JACooL Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 ehhh mroz to nie problem, byle rybki gryzly W niedziele pewnie sie nie dopcham do lepszych miejscowek, wiec pewnie pojade tam w przyszlym tyg. - jak sie z pracy bede mogl urwac. Jak by ktos byl za tama, moze pochwali sie - czy woda ma normalny poziom, czy tylko przez elektrownie plynie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor69 Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Do JACooL - proponuję śledzić sytuację lustra wody na www.pogodynka.pl, pozdrawiam KACZOR z Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 To fajnie ale link od pogodynki nie działa. Piszcie co tam nad wodą ,wędki mam naszykowane,robale w lodowce. A co najważniejsze nie chodze do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Link nie dziala bo sie przecinek przykleil na koncu Domyslam sie, ze Kaczorowi chodzilo o ta mapke: http://www.pogodynka.pl/hydro.php Tylko ... chyba malo dokladna jest ? albo nie potrafie jej dobrze "czytac" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 no właśnie za mało dokładna ta mapka,ale ujdzie w tłoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Bylem dzisiaj za tama. Woda w Warcie chyba jeszcze bardziej opadla Niestety "reka ryba mi nie smierdzi" totalne zero, ale i tak bylo fajnie. Kombinowalem na wszelkie robactwo: ochotka, pinki, biale i czerwone. Kilka fotek Zamarzniety zalew: Widac, ze woda plynie tylko przez elektrownie i utworzyl sie lodowy jezor za tama na rzece: Tam sie dobic w week. mam nadzieje, ze w tygodniu uda mi sie tam dostac Moja dzisiejsza miejscowka, ptactwa wodnego nigdy tu nie brakuje Tu widac jak poziom rzeki sie zmienil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Ja sobie siedze przy kompie i jak patrze na te zdjecia to poszedłem po polar, ok wszystko już wiem wielkie dzięki ,byle do wiosny . Dzięki za wspaniałą relacje .Prosze o jeszcze . Do zobaczenia nad wodą Edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Dzisiaj zabralem nad wode moja ladniejsza polowe Celem bylo karmienie ptactwa i sprawdzenie nowego zakupu - boloneczki. Niestety bez kontaktu z ryba sie obylo. Wedkarze na przeciwnym brzegu rowniez bez rewelacji. Woda w rzece ciagle spada - kilka razy opadajacy przy brzegach lod trzaskal. Kurcze, kiedy podniosa te zapory na tamie.... Jeziorsko nadal pieknie zmrozone: Jezor lodowy coraz dalej od tamy na rzece: Po drodze do domu zajechalismy na chwile do Ksiezych Mlynow foto przy promie, ktory na zimowanie jest wyciagniety z wody, a ta lodeczka wydawala sie bardziej fotogeniczna Testowanie kija: Ciekawe co Edmund zalozy (ostatnio polar ) - jak zrobi zbilzenie ostatniej fotki i dopatrzy sie wedkarzy stojacych po pas w wodzie Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 Znów fajne zdjęcia , mam polarka na plecach bo w domu nie za ciepło. Jakosciowo najlepsze zdjęcie to z łódką ,ale jak test nowej wędeczki, mam zamiar coś w tym sezonie zakupić, na przepływankę na rzekę, myślę o 5m o całkowitej wadze do 250gramów ,teleskop.. Jak ja byłem w zeszłym roku to też to widziałem znaczy brodzących po wodzie. Robi wrarzenie ale neupreny i woda ma 4stopnie. Mam nawet zdjęcie jak złowił leszcza brodząc. Jeden starszy drugi młodszy. Przy mnie złowili kilka rybek. Pozdrawiam do zobaczenia nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 http://foto.onet.pl//52p1p,lzsokie980q9,i4sd4,u.html#i4sd4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 Jaki ciężar koszyczków do feedera jest optymalny na ten odcinek warty? Jaka ryba tam występuję? Jest leszcz? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 Edmund: Ja kupilem bolonke Mikado UV 6m, jak pisalem wczesniej na rybie jeszcze nie sprawdzona, ale ... sroda albo czwartek jak sie uda sprawdze w/g opisow sam kij wazy ~230g a gdzie jeszcze kreciolek... Do tej pory lowilem batem Amundsona 9m ktory wazy 511g i ta bolonka z kreciolem wydaje mi sie lzejsza - moze kwestia wywazenia.... Fajna Twoja fotka, wedkarze przypominaja czaple przynajmniej mie ma problemu, ze ktos im fajne miejsce na brzegu zajal Moze w srode/czw. jak sie uda wypad to znow cosik zapodam w temacie Konanik: Leszcze sa i plotki (czasemplocie). Co do koszyczka ... raczej na splawik lowie, ale bede kombinowal na koszyk tez w najblizszym czasie. Wydaje mi sie, ze okolo 80 - 100g powinno utrzymac, ale jak sprawdze - dam znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 ok sprawdzę tą wędeczke na alegro ale jesli to nie teleskop to kicha . Sprawdz na prywatne wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 Moze w srode/czw. jak sie uda wypad to znow cosik zapodam w temacie Fotki wypasione tylko mało tej wody tam a za dużo lodu !! (ŁAM BRACHU KIJA NA TYCH UKLEJKACH ) I niech i służy do śmierci ten badyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Chelek jak tam nad wartą . W CZYM MOC DŻEMIE?????????? W Dżemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Bylem dzisiaj nad Warta Kilka fotek "telefonicznych" : Wiatr usypuje takie piekne wydmy sniezne Na tym troche widac jak lod zamarzal na korzeniu i jak poziom wody sie zmienia Slonko co chwile chowalo sie i wychodzilo Kolega na glowce po prawo i po lewo - slowem kombinowalismy dzisiaj jak przyslowiowy kon... Widac po sniegu na glowce i piasku na plazy jak woda opada w ciagu dnia Na poczatku chcialem napisac, ze "normalnym" autem nie ma mozliwosci dojechania nad wode. Rano nawet do elektrowni pod tama chyba by sie nie udalo... Woda dzisiaj opadala i podnosila sie w ciagu dnia kilka razy, zmiany na oko byly ~60 - 70 cm. Widac to troszke na fotkach. Kontakt z ryba - zerowy. Domyslam sie, ze jest to spowodowane "zabawa z zapora" ... Kilka razy w tym roku wedkowalem w tym miejscu i nigdy nie bylo tak jak dzisiaj Nawet plocie nie skubaly, ze o leszczach czy jaziach nie wspomne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Widzę, że niektórzy już otworzyli sezon Ja nad Wartę za tamą dopiero w kwietniu pewnie pojadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Fajne fotki Na poczatku chcialem napisac, ze "normalnym" autem nie ma mozliwosci dojechania nad wode. Rano nawet do elektrowni pod tama chyba by sie nie udalo... Woda dzisiaj opadala i podnosila sie w ciagu dnia kilka razy, zmiany na oko byly ~60 - 70 cm. Widac to troszke na fotkach. TO KICHA TOTALNA BYLE DO WIOSNY co dzień dwie minuty więcej słońca. Do zobaczenia nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHELEK Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 No panie Jacku widzę że zasmakowała panu ta Warta Ciekawe kiedy będzie można zaatakować Orłów bo narazie Bzura pod lodem Ale zaczyna kapać z dachów i zaczyna się we mnie rodzić wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 No panie Jacku widzę że zasmakowała panu ta Warta Ciekawe kiedy będzie można zaatakować Orłów bo narazie Bzura pod lodem Ale zaczyna kapać z dachów i zaczyna się we mnie rodzić wiosna Witam, Drogi Panie Arturze, nie potrafie usiedziec w domu Warta z prostego powodu - odleglosc niewiele wieksza a woda chociaz w stanie plynnym Dodatkowo denerwuje mnie ciagle nie wyjasniona sprawa porozumienia, lub doplat okregu Sieradzkiego (w ktorym mam oplacona karte) ze Skierniewicami. Mam tylko nadzieje, ze do czasu puszczenia lodu na Bzurce temat sie wyjasni Dzisiaj rozmawialem z kolega, z ktorym wedkowalem wczoraj z zerowym wynikiem. On rozmawial ze swoim znajomym i ten dzien wczesniej mial identyczne rezultaty - zero kontaktu z rybami ... Czeste opadanie i podnoszenie poziomu Warty widac dziala na ryby mocniej od pogody i cisnienia atm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 Ale każdy dzień spędzony na rybach, niekoniecznie z wynikami jest lepszy niż nudne siedzenie w domu/pracy. Szczególnie zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 zgadza sie, ale dziwi mnie sytuacja - ryby zawsze tam braly, w najgorsze dni plotki. Widac bylo kormorany, ktore nieraz spod nog wyplywaly z ryba, zeby ja polknac, czesto zbyt duza Teraz bylo kompletne zero, z wysokiego brzegu nie bylo widac nic blyszczacego, a jeden kormoran (widzielismy tylko jednego) musial sie niezle nanurkowac zeby cokolwiek zlowic i lykal "szprotke" bez problemu - takie maluchy mu sie trafialy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Nikt nie łowi na tym odcinku na feeder? Ciekawi mnie jaki ciężar koszyczka jest tam wystarczający, bo noszę się z zamiarem kupna feedera i nie wiem jakie cw wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACooL Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Ja preferuje bardziej "aktywne" formy wedkarstwa Chociaz kilka tyg. temu ciepnalem do wody koszyk (przestaly brac na przeplywanke) wazyl z tego co pamietam ~40 - 50gram. Znioslo go dosyc szybko, wiec mysle ze do przytrzymania w nurcie 100 moze byc malo .... Mam w skrzynce 80g koszyk, ale jakos go jeszcze nie mialem okazji przetestowac w Warcie:) Wrocilem wlasnie z za tamy i jak przesle zdjecia do fotosika, postaram sie cos skrobnac na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Bylibyśmy wdzięczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi