SławomirJ Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 czyli rozmiar najlepszy jaki będzie ? 10400 Albo 10400 lub 10401M (masz jedną płytką szpulę 0,18mm 150 i drugą głęboką 0,33mm 150m) Spro Red Arc 10401M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed Napisano 29 Maja 2010 Share Napisano 29 Maja 2010 zdecydowanie bierz spro passion super zabawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endryou Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 Ja natomiast polecam kręcioł troszkę droższy niż w temacie (ale na allegro do wyrwania za 330 Pln )Penn Slammer 260 - 360 w zależności od upodobań .Sprzęt na kilka ,kilkanaście lat ciężkiej pracy .Wędkuję na Wiśle i wiem co znaczy ciężka praca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neyson Napisano 27 Października 2010 Share Napisano 27 Października 2010 Chłopaki jaki rozmiar tego blue arc-a wziąć do spina 2,70 10-25 cw?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 28 Października 2010 Share Napisano 28 Października 2010 Chłopaki jaki rozmiar tego blue arc-a wziąć do spina 2,70 10-25 cw?? 10300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek26 Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam wszystkich mam dylemat odnośnie kręciołka do spina,a mianowicie nie wiem który wybrać gdyż teraz jest mnóstwo nowości itd, zastanawiam się czy zakupić Penn Slammera 260 czy darować sobie tego Penna i kupić coś tańszego,ale równie mocnego z czego będę zadowolony.Będę wędkował na średniej rzece,głównie woblerami i średnimi blaszkami z nastawieniem na szczupaki(myślę,że max to 4-5kg),sandacze,bolenie oraz klenie,nie wiem czy pakować tyle kasy w kołowrotek ale chciałbym by posłużył ładne parę lat,jak sami widzicie rybki nie będą potężne i tu proszę Was o poradę jaki kręciołek będzie odpowiedni i trwały,z góry dziękuje za porady,pozdrowionka dla wszystkich maniaków wędkarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaftann Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 Równie mocnego chyba raczej nie dostaniesz. Myśle, że powinieneś się rozejrzeć za klonami ryobi zauber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek26 Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Czyli jednak ten Slammerek 260 jest najtrwalszy?Ryobi Zauber i jego klony? czy chodzi o Red Arc oraz Blue Arc?Na to wychodzi,żebym wybierał w tych kołowrotkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Wszelkiego rodzaju Spro Arc (Red, Black, Blue), Ryobi Zaubery, są jeszcze Ryobi Arctica, Penn Slammer podobno najmocniejszy jednak brak szpuli w standardzie.Jest jeszcze Penn Sargus (ma szpule) i podobno niezłe tylko, że Penny przekraczają już 300 zł, mi osobiście bardziej podobają się Spro i Ryobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYCHENS Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 chce kupić kołowrotek do 300zl do spiningu przeważnie łowie na wisle wędkę mam shimano catana cx 270m (item code ;scatcx27m) 10-30g szukam kołowrotka który będzie nie zawodny i posłuży troszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 wejdz w temat o kołowrotkach a napewno coś najdziesz !... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYCHENS Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 troszku czytałem ale sam nie wiem jaki mam wybrać dlatego pytam jaki kołowrotek mam wybrać na wisle i do tej wędki a co myslice o tej wędce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 no to polece ci z moich doswiadczeń , skoro do 300 stówek to - mikado nano cristal robinson marshall team dragon 930 ryobi i spro red i blue arc poogladaj sobie cos z tych moze cos wybierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYCHENS Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 dzieki wielkie a ty co bys najbardziej polecil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 I jak się tu zdecydować? Ilu jest wędkarzy tyle samo dobrych propozycji Każdy poleca to czym sam młynkuje Poszukaj czegoś z Shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 ja mam nano cristala 4008 to jest produkcja ryobi i mi swietnie sie sprawdza ... jest swietnie wykonany i jest mocny ! polecam szczerze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYCHENS Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 a co proponujesz shimano mam już wędkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Osobiście polecam te produkji japońskiej ale to na pewno nie do 300 zł np: Stradic W tej cenie rozejrzyj się za SHIMANO SUPER 3000SGTM-RB lub temu podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaziks403 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Kołowrotki średniej klasy, które powinny spełnić Twoje oczekiwania: Daiwa Procaster 3000Xi - ok.220 w prom. Daiwa Procaster X 3050 - ok.240 Dragon Destiny FD 1140iT - ok.260 Dragon Team Dragon FD735iX - ok.260 Penn Fierce 4000 - ok.240 Shimano Exage 4000 FC - ok. 310 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 kaziks403, jak te cyferki oznaczaja ceny , to team dragon fd 735iX bardzo drogi . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaziks403 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 cenę podałem orientacyją OKoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 kaziks403, he he w internecie 200 złociszy z dostawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaziks403 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 No to chyba tylko lepiej dla kupującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Już wcześniej pisałem że szukam kołowrotka do średniego spina 7-25g, przynęty to głównie gumy od 5-15g. Głównie łowie szczupaki i okonie, czasem wyprawa na sandacza lub bolenia. Często łowie z opadu w/w główkami. Puki co mam na celowniku Spro Arc, Ryobi Zauber, Penn Battle i teraz dołączył do tego grona Fishmaker 930i. Opinie na necie są różne, wiadomo ale mnie interesuje ta 5 letnia gwarancja. Na czym ona polega? 5 lat ostrego spinningowania kręciołem to mało modeli to chyba wytrzyma. Jeśli mi padną łożyska, będzie ostro szumiec, ocierać itp. to po odesłaniu sprzętu naprawią/wymienią? Bo jeśli tak to wychodzi że Fishmaker jest kołowrotkiem spinningowym z świetnym hamulcem, bdb układaniem żyłki i imponującym nawojem na 5 sezonów. To chyba bardzo bardzo duży plus, bo gdzie dadzą na kręcioł spinningowy gwarancje na więcej niż 2 lata? Jak to jest z tymi usterkami i odsyłaniem do Dragona? I jeszcze druga sprawa a mianowicie narzekanie na ocieranie żyłki/plecionki po przejściu z rolki na kabłąk przy pełnej szpuli. Czy to faktycznie taki problem występujący w większości egzemplarzy? Czekam na opinie tych, co kręciołka używali/używają bo to dosyć ciekawa propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thome Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Przerobiłem trochę tych kołowrotków po Japońce aż po chińczyki. Musisz wyjść z założenia że Japończyka w dobrym stanie nie kupisz za 300zł Dla tego pozostaje Ci do łowienia takiego jak przedstawiłeś Spro Red Arc 10300 Uniwesał,a do tego piękny wygląd , w środku ma mocne części bo rozkręcałem Wytłumaczmy sobie kolejne rzeczy Fishmaker dziadostwo szkoda zachodu pochodnym Red Arca jest Ryobi Zauber ale mi nie odpowiada łamana rączka w której po pewnym czasie pojawia się luz. Black Arc,Blue Arc to te same części bazujące na red Arcu. Osobiście łowie na Redka i przepięknie się jiguje. Dragon Destiny czy Shimano Exage nie wytrzymały u mnie nawet sezonu Link do filmu jak się kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi