Kami Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Nie byłem tam z miesiąc, więc nie wiem jak teraz bierze ryba. Co do metod, to na białą rybę chyba najlepszy jest spławik, bo dno bardzo gwałtownie opada i już kilka metrów od brzegu jest głeboko. Na feedera to chyba najlepiej łowić od strony Szelig, tam nie ma tak ostrego spadku dna w niektórych zatoczkach. Ale roślin na dnie nie jest tak dużo, więcej chyba zaczepów niż roślin. Co do miejsca to ja prawie zawsze łowię od strony Bukówki, tam jak jest ten cypel, gdzie łączą się cofki na Świślinie i Pokrzywiance. Jeśli będąc w Bukówce nie dojedziesz do samego końca wody, tylko zatrzymasz się na górce i pójdziesz w lewo przez pola, to tam też są dosyć dobre miejsca do łowienia na grunt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Dzięki za informację. Ja osobiście myślałem o jakiejś miejscówce przy zaporze jadąc od Dołów biskupich i Kotarszyna( tam wychodząc z lasu). wiadomo cos na temat tamtych miejsc? z tego co opisałeś to DS nie do końca się tam sprawdza. Także nastawię się na spławiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Od Kotarszyna to znaczy od strony Szelig właśnie. No tam chyba DS-y sprawdzają się najlepiej, są tam dość płytkie zatoczki, w których głównie latem łowią liny na feedery (łowią, bo sam osobiście niestety nie złowiłem). Teraz jest zimno, to może i lepiej spróbować na feedera, bo ryby być może zeszły na głębszą wodę i oddaliły się od brzegu... Napisz o efektach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyloss Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Wiecie, mozę czy na Wiórach obecnie da sie pływać i spinningować, czy też ścieło wodę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siata1906 Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 witam. mam pytanko czy ruszyl sie cos okonik na zalewie byl moze ktos po zejsciu lodu. jesli tak to na co spinning czy moze zywczyk?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 witam. mam pytanko czy ruszyl sie cos okonik na zalewie byl moze ktos po zejsciu lodu. jesli tak to na co spinning czy moze zywczyk?? pozdrawiam Obecnie to możesz tylko na okonka się nastawić, szczupak ma okres ochronny..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xabretm Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 W zasadzie to sobie możesz również spinning z głowy wybić - bo to woda nizinna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siata1906 Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 jak to ?? to od kiedy nie mozna spinningowac?? czegos to nie rozumiem. a wracajac do tematu to bierze cos ten okon?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 W tym roku w okręgu kielcekim obowiązuje zakaz spinningowania na wodach nizinnych od 1 stycznia do 30 kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Ja się dowiedziałem, iż na rzece kamiennej nie mogę spiningowac bo cała jest w obrębie ,,wpływów'' kieleckiego okręgu. Mimo, że jestem w tarnobrzeskim okręgu i kamienna płynie przez koło Ćmielowskie, to niestety ja tez musze cierpieć z powodu tego bezmyślnego zakazu... gr, ps. sory za offtopa a już kilka razy jeździłem sobie porzucać za okonikiem jaziem/kleniem ;F fajnie ze nie miałem kontroli, której i tak nigdy nie spotkałem na brzegach kamiennej;D odkąd wędkuje... ŻAL.PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 a już kilka razy jeździłem sobie porzucać za okonikiem jaziem/kleniem ;Ffajnie ze nie miałem kontroli, której i tak nigdy nie spotkałem na brzegach kamiennej;D odkąd wędkuje... ŻAL.PL Też byłem już kilka razy ze spinem i złapałem jednego klenia(taki około 30cm), oczywiście go wypuściłem bo ryb nie zabieram Kontrola na kamiennej to rzecz niespotykana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Ja wiem czy taka niespotykana? Mnie kontrolowali w życiu na Kamiennej 2 razy, moich kolegów też kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelw Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Był ktoś na zbiorniku w rejonie pokrzywnicy? Czy ruszyło sie coś z Linem na płytkiej wodzie? Mam zamiar wybrać sie tam ze spławikiem za Linem i z żywcem za szczupłym. Jak wygłąda sprawa zakazu necenia? Nadal ten przepis tam obowiązuje? Jeśli tak to czy jest stosowany i kontrolowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Jak wygłąda sprawa zakazu necenia? Nadal ten przepis tam obowiązuje? Jeśli tak to czy jest stosowany i kontrolowany? Obowiązuje i czy jest stosowany i kontrolowany raczej nie jest kwestią do dyskusji w tej formie jaką masz pewnie na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelw Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Myslisz, że necenie ziemią z robakami jes uwazane za zanente? Jak wyglada sytuacja z Linem na tym zbiorniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Myslisz, że necenie ziemią z robakami jes uwazane za zanente?Jak wyglada sytuacja z Linem na tym zbiorniku? Wszystko jest uważane za zanętę. Z linem było nieźle ale bez nęcenia nie poszalejesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelw Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 A jak wygląda sytuacja teraz w Maju ? Nie mam możliwości zrobinia wywiadu na wodą wiec licze na podpowiedzi w tym miejscu. Mozna wiecej informacji na temat obecnego stanu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siata1906 Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 witam. mam pytanko czy na wiórach jest juz lód. prosze o info i z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Wiem, że na Brodach jest lód pozwalający spokojnie wędkować. Co do Wiór to nie wiem, ale zbiorniki są podobnej wielkości i oddalone od siebie tylko o kilka kilometrów, więc myślę, że i na Wiórach jest lód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siata1906 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 dzieki za info chociaz nie jestem pewny tego lodu poniewaz wiory sa duzo glebszym zbiornikiem. a moze ktos wie czy moze juz okon cos bierze jesli tak to lepiej blaszka czy mormyszka?? pozdrawiam i dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logankkk Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 Przykleję się trochę do tematu tego zbiornika. Posiada może któryś z kolegów zdjęcia znad zalewu jeszcze przed zalaniem? Z okresu kiedy można było przejechać samochodem przez mostek z płyt betonowych na środku obecnego zalewu? Bardzo bym był wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siata1906 Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 koledzy stuka juz cos ten okon?? ciekawi mnie bo z checia bym pojechal ale zrobic w dwie strony ponad 150 km i zmarznac to nie ma sensu. prosze o jakies info. dziekuje z gory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati24zaki Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 witam czy któryś z was zna stronę na której znajduje się obecny stan wody na wiórach proszę o jak najszybszą odpowiedź byłbym bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 26 Maja 2010 Autor Share Napisano 26 Maja 2010 dzieje sie coś na wiórach ? bo nie mam już pomysłów gdzie sie wybrać w naszej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 27 Maja 2010 Share Napisano 27 Maja 2010 dzieje sie coś na wiórach ? bo nie mam już pomysłów gdzie sie wybrać w naszej okolicy Po wprowadzeniu tego bezsensownego zakazu nęcenia na Wiórach nie byłem. Znajomy był w z jakieś 3 tyg temu to złapał kilka linów(ale gdy jeszcze się nie rozwidniło musiał trochę po kryjomu zanęcić ) A więc bez nęcenia raczej marne szanse na połapanie Chyba że ewentualnie spinning bo szczupaka ponoć tam dużo.... Damianxtx nie wiesz czy na Wiórach można nęcić samymi robakami? Czy i taka możliwość jest zabroniona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi