piszę muszę do wyrka :)

Rozumiecie

Pozdro

Napisano
Kup sobie sygnalizator z wibratorem. I włóż do gaci.

Nawet nie śmiem pytać gdzie takie cacko można dostać, szukając po googlarce otwierały mi się zupełnie inne strony nie mające nic wspólnego z wędkarstwem :shock:

Gość wobler129
Napisano

-PuS- czyli i piszczy, wibruje i świeci w kieszeni :shock: ?

Czekam na linka :cool:

Gość wobler129
Napisano

Budżet się zmienia - mam 200zł. na 2x sygnalizatory.

Chciałbym, by były wytrzymałe, by się nie rozpadły po deszczu i by były bardzo głośne.

Mogą być przenośne z wibracjami i dźwiękiem - tylko dźwiękiem, który obudzi mnie w nocy w namiocie :mrgreen:

Napisano

wobler129, za niedługo Mikołaj i święta poczekaj i dołóż sobie trochę kaski i kup coś porządnego, wyjdż z tego założenia że nie stać Cię kupować dwa razy :grin:

Gość wobler129
Napisano

andi64 właśnie wziąłem to pod uwagę. Dlatego piszę, że 2 sygnalizatory mają mnie kosztować max 200zł. - więcej nie dam rady, bo jeszcze muszę dużo innych rzeczy kupić. :cry:

Napisano

Chyba znowu skłamałem :( myślałem że to dużo tańsze. Znaczy np Videotronic Centralka bezprzewodowa LUX która ma zasięg 50 metrów. A ona kosztuje około 6 stówek. Czyli bardzo drogo. Ale przyznam się że gdzieś widziałem takie bajery. Może na targach? Sam nie jestem łowcą karpi i te bajery mnie nie bardzo interesują.

Ale uwaga!!! Domorośli elektronicy itd. Wibrator telefoniczny kosztuje 1.50 słownie złotych pięćdziesiąt. Prosty nadajnik do 50 metrów może z 10 do 20 zet własnej konstrukcji. Czyli do dzieła. Trzeba dorobić sygnalizatorowi zwykłemu nadajnik i zmontować odbiornik do 50 metrów z głośnym sygnałem regulowanym który pokaże kolorem na której wędzie bierze. Lub którą aktualnie kradną ;-) i do tego wybrator.

Wszystko ma być małe i poręczne i tanie.

Panowie liczę na was a zresztą skoczę na inne forum tam mi to zrobią

Pozdrawiam

Gość wobler129
Napisano

-PuS- mówiłem - nie znam się na elektryce totalnie :oops:

Napisano

chyba na elektronice kolego

idę na forum elektroniczne

tam poszukam kogoś i zrobimy taki sygnalizator do wiosny będzie w sklepach za grosze.

pozdro

Gość wobler129
Napisano
tam poszukam kogoś i zrobimy taki sygnalizator do wiosny będzie w sklepach za grosze.

Nie rozumiem o co chodzi?

To widzę, że nie kupię takiego jak mówiłeś - cena

Ale szukam dalej i widzę coś takiego. Co myślicie?

http://www.jezozwierz.abc24.pl/default.asp?kat=46996&pro=313470

http://www.jezozwierz.abc24.pl/default.asp?kat=8450&pro=247712

I nie wiem do czego to służy - może mi ktoś powiedzieć?:

http://www.jezozwierz.abc24.pl/default.asp?kat=6351&pro=39986

Myślę, że podłączam to pod sygnalizatory i mogę słuchać brań nawet w namiocie? :cool:

Napisano

Ja tam się nie znam :wink: ,ale wiem ze nie każdy sygnałek można podłączyć do centralki ,te co podał Wobler to chyba nie.

ale jeśli kupisz te z TB to patrz na to, będzie do kompletu
Andi czy ty chcesz aby Mikolaj zbankrutował ,czy napewno ,jak już to polecam TO :mrgreen:
Napisano

kup sobie 2 szt. sygnałów z TB , na powiadomienie masz do wiosny kupę czasu,

poza tym w sklepach kupisz to ustrojstwo taniej niż na tej stronce z TB,

jeszcze muszę Ci napisać że te sygnały wyszły w tym roku, więc mało kto mógł je przetestować.

Napisano
kup sobie 2 szt. sygnałów z TB
A kolega te z TB ,mówił że odda darmo ,muszę zapytać czy jeszcze ma ,bo w końcu kupił XRC-ceki.Bo ile razy można reklamować,ale on ma pecha do tej firmy TB

Wobler żartowałem. :cool:

Gość wobler129
Napisano
A kolega te z TB ,mówił że odda darmo

To ja się piszę :lol:

Napisano
tylko ta firma robi takie problemy przy reklamacjach
Andi to fakt ,ale pomyśl ,czy to normalne podbierak ,druga zasiadka i trach ,namiot -pierwsza dobra ulewa i bul-bul,mało mu było to jeszcze sygnałki -branie a tu ani pi-pi ani pik-pik :mrgreen: dobre co.
Gość wobler129
Napisano
Andi to fakt ,ale pomyśl ,czy to normalne podbierak ,druga zasiadka i trach ,namiot -pierwsza dobra ulewa i bul-bul,mało mu było to jeszcze sygnałki -branie a tu ani pi-pi ani pik-pik :mrgreen: dobre co.

No to ja bym się troszkę zdenerwował :twisted: Bo to jednak dużo kaski za taki namiocik i całą resztę :roll: